Zaznacz stronę
Szukam załogi spotk...

Notifications
Clear all

Szukam załogi spotkanej we Francji

6 Posty
4 Users
0 Likes
1,590 Widok
(@pieronskie-hanysy)
Trusted Member
Topic starter  

Nie znalazłem podobnego tematu, więc: zgodnie z tytułem poszukuję ekipy spotkanej gdzieś we Francji pod minimarketem. Wiem, że byli z małopolski, jechali Caro+ i mieli namiar na gościa, który dobrze i tanio robi resory gdzieś w okolicach Krakowa. Pamiętam też, że sami montowali swoje po regeneracji dosłownie przed wyjazdem. Ze szczegółów, na parkingu pod sklepem był też Przemek i jego słynny Velorex z Piekar oraz motor (MZ?).

Polonez 1.6 GLE - Złombolowy
PF 125p '77 - jeszcze nie Złombolowy

Cytat
Pegazy
(@pegazy)
Honorable Member

Jeżeli interesowałby Cię zakład w okolicy Opola to polecam:
www.google.pl/maps/@50.6377236,18.0917479,3a,75y,263.6h,86.45t/data=!3m6!1e1!3m4!1sG92Oo3goAIK4J3ZxjRFh0w!2e0!7i13312!8i6656?hl=pl
http://www.zumi.pl/2298192,Warsztat_Slusarsko_Kowalski_Regeneracja_Resorow_Manfred_Rogocz,Debie,firma.html
Ja tam robiłem, przekuł mi resory, dołożył trzecie pióro, jednocześnie przekuł tak, że nie podniosło to mocno tyłu samochodu . Dwa Złombole przejechane bez problemów, wcześniej opony tarły o nadkola, teraz wszystko OK.

`14 LLoret + (nr. boczny 399)
`15 Passo del Stelvio + (nr. boczny 16)
`16 Palermo + (nr. boczny 5)
`17 Noja + (nr. boczny 5)
`18 Chalkidiki + (nr. boczny 02)
`19 Dublin + (nr. boczny 444)
`20 Stay in home + (nr. boczny 312)
`21 Turcja + (nr. boczny 218)
`22 Albania + (nr. boczny 25)
`23 Nazzare + (nr. boczny 02)
`24 AtlanticRoad + (nr. boczny 58)

OdpowiedzCytat
Ala montana
(@13-zlomboli)
Honorable Member

(...). Ze szczegółów, na parkingu pod sklepem był też Przemek i jego słynny Velorex z Piekar oraz motor (MZ?).

Czy to było pod tym marketem ze stacją benzynową ?

{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{ {{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{

OdpowiedzCytat
(@pieronskie-hanysy)
Trusted Member
Topic starter  

Ala montana: Tak, dokładnie o te miejsce mi chodzi :) zupełnie wypadło mi z głowy, że też tam byłeś.

Pegazy: Dzięki za informację, zapisałem sobie adres i telefon. U mnie w okolicy też robią, gdzieś w Chorzowie, ale ceny ponoć mają dość wysokie i szukam alternatywy. Moje 2 pióra wytrzymały 3 Złombole i są wygięte w drugą stronę, mam już 3 piórowe + nowe tuleje, tylko chcę je nieco utwardzić/zahartować.

OdpowiedzCytat
(@osk-olaf)
Reputable Member

Robiłem w Chorzowie przed Złombolem 2017 resory i z przodu i z tyłu w lublinie
Nie zdarli ze mnie skóry, a robotę wykonali profesjonalnie. Mają swoje piece i znają si e na rzemiośle.
Teraz mam pewność, że nic mi tam nie odpadnie lub pęknie. Po rozmowie z nimi sam nie wiedziałem, że dobór odpowieniej twardości i długości pióra ma tak wielkie znaczenie. Robią to od lat. Podjedź zapytaj a potem wystaw ocenę. Ale pamiętać trzeba, że jakość też ma swoją cenę.
Naprawdę jestem bardzo zadowolony
https://plus.google.com/110424195454941332495
tel. 508 877 636

OdpowiedzCytat
(@pieronskie-hanysy)
Trusted Member
Topic starter  

Zasadniczo racja, podjechać nie zaszkodzi. Zwłaszcza, że dużo roboty przy moich nie będzie. Dzięki za konkretny namiar :)

OdpowiedzCytat
Share: