Zaznacz stronę
Notifications
Clear all

Powitalnia

289 Posty
178 Users
0 Likes
84.8 K Widok
(@byle-do-przodu-team)
Active Member

Witajcie Złombolowicze!

Dołączamy do Was w tegorocznej edycji. Pomysł padł końcem zeszłego roku co chwilę zerkaliśmy na stronę Złombola czy już jest plan na 2016. Ekipa nie jest jeszcze gotowa, jest nas dwojka, Tomek (ja) i Grzesiek (pomysłodawca), a pasażerowie/pasażerki jeszcze nie są zdecydowani.

Parę dni temu zakupiłem Poloneza 1.6 GLI z 1995 roku z przebiegiem 120kkm. Mechanicznie w miarę, blacharsko gorzej :D Trzeba będzie zakleić rudego bo nie wiem czy budżet starczy na blacharkę.

Do startu jeszcze kupa czasu a ja już czuje emocje i trochę też lekkiego stresa bo bardzo chcemy ukończyć wyprawę. Motoryzacja to moja pasja ale mechanikiem niestety nie jestem. Mamy pół roku żeby się podszkolić i zrobić Poloneza :)

Pozdrawiam wszystkich

Raz się żyje !

Tomek

Pozdrawiam
Tomek

OdpowiedzCytat
(@paluki-team_1683801162)
Eminent Member

Witamy!
Decyzja zapadła - auto kupione!
Kto jedzie? Favoritka, Agata, Adam, Monika i Mateusz!
Jest to nasz pierwszy Złombol więc na pewno będzie dużo pytań!
Pozdrawiamy!!!

OdpowiedzCytat
(@zukolaki)
Reputable Member

Siema :)

www.facebook.com/zukolak/

OdpowiedzCytat
(@barkasy-team)
Honorable Member

Cześć, z '92 jesteś na probsie nawet u Barkasa :evil:

Leżę!! :lol: :lol: :lol:

Ja też POMYLEŃCY :silly: :silly: :silly:
Oby więcej takich
Pozdrawiam serdecznie

OdpowiedzCytat
(@walius)
New Member

Witam wszystkich na tym forum!
W zeszłym roku mimo wszelkich starań nie udało mi się wystartować, nie znalazłem darczyńców a w tym roku szukam ekipy która by mnie zabrała, jestem mechanikiem i byłym kierowcom zawodowym, obecnie na rencie.

OdpowiedzCytat
(@polska-kombinacja)
Active Member

Siema
Od paru edycji interesowałem się złombolem i zawsze moim marzeniem było na niego jechać - pomoc dzieciom plus przygoda, coś wspaniałego :cheer: Na co dzień jeżdżę polonezem caro, oraz posiadam Fiata 125p, a brat posiada Fiata 125p kombi, tak więc mogliśmy wybierać czym chcemy jechać. Polonez testowany na co dzień więc najbardziej pewny, Fiat 125p w trakcie grubego swapa więc odpada, natomiast kombi najbardziej pojemne no i w dodatku typowy złombol. Kombiak został wyciągnięty ze złomu, był już wyrejestrowany i czekał na rozebranie i żyleki. W odpowiednim momencie udało nam się go dojrzeć i wyciągnąć z złomu. Tak więc jedziemy kombi! Obecnie przygotowujemy auto i szukamy darczyńców. Pozdrawiamy z Torunia!
Auto wyglądało w momencie zakupu tak:

OdpowiedzCytat
(@zaloga-tarpaniatka)
Member Moderator
Topic starter  

Papiery już ogarnęliście ? Bo jak był wyrejestrowany a nie załatwiliście papierów, to czeka Was teraz droga przez mękę i nie wiem czy się wyrobicie z samymi papierami. Niestety strasznie dużo zależy od WK w Waszym mieście.

"Nie bój się, że twoje życie się skończy - bój się, że nigdy się nie zacznie..."

OdpowiedzCytat
(@polska-kombinacja)
Active Member

Tak już dawno zarejestrowany, a tu dla chętnych historia naszego auta , a przy okazji jak zarejestrować takie auto ze złomu. :cheer:

OdpowiedzCytat
(@borewicz-team)
Estimable Member

Niezła przeprawa ale ważne że cel osiągnięty no a groszek piękny

OdpowiedzCytat
(@szwedzkie-ziolka-africa-team)
Trusted Member

Dzień dobry :)
Witamy wszystkich bardzo serdecznie.
Załogę Szwedzkie Ziółka Africa Team tworzymy my: Basia i Jarek.
Na co dzień bardziej staramy się poruszać motocyklem. Na Złombol jednak wybieramy się naszą zakupioną kilka miesięcy temu Ładą 2107 z 1990r którą pokochaliśmy miłością bezgraniczną :)
Będzie to nasz pierwszy start, choć nasza Łada brała już udział w ubiegłorocznej edycji rajdu.
Do zobaczenia na starcie i mamy nadzieję, że także na mecie

OdpowiedzCytat
(@szwedzkie-ziolka-africa-team)
Trusted Member

Dzień dobry :)
Witamy wszystkich bardzo serdecznie.
Załogę Szwedzkie Ziółka Africa Team tworzymy my: Basia i Jarek. Mieszkamy w Warszawie.
Na co dzień bardziej staramy się poruszać motocyklem. Na Złombol jednak wybieramy się naszą zakupioną kilka miesięcy temu Ładą 2107 z 1990r którą pokochaliśmy miłością bezgraniczną :)
Będzie to nasz pierwszy start, choć nasza Łada brała już udział w ubiegłorocznej edycji rajdu.
Do zobaczenia na starcie i mamy nadzieję, że także na mecie

OdpowiedzCytat
NO NAME TEAM
(@no-name-team)
Reputable Member

A witamy witamy;-)

`14 LLoret + (nr. boczny 189)
`15 Passo del Stelvio + (nr. boczny24 )
`16 Palermo + (nr. boczny 16)
'17 Kraj Basków + (nr boczny 40)
'18 Chalkidiki + ( nr boczny 03)
'19 Irlandia + ( nr boczny 15)
’20 stay In Home
'21 Burhaniye nr boczny 79
’22 Albania nr boczny 74
'23 Nazare nr boczny 323
’24 Atlantic Road - Norwegia nr boczny 372

OdpowiedzCytat
(@bahama-yellow)
Estimable Member

Witamy nowych ZŁOMBOLOWICZÓW :-)

Jest klimat ale nie ma klimatyzacji !!!

OdpowiedzCytat
(@pedziszkoda-team)
Trusted Member

Siema,
Wypada się przywitać i coś o sobie powiedzieć. O złombolu usłyszałem kilka lat temu od Siostry która pojechała ze znajomymi IKARUSem na NORDKAP. Co roku śledziłem rajd i mam nadzieję że w przyszłym roku uda nam się pojechać o ile termin podpasuje :) moje własne wesele :) Witajcie i mam nadzieje do zobaczenia w przyszłym roku na trasie.

Pozdrawiam
Marcin

Pozdrawiam
Marcin

OdpowiedzCytat
(@caroholicyostrowiec)
Active Member

Siema!
Witamy wszystkich Złombolowiczów. Jesteśmy nową ekipą I Żaden z nas jeszcze nie brał udział w Złombolu, więc najwyższa pora :woohoo: :woohoo: Wybieramy się srebrnym Polonezem Caro '92 1.6 GLE turbodoładowanym podtlenkiem LPG ;) Więcej o nas i o naszych przygotowaniach do wyjazdu znajdziecie tutaj -> https://www.facebook.com/CAROholicyOstrowiec/

OdpowiedzCytat
Strona 10 / 20
Share: