Na FB pojawił się takie zdjęcia
Chyba nie mają związku z przyszłoroczną metą, ale pokminić można :)
Z pierwszego, wraz ze SkodaMocy wyszło nam
Duży czerwony napis to pewnie ULTIMATE
Na mniejszym zielonym "L" już nie pasuje - WO?CH???
Na górnym czerwonym pasku też coś jest...
Puk, puk...
Kto tam?
Panewka i uszczelka
Jakaś kolejna edycja Motorynki.
Złombol 2017 - OSK OLAF #09
Złombol 2018 - OSK OLAF #822
Złombol 2019 - OSK OLAF #59
Złombol 2020 - OSK OLAF #
No to grubo:
Złombol Ultimate
Katowice – Astana – Moskwa
The Kazakhstan Edition
Słowacja – Węgry – Rumunia – Bułgaria – Turcja – Gruzja – Azerbejdżan – Caspian Sea – Kazachstan – Rosja – Łotwa – Litwa
Start 20.06.2020
Katowice Spodek
Meta 4-5 tygodni po starcie
tak więc myślę, że Złombol "Normal" będzie do Turcji, a dalej pojedzie już reszta ekip na Ultimate.
Przykro mi ale ze względów czasowo-finansowo-organizacyjnych odpadam od edycji Ultimate, czekam na kierunek non Ultimate.
`14 LLoret + (nr. boczny 399)
`15 Passo del Stelvio + (nr. boczny 16)
`16 Palermo + (nr. boczny 5)
`17 Noja + (nr. boczny 5)
`18 Chalkidiki + (nr. boczny 02)
`19 Dublin + (nr. boczny 444)
`20 Stay in home + (nr. boczny 312)
`21 Turcja + (nr. boczny 218)
`22 Albania + (nr. boczny 25)
`23 Nazzare + (nr. boczny 02)
`24 AtlanticRoad + (nr. boczny 58)
Ale wymyślili! Kazachstan to moje marzenie, ale niestety ze względu na czas totalnie odpadam z ultimate. Ale jest już raczej pewne, że "normal" to Turcja.
Dowalili z grubej rury, чики-брики...
Również stawiam na podstawową metę w Turcji.
Bałkany ciepłe i idealne na tani i fajny wywczas.
Puk, puk...
Kto tam?
Panewka i uszczelka
Mnie na ultimate też nie stać ani czasowo ani finansowo. Po drugie nie chciałbym stracić Barkasa . To jest trasa dla poważnych wyprawówek. 5000 może udałoby się nazbierać jakby zacząć teraz. Turcja średnio mnie kręci ale jak mus to mus :-).
My się z kolei najaraliśmy jak dzik na szyszki. Pierwotnie podchodziłem do tego z rezerwą ale mnie dziewczyna nakręciła jeszcze. Mieliśmy przejść z Favo na Żuka ale w takim układzie chyba się trzeba rozglądać za Uazem 452.
Spotkamy się wszyscy na starcie pod Spodek w Katowicach 20.06 2020 i wspólnie wyruszymy! Każdy w swoją stronę, popychany przez ZŁOMBOLOWĄ MOC do celu
Każdy w swoją stronę....
Tej Portugalii może jednak więc jeszcze nie skreślajmy?
Bo na ES...
Puk, puk...
Kto tam?
Panewka i uszczelka
No mieszają w głowach i to konkretnie! :D Kiedy ten 1 stycznia??? :D
Hejkum
Chodzą może komuś kosmate myśli po głowie, żeby jednośladem ultimate przejechać ??
Skoro motorynką do Grecji Daniel dał rade, to dlaczego by i tutaj na Moto nie spróbować ? :)
Do decyzji jeszcze pewnie daleko, ale kusi jak chole...
Gdyby ktoś też miał takie pokusy to czekam na info.
Pozdrawiam
i niby 12 tyś km to ponoć wcale nie tak wiele :)
https://motovoyager.net/podroze/atrakcje/28-tysiecy-kilometrow-uralem-chcielismy-pokazac-synowi-swiat-duzo-zdjec/
Marzenie!!!!!!!!!!!!!!!!! Veloś na Bajkonurze............ On pewnie dałby radę!!!!!!!! a ja istota ułomna uzależniam niestety moje możliwości od: pieniędzy, ograniczonego urlopu, zobowiązań wobec rodziny... etc, etc.
teraz będę miał ku...wa doła!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
No cóż. Dzień Dobry;-)
Miałem ruszać do Mongolii 1. 06. 2020. Przygotowania w toku. Żuk sprawny. A tu taka niespodzianka;-) Wychodzi na to że ruszę więc ze Złombolem w kolejną trasę, która ma wreszcie sensowną długość. Załoga moja już gotowa i spakowana. Podoba mi się;-) Grzmiący Rydwan znowu pojedzie gdzieś daleko, po osiągnięciu mety w Astanie zdecydujemy czy ruszamy dalej do Mongolii czy wracamy. Jakoś to będzie, improwizacja to podstawa dobrej zabawy;-)
Pozdrawiam wszystkich.
Grzmiący Rydwan, dowódca - Diesel
http://husariarally.eu/ - rajd do Gruzji - jeśli komuś mało wrażeń;-)
Ja to bardziej rozumiem z tego co pisze, że Astana nie jest metą, tylko jednym z punktów, kolejnym jest Moskwa, a meta tak naprawdę to będzie chyba z powrotem w Katowicach. Więc jak dojedziesz do Astany to całego rajdu nie zrobisz. Przynajmniej ja to tak odebrałem. Odobraziłeś się na Złombol bo kiedyś już się na tym forum pożegnałeś ze wszystkimi? Dla mnie niestety termin czerwcowy jeden z gorszych z możliwych. No i 5 tygodni, aczkolwiek jeden z członków załogi już zadeklarował, że jest gotów rzucić pracę.
Polonez nie gubi oleju. On znaczy swoje terytorium.
Dokładnie tak samo to odebraliśmy, zgrywało by się to również czasowo i dystansowo. Póki co w sumie więcej niewiadomych niż potwierdzonych informacji. Czekamy na kolejne wieści i zobaczymy...
W czwartek o 21 będzie Live na FB
Już w ten czwartek porozmawiamy na żywo o edycji specjalnej do Kazachstanu!
Bądźcie tu o 21.00 w czwartek 31.10!?
Śmiało, możecie w komentarzu zamieści pytania na które chcecie poznać odpowiedź
Puk, puk...
Kto tam?
Panewka i uszczelka