Jako, że podjąłem się z własnej nie przymuszonej woli roli moderatora, chciałbym ogarnąć tu parę rzeczy. Proszę o wyrozumiałość, bo robię to po godzinach, kiedy jestem na projekcie i mam trochę czasu i chęci wieczorami.
Będę chciał stworzyć parę działów ( tu będzie potrzebna konsultacja z kimś wyżej w administracji bo aż takich praw nie posiadam).
Chcę nieco pogrupować tematy na forum i porobić kilka konkretnych działów w technicznym, aby każdy "nowy" na forum mógł bez problemu znaleźć odpowiedzi na podstawowe pytania odnośnie przygotowania samochodu, kosztów z tym związanych, porad itd. Warto wg mnie też zrobić tematy odnośnie modyfikacji i przygotowań konkretnych marek pojazdów. Przykładowo temat przeróbki układu hamulcowego w Żuku, bo był już wałkowany kilka razy a wciąż pojawiają się pytania o to samo.
W późniejszym czasie zajmę się resztą. Tak więc proszę nie liczyć na to, że wywrócę forum "do góry nogami" w ciągu jednego weekendu i wszystko będzie od razu cacy. Proszę też się nie dziwić, że będą znikały niektóre posty. Posty rzeczowe będą zbierane w jeden i zostaną podklejone do odpowiedniego tematu (przy czym za to zabiorę się w późniejszym okresie) ;)
"Nie bój się, że twoje życie się skończy - bój się, że nigdy się nie zacznie..."
Moim zdaniem porywasz się na syzyfową pracę, do tego rzeczywiście forum musiałoby być przewrócone do góry nogami.
Uważam, że w zupełności wystarczy pilnowanie porządku na bieżąco, a nie ruszać tego, co już było...
Jeśli komuś nie chce się korzystać z szukajki, lub nie czyta forum na bieżąco, to tworzenie jakichś nowych działów tematycznych nic nie da.
Sikor
NIE JESTEM PREZESEM NICZEGO
Da się to ogarnąć, choć zajmie to dużo czasu. Są martwe okresy na tym forum, jak np. w zimie, kiedy w zasadzie nic się nie dzieje bo nawet następnego celu nie znamy. To dobry czas na grubsze czyszczenie ;)
"Nie bój się, że twoje życie się skończy - bój się, że nigdy się nie zacznie..."
Jestem całym sercem z ojcem prowadzącym :lol:
trochę usystematyzowania sie przyda
czas jesienno zimowy jest do tego najlepszy, ale pracy dużo i materia raczej nie blaszana, znaczy trudniejsza...
Podstawą elektryki są dobre styki !
jakby co moge wspomoc jako przedstawiciel IT
Od dawna dawał się we znaki brak moderatora.
Fajnie, że będzie ktoś rozsądny i doświadczony w temacie.
Powodzenia Sebek
Zapraszam na mojego bloga -
Póki co zacząłem od czyszczenia starych wątków bez odpowiedzi, wątków typu kupię/sprzedam które umarły 3 lata temu itd. Narazie omijam wszelkie techniczne i informacyjne ponieważ niektóre mają po 30 stron, a nim coś usunę muszę przeczytać czy nie ma czegoś wartościowego. Postaram się w miarę sukcesywnie temat ciągnąć do przodu.
Widzę kolejny awans... :silly:
Sikor
NIE JESTEM PREZESEM NICZEGO
Taki jakby to powiedzieć... globalny :)
Jeśli nam pomożecie, to sądzę, że ten cel uda nam się wspólnie osiągnąć, jak pomożecie?
Sebek teraz to ty juz tego silnika nigdy nie poskładasz :)
Eee, forum ogarniam wieczorami jak siedzę na projekcie a robię sobie przerwę od czytania książki. Jak jestem w PL to zazwyczaj kompa nie odpalam bo szkoda mi czasu na życie wirtualne, no chyba ze kolejne graty do auta trzeba zamówić. Za tydzień będę w domu, to mooooże w końcu uda mi się to padliszcze choć odpalić. Zobaczymy. Boję się tylko co z resztą układu pompującego powietrze bo mam pewne podejrzenia że wypluło flaki po ostatniej trasie :unsure: Ale o tym będzie w odpowiednim dziale.
Póki co czekam na info, czy da się jakoś zagnieżdżać tematy jeden w drugim. Bo mam pewien plan na uporządkowanie pewnych tematów, ale nie da się tego zrobić póki co, bo każdy topic ląduje osobno w technikaliach, a to nie rozwiąże problemu.
Powstały dwa nowe tematy. Jeden dla osób które chcą się dołączyć do jakiejś ekipy, drugi dla ekip, które szukają załogantów.
Proszę od dziś pisać tylko w tych tematach zgodnie z formatem podanym w pierwszym poście. Proszę również wszystkie osoby, które już tego typu posty/tematy zakładały, aby przeniosły treść do w/w tematów. Stare zostaną w niedzielę wykasowane. Niestety ale zaczyna się tego za dużo pojawiać i za chwilę utoniemy.
Jeśli są jakiekolwiek propozycje odnośnie tego problemu, proszę o pisanie w tym temacie.
szkoda że nie ma osobnego głównego tematu po pewnie zaginie w temacie złombol 2014 , ale pożyjemy zobaczymy
stasiu
Jak będzie trzeba to go przeniosę na przyszły rok.
Bardziej mi tu chodzi o zrobienie z tym porządku. Póki co czyszczę techniczne i w tempie w jakim tam wywalam jakieś stare nic nie wnoszące tematy, w takim samym tempie tutaj pojawiają mi się nowe związanych z "lepieniem" teamów. Takim sposobem nigdy do porządku nie dojdziemy.
proponował bym te tematy o poszukiwaniu załogi/załoganta przypiąć aby były zawsze na górze, bo za chwile znikną w tłumie
https://www.facebook.com/dtp.zlombol