Zaznacz stronę
Ogłoszenie parafial...

Notifications
Clear all

Ogłoszenie parafialne

65 Posty
23 Users
0 Likes
29.8 K Widok
(@zaloga-tarpaniatka)
Member Moderator
Topic starter  

Jako, że podjąłem się z własnej nie przymuszonej woli roli moderatora, chciałbym ogarnąć tu parę rzeczy. Proszę o wyrozumiałość, bo robię to po godzinach, kiedy jestem na projekcie i mam trochę czasu i chęci wieczorami.

Będę chciał stworzyć parę działów ( tu będzie potrzebna konsultacja z kimś wyżej w administracji bo aż takich praw nie posiadam).

Chcę nieco pogrupować tematy na forum i porobić kilka konkretnych działów w technicznym, aby każdy "nowy" na forum mógł bez problemu znaleźć odpowiedzi na podstawowe pytania odnośnie przygotowania samochodu, kosztów z tym związanych, porad itd. Warto wg mnie też zrobić tematy odnośnie modyfikacji i przygotowań konkretnych marek pojazdów. Przykładowo temat przeróbki układu hamulcowego w Żuku, bo był już wałkowany kilka razy a wciąż pojawiają się pytania o to samo.

W późniejszym czasie zajmę się resztą. Tak więc proszę nie liczyć na to, że wywrócę forum "do góry nogami" w ciągu jednego weekendu i wszystko będzie od razu cacy. Proszę też się nie dziwić, że będą znikały niektóre posty. Posty rzeczowe będą zbierane w jeden i zostaną podklejone do odpowiedniego tematu (przy czym za to zabiorę się w późniejszym okresie) ;)

"Nie bój się, że twoje życie się skończy - bój się, że nigdy się nie zacznie..."

Cytat
(@poganiacze-bydla)
Noble Member

Moim zdaniem porywasz się na syzyfową pracę, do tego rzeczywiście forum musiałoby być przewrócone do góry nogami.
Uważam, że w zupełności wystarczy pilnowanie porządku na bieżąco, a nie ruszać tego, co już było...
Jeśli komuś nie chce się korzystać z szukajki, lub nie czyta forum na bieżąco, to tworzenie jakichś nowych działów tematycznych nic nie da.

Sikor
NIE JESTEM PREZESEM NICZEGO

OdpowiedzCytat
(@zaloga-tarpaniatka)
Member Moderator
Topic starter  

Da się to ogarnąć, choć zajmie to dużo czasu. Są martwe okresy na tym forum, jak np. w zimie, kiedy w zasadzie nic się nie dzieje bo nawet następnego celu nie znamy. To dobry czas na grubsze czyszczenie ;)

"Nie bój się, że twoje życie się skończy - bój się, że nigdy się nie zacznie..."

OdpowiedzCytat
(@limbowa-najlepsza-ulica-w-gdyni)
Noble Member

Jestem całym sercem z ojcem prowadzącym :lol:

trochę usystematyzowania sie przyda

czas jesienno zimowy jest do tego najlepszy, ale pracy dużo i materia raczej nie blaszana, znaczy trudniejsza...

Podstawą elektryki są dobre styki !

OdpowiedzCytat
(@polderari)
Noble Member

jakby co moge wspomoc jako przedstawiciel IT

OdpowiedzCytat
(@caronezzz)
Estimable Member

Od dawna dawał się we znaki brak moderatora.
Fajnie, że będzie ktoś rozsądny i doświadczony w temacie.
Powodzenia Sebek

Zapraszam na mojego bloga - Blog Caronezzz

OdpowiedzCytat
(@zaloga-tarpaniatka)
Member Moderator
Topic starter  

Póki co zacząłem od czyszczenia starych wątków bez odpowiedzi, wątków typu kupię/sprzedam które umarły 3 lata temu itd. Narazie omijam wszelkie techniczne i informacyjne ponieważ niektóre mają po 30 stron, a nim coś usunę muszę przeczytać czy nie ma czegoś wartościowego. Postaram się w miarę sukcesywnie temat ciągnąć do przodu.

OdpowiedzCytat
(@poganiacze-bydla)
Noble Member

Widzę kolejny awans... :silly:

Sikor
NIE JESTEM PREZESEM NICZEGO

OdpowiedzCytat
(@pomozemy_1683801113)
Estimable Member

Taki jakby to powiedzieć... globalny :)

Jeśli nam pomożecie, to sądzę, że ten cel uda nam się wspólnie osiągnąć, jak pomożecie?

OdpowiedzCytat
(@chopy-z-borewicza)
Estimable Member

Sebek teraz to ty juz tego silnika nigdy nie poskładasz :)

OdpowiedzCytat
(@zaloga-tarpaniatka)
Member Moderator
Topic starter  

Eee, forum ogarniam wieczorami jak siedzę na projekcie a robię sobie przerwę od czytania książki. Jak jestem w PL to zazwyczaj kompa nie odpalam bo szkoda mi czasu na życie wirtualne, no chyba ze kolejne graty do auta trzeba zamówić. Za tydzień będę w domu, to mooooże w końcu uda mi się to padliszcze choć odpalić. Zobaczymy. Boję się tylko co z resztą układu pompującego powietrze bo mam pewne podejrzenia że wypluło flaki po ostatniej trasie :unsure: Ale o tym będzie w odpowiednim dziale.

Póki co czekam na info, czy da się jakoś zagnieżdżać tematy jeden w drugim. Bo mam pewien plan na uporządkowanie pewnych tematów, ale nie da się tego zrobić póki co, bo każdy topic ląduje osobno w technikaliach, a to nie rozwiąże problemu.

OdpowiedzCytat
(@zaloga-tarpaniatka)
Member Moderator
Topic starter  

Powstały dwa nowe tematy. Jeden dla osób które chcą się dołączyć do jakiejś ekipy, drugi dla ekip, które szukają załogantów.

Proszę od dziś pisać tylko w tych tematach zgodnie z formatem podanym w pierwszym poście. Proszę również wszystkie osoby, które już tego typu posty/tematy zakładały, aby przeniosły treść do w/w tematów. Stare zostaną w niedzielę wykasowane. Niestety ale zaczyna się tego za dużo pojawiać i za chwilę utoniemy.

Jeśli są jakiekolwiek propozycje odnośnie tego problemu, proszę o pisanie w tym temacie.

OdpowiedzCytat
(@stasiu)
Reputable Member

szkoda że nie ma osobnego głównego tematu po pewnie zaginie w temacie złombol 2014 , ale pożyjemy zobaczymy

stasiu

OdpowiedzCytat
(@zaloga-tarpaniatka)
Member Moderator
Topic starter  

Jak będzie trzeba to go przeniosę na przyszły rok.

Bardziej mi tu chodzi o zrobienie z tym porządku. Póki co czyszczę techniczne i w tempie w jakim tam wywalam jakieś stare nic nie wnoszące tematy, w takim samym tempie tutaj pojawiają mi się nowe związanych z "lepieniem" teamów. Takim sposobem nigdy do porządku nie dojdziemy.

OdpowiedzCytat
(@druzyna-tlokowego-pierscienia)
Reputable Member

proponował bym te tematy o poszukiwaniu załogi/załoganta przypiąć aby były zawsze na górze, bo za chwile znikną w tłumie

https://www.facebook.com/dtp.zlombol

OdpowiedzCytat
Strona 1 / 5
Share: