Witam :) Mam 22 lata i bardzo marzę o wyprawie na złombol odkąd o nim przeczytałem. Staram się odkładać pieniążki ze skromnego dochodu jak mogę, ale to dalej małoooo :(
Kombinując, wpadłem na pomysł zareklamowania się tutaj z usługami frezowania CNC, wycinania naklejek z jednokolorowej folii reklamowej oraz wycinania liter przestrzennych i innych kształtów ze styropianu/styroduru. Za pośrednictwem mogę zaoferować również wycinanie laserowe plexiglassu oraz sklejki, grawerowane laserem, wycinanie laserem/frezem blach do 10mm (stal/alu), czy kolorowe naklejki drukowane na folii (np naklejki darczyńców).
Pole robocze plotera to 1200x1200mm, wycina drewno (MDF/sklejka), plexiglass, laminaty z włókna szklanego i węglowego oraz różne inne podobne tworzywa.
Jak komuś brak pomysłu a chciałby wspomóc przygodę życia, można zamówić skrojoną na wymiar skrzynię pod głośniki z MDF czy konstrukcje pod łóżko do nysy z płyty wiórowej, albo logo swojej firmy na ścianę wycięte ze styroduru i pomalowane elewacyjną farbą akrylową :D
Cześć, być może że w przyszłości chciałbym skorzystać z usług, ale miałbym prośbę żebyś puścił namiary na siebie na PW, bo po reorganizacji forum pod kątem Złombol 2015 temat może mi się gdzieś zgubić.
Pozdrawiam
Team Pegazy
`14 LLoret + (nr. boczny 399)
`15 Passo del Stelvio + (nr. boczny 16)
`16 Palermo + (nr. boczny 5)
`17 Noja + (nr. boczny 5)
`18 Chalkidiki + (nr. boczny 02)
`19 Dublin + (nr. boczny 444)
`20 Stay in home + (nr. boczny 312)
`21 Turcja + (nr. boczny 218)
`22 Albania + (nr. boczny 25)
`23 Nazzare + (nr. boczny 02)
`24 AtlanticRoad + (nr. boczny 58)
Skąd jesteś? Podaj do siebie jakieś namiary kontaktowe, jak mi się ktoś nawinie ze znajomych z taką potrzebą, to wyślę do Ciebie
No być może ja też bym skorzystał podeślij jakiś nr.tel lub inny namiar.Pozdrawaim
też w temacie siedzę i co do liter ze styroduru to o niebo lepiej wyglądają takie z frontem z plexi w tym samym kolorze co litera
Ogólnie fajna inicjatywa :)
a pytanie czy sam wykonujesz projekt czy trzeba ci dac gotowego CAD'a
A to jak kto woli :) Ale na zachętę projekt gratis!
A co do frontów z plexi to jak najbardziej się zgodzę, ale cena jest wtedy znacznie większa :)
ile metr kwadratowy z takiej plexi powiedzmy 5mm wychodzi ?
"Nie bój się, że twoje życie się skończy - bój się, że nigdy się nie zacznie..."
W sklepie gdzie kupuje, arkusz 2x3m kosztuje 1103zl w tańszej wersji extrudowanej, wylewana 1107zl za taki sam arkusz. Wylewana jest lepsza w obróbce, ponoć ma lepsze właściwości jakies tez
tzn mnie interesuje cena końcowa, po obróbce już (tak plus minus, bo wiadomo, zależy to od projektu, ale widełki mniej więcej) bo to też trzeba brać pod uwagę, a już ładnych parę lat temu chodziło mi coś po głowie, tylko jakoś nigdy nie było można sobie pozwolić na takie zabawy, były ważniejsze wydatki :)
"Nie bój się, że twoje życie się skończy - bój się, że nigdy się nie zacznie..."
Wylewana jest lepsza przy cięciu laserem CO2- nie wylewa się tak jak zwykła. Do tego wylewana jest lepsza w gięciu i trzyma wymiar. Ekstrudowana może mieć delikatnie różną grubość +-0.5mm nawet :)
Czy wycinacie tekstolit. Potrzebuje krążki fi 200mm z kilkoma otworami