Zaznacz stronę
Wyjazd zimowy Elefa...

Notifications
Clear all

Wyjazd zimowy Elefantentreffen 2014

14 Posty
5 Users
0 Likes
7,576 Widok
(@optometria-ciborek)
Estimable Member
Topic starter  

Hej!
Wiem, że nikt do końca normalny tego forum nie czyta :woohoo: więc występuję z odezwą do motocyklistów:
1. Poszukuję kierowcy zmiennika (max 2) na wyjazd na zlot zimowy "Elefantentreffen 2014"
2. Pojazd: m-72 z koszem
3. Zabezpieczenie techniczne: szwagier w VW Sharan z lawetą
4. Koszt wyjazdu ok 400 zł
5. Trasa Warszawa-Solla/Loch w Niemczech 850 km motocyklem, kierowcy zmiana co godzinę, rozłożona na 2 dni. Powrót z motocyklem na lawecie
6. Nocleg na zlocie namiot/samochód
7. Uczestnictwo w najstarszym zlocie zimowym na Świecie - bezcenne
W razie pytań proszę dzwonić: 501121927
Olek

Cytat
(@twardy161)
Trusted Member

ja się zgłaszam tylko podaj temin to jutro pogadam o możliwości wolnego w pracy- u mnie o to bardzo ciężko ale bym naciskał

OdpowiedzCytat
(@poganiacze-bydla)
Noble Member

ja się zgłaszam tylko podaj temin to jutro pogadam o możliwości wolnego w pracy- u mnie o to bardzo ciężko ale bym naciskał

Kolego szuka twardego pewniaka z jajami, a Ty jesteś twardy tylko z nicka, skoro nawet z terminem imprezy sobie nie poradziłeś...
Sugeruję:
-najpierw zapoznaj się z imprezą
-potem ustal termin
-następnie załatw urlop
-ewentualnie wtedy zapytaj Kolegę, czy Cię zabierze...

Sikor
NIE JESTEM PREZESEM NICZEGO

OdpowiedzCytat
(@twardy161)
Trusted Member

czy ty jesteś jego rzecznikiem?Chyba sam za siebie jest w stanie mówić a nawet sądzę że sam lepiej wie kogo dokładnie szuka. Nie wypowiadaj się też na mój temat bo mnie nie znasz. Punkty które wymieniłes mogą być co najwyżej radami bo twoja opinia to tylko opinia a nie niepodważalną prawda i może warto żebyś o tym pamiętał kierując słowa do innych. Podobnie mógłbym się wdać w przepychanki kierując epitety w twoja stronę ale w odróżnieniu od ciebie nie chce psuć klimatu bo nie temu to forum służy. Zwróc też uwagę,że ją jedynie zgłosiłem swoje zainteresowanie a nie pewną kandydaturę i to póki co jako jedyny twardzielu.Właśnie z tego powodu i z pośpiechu pozwoliłem sobie na taki zdawkowy post. Do tego liczyłem,że kolega odpowiadając mi nie wymieni samego terminu tylko dokładne plany terminów wyjazdu i powrotu jego ekipy.

OdpowiedzCytat
(@poganiacze-bydla)
Noble Member

czy ty jesteś jego rzecznikiem?Chyba sam za siebie jest w stanie mówić a nawet sądzę że sam lepiej wie kogo dokładnie szuka. Nie wypowiadaj się też na mój temat bo mnie nie znasz. Punkty które wymieniłes mogą być co najwyżej radami bo twoja opinia to tylko opinia a nie niepodważalną prawda i może warto żebyś o tym pamiętał kierując słowa do innych. Podobnie mógłbym się wdać w przepychanki kierując epitety w twoja stronę ale w odróżnieniu od ciebie nie chce psuć klimatu bo nie temu to forum służy. Zwróc też uwagę,że ją jedynie zgłosiłem swoje zainteresowanie a nie pewną kandydaturę i to póki co jako jedyny twardzielu.Właśnie z tego powodu i z pośpiechu pozwoliłem sobie na taki zdawkowy post. Do tego liczyłem,że kolega odpowiadając mi nie wymieni samego terminu tylko dokładne plany terminów wyjazdu i powrotu jego ekipy.

Nie jestem Jego rzecznikiem, a Ciebie nie znam.
Ale znam Olka i zwrócił się z propozycją wyjazdu do mnie bezpośrednio, więc wiem o co chodzi.
Uważam, że jeżeli ktoś nie potrafi wyszukać sobie terminu imprezy, to co dopiero mówić o dalszych, prawdziwych, trudach...

Sikor

OdpowiedzCytat
(@twardy161)
Trusted Member

Dokonujesz całej serii jakichś niedorzecznych założeń. Od razu wiesz,że nie umiałem wyszukać tego,wiesz na pewno że nie miałem problemów z internetem,że się nie spieszyłem dokąds, że nie zdarzyło się cokolwiek innego co mi nie pozwoliło tego sprawdzić. Pewnie,po co pytać,lepiej uznać własne domysły za fakty. No a jeśli nawet gdybym był na tyle roztrzepany że bym na to nie wpadł albo na tyle mało zdolny że na prawdę bym tego nie mógł znaleźć to już na bank świadczy też o mojej wytrwałości i zdolności prowadzenia motocykla?bo ludzie są albo dobrzy we wszystkim albo we wszystkim beznadziejni?Nawet to że odbyłem złombolą i że do końca się nie poddawałem póki była szansa jechać,też nie ma znaczenia?Wybacz ale ręce mi opadają jak widzę taki teks tym bardziej że nie ma w tym żadnej życzliwości tylko chęć dowalenią i niby co dobrego ma z tego wyniknąć?Może masz zły nastrój a może ciężki charakter ale mam wrażenie jak byś coś do mnie miał.

OdpowiedzCytat
(@greypol)
Reputable Member

Pax Rzymianie :P
Wyluzujcie trochę, po co ta spina :)
Twardy, wpadnij wieczorem o 20.00 do 2Koła na Tunelowej 2 na browarek, bedzie kilka ekip z Warszawy ;)

cwikas

OdpowiedzCytat
(@poganiacze-bydla)
Noble Member

Masz rację Greypol...

Sikor

OdpowiedzCytat
(@twardy161)
Trusted Member

dzięki Greypol,właśnie o tym myślę choć o tej godzinie mogę nie dać rady :)

OdpowiedzCytat
(@caronezzz)
Estimable Member

Powiem Ci Olek, że pierwszy raz naprawdę żałuję, że nie mam prawka na motocykl :(

Zapraszam na mojego bloga - Blog Caronezzz

OdpowiedzCytat
(@poganiacze-bydla)
Noble Member

Powiem Ci Olek, że pierwszy raz naprawdę żałuję, że nie mam prawka na motocykl :(

Olek mi powiedział, że to nie problem...

Sikor

OdpowiedzCytat
(@optometria-ciborek)
Estimable Member
Topic starter  

Cześć.
Dla wszystkich zainteresowanych zimowym zlotem motocyklowym "Elefentenfreffen 2014" odsyłam do informacji w języku (prawie) polskim:

http://www.bvdm.de/index.php?id=47&lang=9

Na Elefancie byłem 3 razy. Zawsze współczesnym motocyklem, sam, na kołach w obie strony. Impreza trwa około tygodnia, a kończy się 2 lutego.
Wyjeżdżam w czwartek rano, nocleg gdzieś po trasie - tak daleko jak się da dojechać pierwszego dnia - raczej w Polsce. Powrót w niedzielę od godz 9-10 (trzeba przetrzeźwieć) - powinniśmy dojechać na godz. 20-21 (nie chcę męczyć motocykla drogą powrotną).

Co do "dyskusji" i tego "kto jest kim":
- Sikor Poganiacz Bydła (jakkolwiek by to nie brzmiało :blink: ) to poważny gość, jeździ Junakiem na zloty i dał się poznać jako ogarnięty gość.
- Twardy coś pisał, że WSK może popylać na Złombolu prędkością podróżną 120 km/h. Chylę czoła przed człowiekiem, który potrafi tak przygotować stary motocykl. Chętnie zlecę remont jednego z moich "staruchów" komuś takiemu. I z nabożną czcią wypiję browara z kierowcą, który wrócił z takiego wyjazdu.
- Napisanie tego postu zajęło tyle samo czasu, ile potrzeba na wybranie mojego nr tel, nawiązanie połączenia i uzyskanie pięć razy więcej informacji niż mieści się w tym poście.
Olek

OdpowiedzCytat
(@twardy161)
Trusted Member

pisałem o wsk 175 co do tej prędkości,temat obu motocykli się tam przeplatal. Tak,mogłem i miałem zamiar od razu zadzwonić i od razu zgłosić na pewniaka bo jak zobaczyłem info to się zapaliłem ale po chwili postanowiłem to na spokojnie przemyśleć bo dużo kwestii by było do dogrania a łatwiej mi się rozmyśla nad słowem pisanym.

OdpowiedzCytat
(@optometria-ciborek)
Estimable Member
Topic starter  

Cześć.
Wyjazd na Elefanta nie wypalił z powodu braku 2 kierowcy.
Obecnie poszukuję kierowcy z samochodem (może być motocyklista) do wyjazdu na zlot zimowy organizowany w Giżycku. Bazą zlotu są stare pruskie koszary. Pali się w piecach kaflowych, wjazd 30 zł, więcej informacji można znaleźć w necie. Imprezę organizuje klub motocyklowy V-Boyen.
Chętnych proszę o telefon.
Olek

OdpowiedzCytat
Share: