Wiem , że forum jest na granicy umarcia, ale chciałbym rozpocząć, podobny temat jak w poprzednich latach. Gdzie?, Kiedy? Wasze typy.
Co prawda kierunki zimny/ciepły się w ostatnich latach trochę pomieszały,
Mi się marzy Norwegia, ale w terminie sierpniowo/wrześniowym.
PS: odnośnie terminu, ciekawe czy będzie jesienią, aby rezerwować termin urlopu.
`14 LLoret + (nr. boczny 399)
`15 Passo del Stelvio + (nr. boczny 16)
`16 Palermo + (nr. boczny 5)
`17 Noja + (nr. boczny 5)
`18 Chalkidiki + (nr. boczny 02)
`19 Dublin + (nr. boczny 444)
`20 Stay in home + (nr. boczny 312)
`21 Turcja + (nr. boczny 218)
`22 Albania + (nr. boczny 25)
`23 Nazzare + (nr. boczny 02)
Ja obstawiam skandynawie, natomiast portfel prosi o Balkany haha 😀
Albania '22- Numer boczny 345
Portugalia '23 - Numer boczny 183
Norwegia '24 - Numer boczny 357
https://www.instagram.com/ginognuj
Ja bym tam był za Gruzją (dystans konkurencyjny dla Portugalii :)), ale patrząc na obecną sytuację polityczną w kierunkach wschodnich jak i południowych to chyba północ jest bardziej realna... a szkoda.
A może Marsala?
@bartewicz 2 razy objechałem Norwegię i wcale nie było drogo! Jak ktoś wie jak się przygotować to Norwegia ma całkiem znośne koszty.
no to termin mamy, podobny jak w tym roku, a że wróbelki ćwierkały, że Portugalia nie była pierwotną metą tegorocznej edycji, to może po roku udało się przeskoczyć biurokrację i w 2024 roku Norwegia? hmm
Ja obstawiam, że meta w tym roku będzie w Finlandii
'22 - Numer 348
'23 - Numer 225
https://www.facebook.com/NiezdecydowaniZlombol
siemka moze nie w temacie ale mialam maly wypadek i stracilam kubki z zlombolu17 z nazare te co rozdawali na starcie jak by mial ktos kontakt do organizatorów i jak by mieli to ja z chęcią odkupie jest to dla mnie ważna
Coś czuję że będzie Skandynawia lub szerzej północ. Choć w sumie dawno nie było nic Włoskiego.Ale to już za chwil parę;-) się dowiemy. Fajnie by było gdyby info na stronie było tak z 15 min wcześniej niż na FB 😉 wróciło by odświeżenie strony od razu po wytrzeźwieniu 😉 Pegazy dzięki za wątek 😉
`14 LLoret + (nr. boczny 189)
`15 Passo del Stelvio + (nr. boczny24 )
`16 Palermo + (nr. boczny 16)
'17 Kraj Basków + (nr boczny 40)
'18 Chalkidiki + ( nr boczny 03)
'19 Irlandia + ( nr boczny 15)
’20 stay In Home
'21 Burhaniye nr boczny 79
’22 Albania nr boczny 74
'23 Nazare nr boczny 323
Ktoś siedzi na forum z nadzieją na podanie kierunku? Wiem, że mrzonka, ale bardzo mi brakuje tej tradycji odświeżania strony Zlombol.pl. 😀 Ale wracając pamięcią to odkąd jeżdże czyli od 2014 roku, to chyba nie było podanego kierunku w Sylwestra o 24? A na forum potrafiło siedzieć ok 100 ludzi 😀
Tak więc dziś 31.12.2023 od godz. 20:30 rozpoczynam dyżur na forum - Pegazy
@pegazy Oj chyba takie czasy, popularność for trzyma się na włosku, a trochę szkoda 😉 Co oczywiście pewnie nie świadczy o braku tradycyjnego wyczekiwania na ogłoszenia parafialne. No ale aby Wam było raźniej podpinam się pod dyżur ;D
Ps
Obyśmy tylko się doczekali, bo chyba w zeszłym roku to trochę później była informacja, nie?
Mimo iż wydaje mi się, że to było dopiero 1wszego wieczorem czyli za jakieś 20 godzin to posiedzę tu z Wami 😉
Żona mocno przeczuwa północ ????
Wszystkiego wymarzonego w nowym roku
W 2023, meta była ogłoszona dopiero w marcu. W 2022, jak i w latach poprzednich ogłaszali między 15, a 20 1 stycznia. Trzeba czekać
'22 - Numer 348
'23 - Numer 225
https://www.facebook.com/NiezdecydowaniZlombol
No i Norwegia!
@silent-a Chętnie poznam te tajniki 😀 Prawdopodobnie w tym roku team będzie tylko dwuosobowy więc każda oszczędność się liczy 😀
Albania '22- Numer boczny 345
Portugalia '23 - Numer boczny 183
Norwegia '24 - Numer boczny 357
https://www.instagram.com/ginognuj
W Norwegii podstawą planowania trasy powinno być https://www.nasjonaleturistveger.no/en/routes/?showAsList=false czyli mapa tras widokowych w Norwegii, niektóre naprawdę robią wrażenie. Droga atlantycka też do nich należy ale osobiście nie zrobiła na mnie większego wrażenia - ale jechałem na niej prosto po Helgelandskysten (ponad 400 km widoków!)
Trasę trzeba dobrze zaplanować bo po drodze mnóstwo atrakcji!
Tania Norwegia to zwykła Złombolowa codzienność - namiot i własne żarcie. Przy czym nie należy przesadzać bo dzięki dojnej zmianie ceny w Polsce mocno zbliżyły się do cen w Norwegii. Może się nawet zdarzyć że tam się kupi coś taniej niż u nas. W Norwegii legalnie można obozować na dziko i w wielu miejscach przy drogach miejsca gdzie się ludzie rozkładają, ja akurat jeździłem po campingach.
Niestety meta jest tam gdzie ta bardziej dzika i tania Norwegia się dopiero zaczyna ;-(