Zaznacz stronę
Innym klasykiem na ...

Notifications
Clear all

Innym klasykiem na złombol

38 Posty
19 Users
0 Likes
9,265 Widok
(@barkasy-team)
Honorable Member

Proponuję żeby ww Kolega zmontował rzeczonego Autosana na Bar, dobrze go zaopatrzył (trudno będzie)i niech jedzie. Krzywo spojrzą na niego Ci dla których zabraknie zapasów :-D

OdpowiedzCytat
(@barkasy-team)
Honorable Member

Zawsze wkurzają mnie Ci co chcą się na krzywy ryj wbić

OdpowiedzCytat
(@c-h-robinson-teresin-team)
Estimable Member

Pytam z ciekwości bo ze względu na uprawnienia, tacho, opłaty to pomysł raczej trudny do wykonania a poza tym obrazuje to lukę w regulaminie gdzie wpisana jest tylko marka.

@Barkasy - co masz na myśli pisząc, że wkurzają CIę ci co wbijają się na krzyy ryj?

2015 - OSP Teresin - Żuk A07 - Passo dello Stelvio, Włochy
2016 - BONDAR Team - Lublin II - Hammamet, Tunezja
2017 - C.H. Robinson Teresin Team - Skoda Favorit - Noja, Hiszpania
2018 - C.H. Robinson Teresin Team - Skoda Favorit - Sithonia, Grecja
2019 - C.H. Robinson Teresin Team - Lublin III - ?

OdpowiedzCytat
(@barkasy-team)
Honorable Member

tacy, którzy chcą się podłączyć nie spełniając wszystkich wymogów rajdu

OdpowiedzCytat
(@poganiacze-bydla)
Noble Member

Szukam konkretnych faktów, nie "widzi mi się", jak zmienić przeznaczenie autobusu (autosan h6) na pojazd specjalny (kamper), lub chociaż na ciężarówke 9 os. Błagam, tylko konkrety, w miarę świeże, nie sprzed 10 lat, bo to już są bajki.

Sikor
NIE JESTEM PREZESEM NICZEGO

OdpowiedzCytat
(@zaloga-tarpaniatka)
Member Moderator

Najprościej to się umów z jakimś biurem rzeczoznawców, oni są w miarę na bieżąco z tematami prawnymi. Do tego warto byłoby się udać na SKP oraz do WK z tym pytaniem.

"Nie bój się, że twoje życie się skończy - bój się, że nigdy się nie zacznie..."

OdpowiedzCytat
(@poganiacze-bydla)
Noble Member

Naprawdę myślisz, że tego nie zrobiłem? Tam wymagają homologacji producenta, że można z tego zrobić ciężarówkę. I jak już to OSKP, nie SKP, bo te nie mają uprawnień.

Sikor
NIE JESTEM PREZESEM NICZEGO

OdpowiedzCytat
(@zaloga-tarpaniatka)
Member Moderator

Widzę dalej lubisz czepiać się słówek ;)

"Nie bój się, że twoje życie się skończy - bój się, że nigdy się nie zacznie..."

OdpowiedzCytat
(@c-h-robinson-teresin-team)
Estimable Member

@Barkasy - czyli oskrżasz mnie, że jestem jednym z tych co"chcą się podłączyć nie spełniając wszystkich wymogów rajdu" na podstawie luźnego zapytania o pojazd, marki niewystarczająco sprecyzowanej w regulaminie?

2015 - OSP Teresin - Żuk A07 - Passo dello Stelvio, Włochy
2016 - BONDAR Team - Lublin II - Hammamet, Tunezja
2017 - C.H. Robinson Teresin Team - Skoda Favorit - Noja, Hiszpania
2018 - C.H. Robinson Teresin Team - Skoda Favorit - Sithonia, Grecja
2019 - C.H. Robinson Teresin Team - Lublin III - ?

OdpowiedzCytat
(@wegorzxxl)
New Member

Witam wszystkich.
Chętnie bym dołączył i inni pewnie również . Problem jest w ograniczeniu uczestnictwa tylko samochodów "socjalistycznych". Posiadam Renault Clio 1992. z oryginalnym przebiegiem 130000 km. "uratowałem" od zezłomowania. Bardzo fajna impreza -wnioskuję o rozszerzenie listy aut lub zniesienie jej całkowicie., Można porobić kategorie samochodów : np PRL, zachodnie itp. Wszyscy powinni jechać w jednym rajdzie.. Na pewno dzieciaki na tym skorzystają i to sporo. Przecież głównie oto chodzi-prawda ?? Nie że jeden na drugiego krzywo patrzy bo jedzie "nie socjalistycznym" autem.

OdpowiedzCytat
 Seba
(@tom-bombadil)
Reputable Member

Nie że jeden na drugiego krzywo patrzy bo jedzie "nie socjalistycznym" autem.

Ale nikt krzywo nie patrzy, bo praktycznie też nikt "niesocjalistycznym" autem w rajdzie nie jedzie. A skoro nie masz takiego samochodu i nie chcesz kupować, to po prostu dołącz do innej załogi (miejsc jest masa). Dzieci i tak skorzystają, bo nie ma żadnej różnicy, czy szukasz darczyńców jako załogant, czy właściciel samochodu.

https://www.facebook.com/seba.jacko - https://www.youtube.com/channel/UCNoFY4yCQhGqAac03GkNI3w/videos
Złombol 2017 - OSK OLAF #09
Złombol 2018 - OSK OLAF #822
Złombol 2019 - OSK OLAF #59
Złombol 2020 - OSK OLAF #

OdpowiedzCytat
 swbr
(@swbr)
Honorable Member

Witam wszystkich.
Chętnie bym dołączył i inni pewnie również . Problem jest w ograniczeniu uczestnictwa tylko samochodów "socjalistycznych". Posiadam Renault Clio 1992. z oryginalnym przebiegiem 130000 km. "uratowałem" od zezłomowania. Bardzo fajna impreza -wnioskuję o rozszerzenie listy aut lub zniesienie jej całkowicie., Można porobić kategorie samochodów : np PRL, zachodnie itp. Wszyscy powinni jechać w jednym rajdzie.. Na pewno dzieciaki na tym skorzystają i to sporo. Przecież głównie oto chodzi-prawda ?? Nie że jeden na drugiego krzywo patrzy bo jedzie "nie socjalistycznym" autem.

Jest wiele innych rajdów starych samochodów -dołącz do nich.

OdpowiedzCytat
(@go-fun)
Active Member

wegorzxxl - totalnie nie rozumiem Twojej postawy
jak idziesz do kogoś w gości to też im chatę przemeblowujesz bo coś Ci się nie podoba?

OdpowiedzCytat
(@thunder82)
New Member

złombol to nie Komunabol. Przeciez chodzi o to zeby jechac gratem z dawnych lat. Jesli rajd nie otworzy sie na inne auta to niedlgo beda jezdzic w nim same caro plusy i favoritki a za kilka lat bedzie ostatni zlombol, w ktorym favoritki pojada do czeskiego cieszyna, z czego polowa zdechnie w polskim. Ale spoko, moze o to chodzi ze idea ma sie wyczerpac a rajd przejsc do historii...?

Ja mieszkam za granica, nie jestem w stanie ty robic auta na zlombol, ani nie bede tego robil zdalnie przez telefon. Myslalem kupic cos 30 letniego w miare na chodzie przed zlombolem i jechac. Ale fakt, sa inne rajdy..

OdpowiedzCytat
 Seba
(@tom-bombadil)
Reputable Member

O samochody się nie martw. Sądząc po ilości zgłaszanych załóg i coraz ciekawszych pomysłach na pojazd, wystarczy ich przynajmniej na następną dekadę.

A co do reszty... No cóż, nie można mieć wszystkiego. Zawsze możesz się do kogoś przyłączyć. Abstrahując już od tego, że zawsze jest całkiem spora reprezentacja załóg "zagranicznych".

https://www.facebook.com/seba.jacko - https://www.youtube.com/channel/UCNoFY4yCQhGqAac03GkNI3w/videos
Złombol 2017 - OSK OLAF #09
Złombol 2018 - OSK OLAF #822
Złombol 2019 - OSK OLAF #59
Złombol 2020 - OSK OLAF #

OdpowiedzCytat
Strona 2 / 3
Share: