Jak czytam, to trochę chce mi się śmiać, trochę płakać. Kolega Arekula dość mocno zaznaczył swoją obecność, dotychczasowe różnice zdań weszły teraz na nieco inny poziom, ale ja nie o tym chciałem. Przewija się przez forum wielu ludzi, czasami o większym, czasami o mniejszym eg, ale zarzucanie akurat Gniotsa przerośniętego ego trochę mnie zasmuciło. Jakbyś kolego Arekula postudiował trochę forum, na przykład Technikalia, to zauważyłbyś może wielką wiedzę na temat Łady i niesamowitą chęć pomocy innym uczestnikom i naprawdę akurat u niego nie widziałem przerostu ego, ale nie ty oceniłeś go po jednym poście, który niestety po ostatniej edycji Złombola mówi prawdę o takich masowych imprezach.
Tak więc Arekula serdecznie witamy w gronie Złombolowców, zapraszamy do dyskusji merytorycznych, czasami mniej merytorycznych, czasami wesołych, proponuję je przenieść na biwaki Złombolowe, a sadzę, że zmienisz zdanie zarówno o Gniotsa jak i o innych forumowiczach.A tak BTW: ile? - ja sądzę, że ta edycja może zgromadzić ok 650 załóg,
My z Pegazami mamy o czym gadać ;-), i o to chodzi buraku Arekulo
Może też nie jestem wielkim weteranem, dopiero 2 edycje za mną, ale proponuję waśnie odstawić na bok, nie psujmy atmosfery. A szanowny użytkownik Arekula powinien wziąć na wstrzymanie i pomyśleć trzy razy zanim się będzie wypowiadał. Gniotsa słusznie prawi, a określa wiadomych delikwentów i tak w delikatny kulturalny sposób. Pełne poparcie z naszej strony.
Polonez 1.6 GLE - Złombolowy
PF 125p '77 - jeszcze nie Złombolowy
Myślę, że z uwagi na mega atrakcyjny kierunek w tym roku możemy się spodziewać więcej takiech pseudo fachoffców ze statusem "Świeżzak".
Może przy tej edycji powinniśmy powaznie pomyśleć nad zmianą regulaminu dotyczącej odpowiedzialności załóg za swoje zachowanie podczas wyjazdu bo czytając takie wpisy jak @Areula mam obawy, że akcja na kampingu w Noja to był pikuś :)
2015 - OSP Teresin - Żuk A07 - Passo dello Stelvio, Włochy
2016 - BONDAR Team - Lublin II - Hammamet, Tunezja
2017 - C.H. Robinson Teresin Team - Skoda Favorit - Noja, Hiszpania
2018 - C.H. Robinson Teresin Team - Skoda Favorit - Sithonia, Grecja
2019 - C.H. Robinson Teresin Team - Lublin III - ?
Kazdy z Nas kiedys był "Świeżakiem" regulamin też z tego co mi wiadomo nie przechodził znaczacych modyfikacji- zdaje sie z prostej przyczyny - jak penalizowac takiego delikwenta - dac mu bana na forum ?? :)
Wracajac do tematu ...
Przewidywanie ok 600 załóg wydaje się co najmniej uzasadnione - i świetnie bedzie wiecej zalog do spotkania na trasie - tymbardziej ze mozliwych wariantów trasy jest sporo.
My z pewnoscia chcemy zahaczyc jak najwiecej Albanii i ta opcja z powrotem przez Macedonie i Ukraine bardzo ciekawa ;)
Ja obstawiam 704 ekipy. Kierunek jest ciekawy dla weteranów i dla świeżaków, więc może być grubo. (cytrynówka będzie moja? )
A potrzebujemy więcej luzu wszyscy :)
My "weterani" mamy wszyscy tendencję do pouczania, lub inaczej dawania dobrych rad..
Wynika to z doświadczenia i powiązanej z nim pewności siebie. Przez nowe osoby możemy być odbierani jako gbury z przerośniętym ego .. trudno..
Nie ma co się obrażać.
W nowym roku życzę wszystkim nam więcej tolerancji :)
Z dedykacją dla wątpliwego kolegi Arekuli
https://www.youtube.com/watch?v=YZQpptwEceo
HA HA HA Brawo Tomcio........
Dobrze mu przyp......
700 ekip nie jest niemożliwością przy tym kierunku.Wystarczy zobaczyć, jak szybko znikają teraz auta w ogłoszeniach. I to jednocześnie cieszy - więcej kasy dla dzieci, ale też smuci - więcej ekip - więcej potencjalnych Januszy rozwalających imprezę. Wywalenie Złombolu z kempingu końcowego i zabawa na plaży w asyście policji to coś, czego wcześniej nie było. Ale niestety to już impreza masowa i incydenty będą. Nie ma siły. Dlatego miło wspominam metę OS w 2016. 6 załóg w nocy a rano w sumie 16. Było nas tak mało, że nie było siły, żeby się nie integrować a i tak następnego dnia połowa rozjechała się po Tunezji. W każdym razie kierunek jest mega fajny i wracają wspomnienia z 2012. No i wreszcie znowu tania waha w niektórych krajach.
Polonez nie gubi oleju. On znaczy swoje terytorium.
Czy ja wiem? My np jedziemy pierwszy raz, nie pali nam się do robienia syfu czy proszenia się o problemy. Jako "świeżaki" liczymy na dobrą przygodę, kulturę i wzajemne wsparcie, które przełoży się na pomoc dzieciakom. Czy do tego potrzeba jest policja na plaży? Nie sądzimy i mamy nadzieję, że ci, co jadą uważają podobnie.
Oby jak najwięcej takich Świeżaków. Niestety nawet w Noja musieliśmy w 5 wyciągać z oceanu jakiegoś naszego gościa bo podczas przypływu "pluskał" się przy prawej skale. Wszędzie jak byk były informacje, że przy skałach jest niebezpiecznie a jednak... Dobrze, że głośno się wydzierał bo byłyby straty w ludziach.
Nie przesadzajcie z tą asystą policji na plaży, bo forum przeglądają też osoby które na złombolu nie były i pomyślą sobie że nie wiadomo co się działo. Policja przyjechała na chwile na parking przy plaży i obserwowała a później odjechali. Taka "asysta"
Akurat "asysta" policji zdarzała się kilkukrotnie podczas ostatnich Złomboli ,ale głównie polegała na obserwacji naszej zabawy i nieraz zwróceniu uwagi o cichsze zachowanie. Wiec nie licząc incydentu z kampingu w Noja, kilku incydentów na Sycylii to ogólnie jest ok jak na tą liczbę osób która bawi się przy alkoholu po dojechaniu na metę. Kwestia tego aby umieć się zachować po alkoholu, albo umieć odpowiadać za zachowanie swojej załogi i w razie nieodpowiedniego zachowania ich ogarniać aby nie doprowadzić do tych incydentów. Nie każdy umie się kulturalnie bawić przy alkoholu i moim zdaniem to obowiązek kapitana ekipy spoczywa na tym aby za taką osobę odpowiadać, pilnować i dbać by nie narobiła problemu. Jak ktoś nie umie to niech nie pije i tyle. Jedziemy na Złombol w celu świetnej przygody, dobrej zabawy, pomocy dzieciakom i ten odsetek osób nie umiejących się zachować jest nam nie potrzebny i należy dbać o to aby go możliwie wcześnie eliminować. Dlatego jeżeli widzimy że ktoś zachowuje się już mocno nie odpowiednio, zaczyna przeginać, to nie bójcie się zareagować i zwrócić uwagę, bo nie wiadomo co taka osoba może uczynić, a później idzie informacja że na Złombolu się dzieją takie rzeczy. Dbajmy o to aby każdy mógł się dobrze bawić w sposób kulturalny, a policja nie będzie potrzebna.
www.facebook.com/BrunatniTeam/
1000 % racji
Nie przesadzajcie z tą asystą policji na plaży, bo forum przeglądają też osoby które na złombolu nie były i pomyślą sobie że nie wiadomo co się działo. Policja przyjechała na chwile na parking przy plaży i obserwowała a później odjechali. Taka "asysta"
Przy takiej ilości osób, przy takim spędzie nie ma możliwości żeby lokalna policja nas olała. Oni muszą prewencyjnie kontrolować i zabezpieczać takie grupy. Zdziwiłbym się bardzo gdyby tego nie robili. Inny temat to aby nie dawać im powodów i zmuszać Ich do interwencji.