Zaznacz stronę
Notifications
Clear all

Złombol 2014

121 Posty
37 Users
0 Likes
52.5 K Widok
(@apolloxiii)
Estimable Member

Heh, a Gibraltar to bym się chętnie wybrał, do Maroka z resztą też.
A pytam o miesiąc, bo trzeba się za urlopem zacząć rozglądać. Niestety muszę już powoli zacząć o tym myśleć.

na te kierunki tez czekam :) wtedy skodzine zaczne "polerowac" :)

OdpowiedzCytat
(@limbowa-najlepsza-ulica-w-gdyni)
Noble Member

.. skoro wyzwaniem była Grecja.. to Sycylia jest tak samo daleko..
.. Dla wracających z Istambułu przez Chorwację (a takich też było trochę) kierunek Grecki też mógł być mało atrakcyjny..
.. osobiście myślę, że Włochy mogą być ciekawszym kierunkiem niż Hiszpania .. w przypadku Hiszpanii / Portugalii może być tak jak ze Szkocją. Długa nudna droga przez autostrady przez 3 dni i ewentualnie ostatnie półtora dnia atrakcyjne ..

we Włoszech masz do wyboru albo NUDNE i DROGIE włoskie autostrady,albo krążenie godzinami po miasteczkach w tłumie motorowerów, skuterów, Fiacików itp nadjeżdżających nieustannie przez całą dobę ze wszystkich stron gotowych Cie rozjechać....

Podstawą elektryki są dobre styki !

OdpowiedzCytat
(@prudenter-team)
Reputable Member

.. no to może jak nie Gruzja (chociaż też bym chciał ale obawiam się, że za daleko) to może ZŁOMBOL TRANSCONCONINENTAL II :) Jak policzyłem na szybko to ze 147 zarejestrowanych ekip w 2013 to około 130 ekip nie brało udziału w wyprawie w 2010 roku. Więc śmiało można jechać drugi raz do Istambułu. Myślę, że można trasę poprowadzić przez Ukrainę, Mołdawię i nad morzem Czarnym na dół do Istambułu, lub Ankary to nawet dla tych którzy jechali będzie to inna trasa ..

.. A kto będzie miał ochotę i siłę to sobie do Gruzji już podskoczy : ) ..

OdpowiedzCytat
(@caronezzz)
Estimable Member

Skoro tak to Caronezzz też się włączy do licytacji :) Nam najbardziej by pasowała Sycylia. Argumenty za: Nowy kierunek, Mega ciekawe miejsca do zwiedzania po drodze, Dostatek zwykłych i ciekawych dróg, gór, autostrad, zabytków, a jednocześnie cywilizacja, LPG, części zapasowe.

Zapraszam na mojego bloga - Blog Caronezzz

OdpowiedzCytat
(@limbowa-najlepsza-ulica-w-gdyni)
Noble Member

a mafia ?
zapomniałeś o MAFII :woohoo:

Podstawą elektryki są dobre styki !

OdpowiedzCytat
(@bartcom-team)
Estimable Member

ZDECYDOWANIE polecam wyjazd na... Korsykę!
Do Piombino (gdzie pies jeździł koleją... Polecam!)
no i promem, tego sie nie da przeskoczyć...
Byłem tam jachtem z rodzicami, kiedyś, kiedyś...

Oczywiście świetna też jest Sycylia (do Reggio di Calabria i Sycylię zaliczyłem w 1993).

Jest to pomysł o wiele fajniejszy niż Hiszpania.
Jeśli Korsyka, to dla nienasyconych moża dołożyć malutki prom na Sardynię.
(ja bym skorzystał). Czyli bardzo dużo róznych mozliwości inetersujących.
Wydaje mi się: Start:Katowice, Meta:Turyn!!! A dalej jak kto chce...

W jedną stronę przez Austrię, powrót przez Bałkany.
Oj Bałkany, Bałkany skąd my to znamy - tylko bez Albanii.

Klimat we Włoszech jest fantastyczny, ale...

DLACZEGO NIKT NIE CHCE ODWIEDZIĆ PRAWDZIWEGO OJCA FIATÓW I POLONEZÓW,
CZYLI T U R Y N U ?! (Matką wg mnie była FSO, tylko jaką; szlachetne geny Fiata i kołchoz...). Toż to dziejowa konieczność, spłacenie starego długu...
Jednoczesnie we Włoszech na obszarach wiejskich sporo jeszcze jeździ starej fiatowskiej motoryzacji.. Oczywiście TU powinien pomóc organizator, żeby jakoś tam nas wpuścili, muzeum pokazali...To by było COŚ!

W 1991r. w Monfalcone gdzie Tato wodował nasz jacht (wyprawa pierwsza) oprócz uczsetniczenia w całej tej akcji obserwowałem ze dumieniem... stojący w bezpośrednim sąsiedztwie samochód... Fiat 125 Special w stanie... dziś to się nazywa "fabrycznym". Po prostu nie mogłem od niego uciec myślami. Pewnie do dzisiaj nie mogę...

Tak więc: jedźmy do Włoch, do Piombiono (i na Korsykę) albo do Reggio (i na Sycylię). Korsyka jest fajniejsza, zaręczam to. Koniecznie jeźdżmy w czasie Święta Niepodległości Francji, wtedy sa tam FANTASTYCZNE pokazy sztucznych ogni, trwające kilka godzin (wraz z muzyką). I wogóle wtedy Francuzi dostają pozytywnego pierdolca.

Oczywiście jako alternatywa zupełna pozostaje niespełnone marzenie wyjazdu do... du ju, du ju, de SAINT TROPEZ!

@Pozdrowienia dla LIMBOWEJ NUwG.

Czerwona Strzała - Polski Fiat 125p 1600 OHV
Więc gaz do dechy...

OdpowiedzCytat
(@outsiders_pilot)
Trusted Member

To dobrze ich znasz ;-)....poczekaj do stycznia i zobaczysz...a może będzie przerwa roczna....

No i c... bombki strzelił, choinki nie będzie. Dzieciaki przecież sobie przerwy nie zrobią, my zresztą też nie.

OdpowiedzCytat
(@zaloga-tarpaniatka)
Member Moderator
Topic starter  

a ja chyba będę musiał sobie kolejny rok przerwy zrobić :(

"Nie bój się, że twoje życie się skończy - bój się, że nigdy się nie zacznie..."

OdpowiedzCytat
(@immortale-team)
Estimable Member

Seba zrób tak, żebyś jechał Ja miałem teraz rok przerwy, miałem auto robić, a nie zrobiłem nic :)

"jak nie urok, to sraczka" :woohoo:

OdpowiedzCytat
(@naszcar)
Eminent Member

Ciekawe czy Złombol na swoje 10-te urodziny
wyruszy gdzieś dalej niż ustawowy promień 2,5tys.km?
Może DOOKOŁA ŚWIATA ???

;)

To byłaby dopiero wyprawa.

Myślicie, że maszyny dały by radę ? ...

OdpowiedzCytat
(@nysagang)
Honorable Member

GRUUUBOOO.... :)

OdpowiedzCytat
(@zaloga-tarpaniatka)
Member Moderator
Topic starter  

Seba zrób tak, żebyś jechał Ja miałem teraz rok przerwy, miałem auto robić, a nie zrobiłem nic :)

Nie ma mnie w kraju. Silnik leży rozpruty na stole w garażu. Miałem zamawiać już nowe tuleje i tłoki z korbami a tu psikus i już mnie nie ma i nie zapowiada się abym szybko wrócił. Jak na Boże Narodzenie zjadę to moooże uda się zrobić silnik. W każdym razie gdzieś końcem grudnia / początkiem stycznia trzeba będzie podjąć decyzję czy jadę czy nie. No i do tego układ kierowniczy + napędowy do remontu. Skrzynia pospawana na szybko w zeszłym roku w niedzielę po waszym starcie domaga się wymiany paru elementów, z wału leje olejem z jednej półosi że po Grecji mam od spodu na podłodze pasek od samego przodu do samego tyłu ;)

"Nie bój się, że twoje życie się skończy - bój się, że nigdy się nie zacznie..."

OdpowiedzCytat
(@czarni-betlejem)
New Member

Witam Witam ;) W przyszłym roku możecie dopisać nowy team złombolowej przygody :)Choćby nie wiadomo co wystartujemy z Wami, po obejrzeniu filmu z ostatniego wyjazdu... po zobaczeniu atmosfery etc.. doszliśmy do wniosku że w 2014 startujemy :D Jeszcze jeden mój znajomy startował w tym roku ale nie mogę go jakoś dorwać żeby pogadać :P Jako że to mój pierwszy post to Pozdrawiamy wszystkich ! :D

OdpowiedzCytat
(@zastav-sie-a-postav-sie)
Reputable Member

Gdzie nie będzie postaram się pojechać.
Dzisiaj nastąpiła pierwsza jazda Zastavy po kapitalce silnika :D

OdpowiedzCytat
(@zaloga-tarpaniatka)
Member Moderator
Topic starter  

Nooo to teraz masz prawie rok na docieranie silnika :woohoo:

OdpowiedzCytat
Strona 2 / 9
Share: