Zaznacz stronę
Notifications
Clear all

Wpisowe

82 Posty
29 Users
0 Likes
33.5 K Widok
Ala montana
(@13-zlomboli)
Honorable Member

... temat pomagania śląśkim domom jest zupełnie nieistotny. Mimo ze jestem z Mazowsza to nie mam z tym żadnego problemu i nie oczekuję ze Złombol dorzuci się na inne województwa. Owszem, może i by mógł, ale jasno są opisane warunki i ja je zaakcptowałem. Co najwyżej mogę liczyć na to że forsy będzie jak lodu i na śląsku nie będzie jej na co wydać;-)

Znamy regulamin, w pełni go akceptujemy, byliśmy na Złombolu i wiemy o co chodzi.
Ale dziś trafił się Darczyńca, którego nie mogę przekonać, że wpłata musi iść na konto śląskich domów dziecka. On chętnie wpłaci ale na jakiś nasz lokalny dom dziecka.
Tłumaczę mu że Organizatorzy, że regulamin, że zasady, że wszyscy się dostosowują, że zawsze tak robiliśmy,... etc. (jak zresztą każdemu potencjalnemu darczyńcy, każdy to zna kto sam ich szukał). Zostawiłem też info., ulotki i podałem strony.
I dałbym mu spokój gdyby nie to, że jest on w stanie zasilić złombolowe konto nie symboliczną stówką a kwotą znacznie większą.
Narazie nie chcę pisać do Organizatorów w tej sprawie choć chyba znam już dziś ich odpowiedź..
.
Zresztą czytają czasem forum, więc są w naszych, poruszanych tu tematach. Jednak jeszcze bym o tego darczyńcę powalczył.
Doradźcie.

{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{ {{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{

OdpowiedzCytat
(@grzmiacy-rydwan)
Noble Member

Pisząc "Doradźcie" zapomniałeś dodać "drogie Bravo" ;-)

W takiej sytuacji niestety nic z tego nie bedzie. Orgowie nie zmienią całego modelu dla jednego darczyńcy i wcale się im nie dziwię. Darczyńca rozumiem mimo wszystko oczekuje naklejek na aucie? W takim wypadku bym mu chyba podziękował. Skoro nie chce pomóc - jego sprawa. Moim zdaniem to źle pojęty lokalny patriotyzm.

Grzmiący Rydwan, dowódca - Diesel

http://husariarally.eu/ - rajd do Gruzji - jeśli komuś mało wrażeń;-)

OdpowiedzCytat
(@grubanuta)
Trusted Member

...I dałbym mu spokój gdyby nie to, że jest on w stanie zasilić złombolowe konto nie symboliczną stówką a kwotą znacznie większą....

...W takiej sytuacji niestety nic z tego nie bedzie

Ja bym zrobił tak: zaproponować Darczyńcy wpłatę na lokalny Dom Dziecka (lub inna formę pomocy tym, którym w okolicy jest potrzebna pomoc) i od tego 10% na Zlombol dla umieszczenia jego naklejki na samochodzie.

Jeśli ktoś ma pieniądze i chce je przekazać na jakikolwiek zacny cel, to nie powinny one przepaść.

www.facebook.com/grubanutazlombolteam
https://www.polarsteps.com/Grubanuta/40597-zlombol-2016
Zlombol 2013. 2014, 2015,2016

OdpowiedzCytat
(@kurakteam)
Estimable Member

Zawsze możesz w imieniu tego Darczyńcy wpłacić tą "symboliczną" stówkę na Złombol, a on niech swoje wpłaci gdzie chce.

OdpowiedzCytat
(@grzmiacy-rydwan)
Noble Member

W sumie to też jest opcja... I to całkiem niegłupia. Ale wskaż mu fundację która odda 100% na cel nie przeżre...

Grzmiący Rydwan, dowódca - Diesel

http://husariarally.eu/ - rajd do Gruzji - jeśli komuś mało wrażeń;-)

OdpowiedzCytat
(@maupole)
Reputable Member

Ale tu znowu jest sprawa regulaminu. Jak ktoś chce wspierać inne akcje niech wspiera, ale za co mu dawać możliwość promocji na złombolu? Jakoś to do mnie nie przemawia, wysłałem smsa "pomagam" na powodzian i wyślę drugiego jak rozreklamujecie moją firmę w swojej akcji charytatywnej, w której nie biorę udziału. Słabe to.

OdpowiedzCytat
(@grubanuta)
Trusted Member

Przy okazji:

W Sylwestra w ramach sąsiedzkiej akcji "Pomóż Dzieciom zamiast kupować fajerwerki" zebraliśmy ponad 300 złotych i rozglądam sie za Domem Dziecka lub ośrodkiem wychowawczym który potrzebuje wsparcia (niestey nie zdążyłem wcześniej tego ogarnąć). Jeśli ktoś z Was ma już jakieś kontakty w Warszawie (najchętniej z północnej części Warszawy lub okolic Legionowa i Nowego Dworu Mazowieckiego) - proszę o wiadomość na prywatnego maila.

www.facebook.com/grubanutazlombolteam
https://www.polarsteps.com/Grubanuta/40597-zlombol-2016
Zlombol 2013. 2014, 2015,2016

OdpowiedzCytat
Strona 6 / 6
Share: