Zaznacz stronę
Usługi CNC - Zbiera...

Notifications
Clear all

Usługi CNC - Zbieramy na ZŁOMBOL!

13 Posty
8 Users
0 Likes
6,718 Widok
(@karolove)
Eminent Member
Topic starter  

Witam :) Mam 22 lata i bardzo marzę o wyprawie na złombol odkąd o nim przeczytałem. Staram się odkładać pieniążki ze skromnego dochodu jak mogę, ale to dalej małoooo :(

Kombinując, wpadłem na pomysł zareklamowania się tutaj z usługami frezowania CNC, wycinania naklejek z jednokolorowej folii reklamowej oraz wycinania liter przestrzennych i innych kształtów ze styropianu/styroduru. Za pośrednictwem mogę zaoferować również wycinanie laserowe plexiglassu oraz sklejki, grawerowane laserem, wycinanie laserem/frezem blach do 10mm (stal/alu), czy kolorowe naklejki drukowane na folii (np naklejki darczyńców).

Pole robocze plotera to 1200x1200mm, wycina drewno (MDF/sklejka), plexiglass, laminaty z włókna szklanego i węglowego oraz różne inne podobne tworzywa.

Jak komuś brak pomysłu a chciałby wspomóc przygodę życia, można zamówić skrojoną na wymiar skrzynię pod głośniki z MDF czy konstrukcje pod łóżko do nysy z płyty wiórowej, albo logo swojej firmy na ścianę wycięte ze styroduru i pomalowane elewacyjną farbą akrylową :D

Cytat
Pegazy
(@pegazy)
Honorable Member

Cześć, być może że w przyszłości chciałbym skorzystać z usług, ale miałbym prośbę żebyś puścił namiary na siebie na PW, bo po reorganizacji forum pod kątem Złombol 2015 temat może mi się gdzieś zgubić.
Pozdrawiam
Team Pegazy

`14 LLoret + (nr. boczny 399)
`15 Passo del Stelvio + (nr. boczny 16)
`16 Palermo + (nr. boczny 5)
`17 Noja + (nr. boczny 5)
`18 Chalkidiki + (nr. boczny 02)
`19 Dublin + (nr. boczny 444)
`20 Stay in home + (nr. boczny 312)
`21 Turcja + (nr. boczny 218)
`22 Albania + (nr. boczny 25)
`23 Nazzare + (nr. boczny 02)
`24 AtlanticRoad + (nr. boczny 58)

OdpowiedzCytat
(@gynsi-pympek)
Trusted Member

Skąd jesteś? Podaj do siebie jakieś namiary kontaktowe, jak mi się ktoś nawinie ze znajomych z taką potrzebą, to wyślę do Ciebie

OdpowiedzCytat
(@forever-young)
Estimable Member

No być może ja też bym skorzystał podeślij jakiś nr.tel lub inny namiar.Pozdrawaim

OdpowiedzCytat
(@kisiello)
Trusted Member

też w temacie siedzę i co do liter ze styroduru to o niebo lepiej wyglądają takie z frontem z plexi w tym samym kolorze co litera

Ogólnie fajna inicjatywa :)

OdpowiedzCytat
(@polderari)
Noble Member

a pytanie czy sam wykonujesz projekt czy trzeba ci dac gotowego CAD'a

OdpowiedzCytat
(@karolove)
Eminent Member
Topic starter  

A to jak kto woli :) Ale na zachętę projekt gratis!

OdpowiedzCytat
(@karolove)
Eminent Member
Topic starter  

A co do frontów z plexi to jak najbardziej się zgodzę, ale cena jest wtedy znacznie większa :)

OdpowiedzCytat
(@zaloga-tarpaniatka)
Member Moderator

ile metr kwadratowy z takiej plexi powiedzmy 5mm wychodzi ?

"Nie bój się, że twoje życie się skończy - bój się, że nigdy się nie zacznie..."

OdpowiedzCytat
(@karolove)
Eminent Member
Topic starter  

W sklepie gdzie kupuje, arkusz 2x3m kosztuje 1103zl w tańszej wersji extrudowanej, wylewana 1107zl za taki sam arkusz. Wylewana jest lepsza w obróbce, ponoć ma lepsze właściwości jakies tez

OdpowiedzCytat
(@zaloga-tarpaniatka)
Member Moderator

tzn mnie interesuje cena końcowa, po obróbce już (tak plus minus, bo wiadomo, zależy to od projektu, ale widełki mniej więcej) bo to też trzeba brać pod uwagę, a już ładnych parę lat temu chodziło mi coś po głowie, tylko jakoś nigdy nie było można sobie pozwolić na takie zabawy, były ważniejsze wydatki :)

"Nie bój się, że twoje życie się skończy - bój się, że nigdy się nie zacznie..."

OdpowiedzCytat
(@kisiello)
Trusted Member

Wylewana jest lepsza przy cięciu laserem CO2- nie wylewa się tak jak zwykła. Do tego wylewana jest lepsza w gięciu i trzyma wymiar. Ekstrudowana może mieć delikatnie różną grubość +-0.5mm nawet :)

OdpowiedzCytat
(@sterteam)
Reputable Member

Czy wycinacie tekstolit. Potrzebuje krążki fi 200mm z kilkoma otworami

OdpowiedzCytat
Share: