Zaznacz stronę
Złombol'15 - Statys...

Notifications
Clear all

Złombol'15 - Statystyki

99 Posty
32 Users
0 Likes
37.6 K Widok
(@semtox)
Honorable Member
Topic starter  

Tadam! O to powraca znany i mam nadzieję że lubiany temat - Statystyki wydanie 2015!!!

Dla mniej zorientowanych dwa słowa o co chodzi, jako że te oficjalne statystyki pojawiają się dopiero po powrocie z własnej nieprzymuszonej woli pozwalam sobie zebrać trochę informacji z zakładki "Załogi" i cyklicznie prezentuje je na Forum

Nie przedłużając, O to i są z okazji 20 dni od rozpoczęcia rejestracji Załóg (a może dla tego że muszę jakoś zabijać czas do startu jeszcze 167 dni!) zestawienie w 6 kategoriach i ciekawostki :)

Statystyki na 01.03.2015 - 53 zarejestrowanych ekip
Tak jak poprzednio 5 zestawień
- Pojazdy Szczegółowo
- Pojazdy Ogólnie
- Ilość Złomboli na koncie
- Uczestnicy w latach
- Powroty po Przerwie

Oraz Ilość Teamów w poszczególnych Województwach

Ciekawostki:
- Idziemy jak dziki osioł! 2,65 ekipy na dzień! ale to efekt opóźnionego rozpoczęcia rejestracji i pewnie będzie tu już tylko opadać. No chyba że się utrzyma to dobijemy do 500 ekip na starcie :)
- Są już 53 ekipy w tym 18 zupełnie nowych! które witam z radością
- Z 53 ekip aż 19 ekip to uczestnicy którzy rok temu jechali po raz pierwszy!
- Jak na razie nowe ekipy to 34% wszystkich zarejestrowanych patrząc na poprzednie lata to ten wskaźnik jeszcze wzrośnie
- Nie ma jeszcze Organizatorów na liście startowej (???) :)
- Ze starych wyjadaczy to tylko dla 1 ekipy będzie to szósty wyjazd, dla 2 piąty
- W kategorii "powrót po przerwie" - jedna ekipa z 2013 roku
- Tu będzie podziękowanie: Wszyscy wpisali czym jadą! Dziękuje że pomagacie tym statystyką być dokładniejszym
- Jak zwykle bój o prym w kategorii pojazdów toczy Żuk z Polonezem i wynik ten sam
- Mocne jak w ubiegłym roku (promowane ostatnio na forum) Skody
- Dwie ekipy wpisały że jadą dwoma pojazdami? (dlatego jest specjalna kategoria do której je przypisałem) o ile Jawa 350 + Velorex jakoś do mnie trafia o tyle: Żuk, Łada?
- Było o Velorexie no to dodam że wygląda na to że będą dwa - mają dwa razy większe szanse dojechać :)
- Czego jeszcze nie ma a było (nie licząc niezdecydowanych)? Polonezów Kombi są za to już 3 Cargo (rok temu były 4)
- Z pojazdów które były w zeszłym roku więcej niż 1szt a nie ma ich jeszcze to: Trabant, Tarpan i Yugo Koral
- A bym zapomniał! częstsi bywalcy forum wiedzą że zapowiadane było to już jakiś czas temu - tak jest Warszawa na liście startowej!
- Jak na razie tylko 1 Barkas, 1 Maluch i 1 Nysa (no i Warszawa też tylko jedna)
- Najwięcej ekip jest z... woj. Mazowieckiego (13), Śląskiego (12) i Dolnośląskiego (10)
- Na razie Złombol nie ma zasięgu Ogólnopolskiego brakuje nam ekip z woj. Lubelskiego, Podlaskiego, Świętokrzyskiego i Warmińsko-mazurskiego
- Nie mamy jeszcze żadnych ekip z zagranicy
- Kolejne podziękowania: Wszyscy podali dane pozwalające przypisać ich załogi do jakiegoś Województwa!
- 2 ekipy podały dwa województwa i zostały wpisane do obu podanych

A to się rozpisałem...
Niecierpliwych uspokajam powracam za miesiąc!

Złombol'18 - Statystyki stan na 01.09.2018

Cytat
(@grzmiacy-rydwan)
Noble Member

Wiedzialem;-)

Co do Żuków - faktem jest że to najpopularniejszy pojazd, jeśli nie wrzucimy do jednego wora wszystkich Polonezów.

Grzmiący Rydwan, dowódca - Diesel

http://husariarally.eu/ - rajd do Gruzji - jeśli komuś mało wrażeń;-)

OdpowiedzCytat
(@semtox)
Honorable Member
Topic starter  

O czym wiedziałeś? że będzie - no już tyle razy "straszyłem" :)

Żuki jest mi ciężko rozdzielać w "pojazdach szczegółowo" bo większość pisze tylko "Żuk" a jak są jakieś oznaczenia to ciężko mi jest je jakoś dopasować do siebie :) Ale może trochę poczytam i zacznę rozróżniać A07, A06, A15, A16, A87, A151, A156, A161, Andorie 4C90 i inne smutki

OdpowiedzCytat
(@grzmiacy-rydwan)
Noble Member

Wiedziałem że Żuk będzie prowadził na liście;-)

Nie masz szans na zrozumienie o co chodzi w modelach;-) Większość maszyn na Złombolu to A07 i jego pochodne. Poznajemy po prawie pełnym oszkleniu, nie ma tylko ostatniej szyby. Z tym że są jeszcze Żuki furgony, które mogą (ale nie muszą) mieć oszklenie jak A07, mimo że nimi nie są, bo mają mniej miejsc i wysoką gródź.

Żuk A15 i A151 to strażaki których jest sporo na każdym Złombolu.

Żuk A18 to mikrobus - czyli pełne oszklenie. A16B to dubelkabina.

Andoria to silnik diesla montowany od 1991 roku jako opcja.

W skrócie mówiąc - na Złombolu mamy zatem A07, A15, A151, A16B i A18. To z grubsza;-)

OdpowiedzCytat
(@kalyckiteam)
Active Member

Żuki może popularne, ale Nyskom się dalej kłaniają

OdpowiedzCytat
(@grzmiacy-rydwan)
Noble Member

Nyski fajne są. Jeździłem wieki temu i chciałem rok temu kupić, ale podaż sensownych jest nikła. Albo trup, albo cena kosmiczna. Dlatego Żuk i dzisiaj go nie zamienię na Nysę;-)

OdpowiedzCytat
(@srebrna-strzala)
Active Member

co do ekip z Lubelskiego to na razie my jesteśmy

OdpowiedzCytat
(@moto-bee)
Reputable Member

Semtox dobra robota, a jeśli będzie Ci się chciało to rozdziel też Skody 1xx bo dotychczas były wrzucane do jednego wora.
Skoro Polonezy są dzielone to my też chcemy :evil:

OdpowiedzCytat
(@polderari)
Noble Member

Zażalenie : województwo Łódzkie zostało pominięte :P

OdpowiedzCytat
(@semtox)
Honorable Member
Topic starter  

Idąc po kolei:
Grzmiący - ale zdajesz sobie sprawę że po podzieleniu Żuków w "pojazdach szczegółowo" tylko na trzy tj.: Żuki (nie opisane), Żuki A07 i Żuki Pożarnicze, mogą one stracić pierwsze miejsce? na rzecz Polonezów :D :D :D a tego wolelibyśmy uniknąć :)

SREBRNA STRZAŁA - Najmocniej przepraszam Was i dwie inne ekipy z Lubelskiego za mój karygodny błąd który już został poprawiony

Moto-Bee: No patrząc na zeszłoroczną listę mogę się przychylić nawet Orgowie w oficjalnych statach z któreś edycji tak zrobili aczkolwiek co z takim czymś?
Skoda Favorit 135L
Skoda Forman 135L

Aleksandria - nie kumam jest przecież 1 ekipa? i była przed poprawkami też więc o co chodzi? przypomnę że to jest na podstawie tego co w zakładce "Załogi"

PS. Zastrzegam sobie jak zwykle prawo do zrobienia jak chce ale dyskutować możemy

OdpowiedzCytat
(@ekipa-trapeza)
Estimable Member

Liczba człowieku, a nie ilość... Ekipy, drużyny, samochody są policzalne, dlatego LICZBA. Ilość to do niepoliczalnych.
Statystyki fajne są, aczkolwiek tendencji stałej, czyli dobicia do 500 załóg, to trochę nie widzę.

OdpowiedzCytat
(@grzmiacy-rydwan)
Noble Member

Nie dzielimy Żuków, absolutnie, co najwyżej na smutka i nowy model. Bo pozostałe się między sobą praktycznie nie różnią (poza liczbą szyb i gniazdami pod koguty), a Polonezy to jednak znacząco się różnią zewnetrznie, że o życiu wewnętrznym i szerokiej gamie silnikowej nie wspominając;-)

Ja tylko dla porządku wspomniałem o modelach ku poszerzeniu wiedzy...

OdpowiedzCytat
(@yourij)
Reputable Member

podzielam zdanie @Moto-BEE co do rozdzielenia skód.
Proponuję uproszczony podział, chyba rozsądny bo "po budzie":

1. Skoda 100/110 (czyli sedan lata '70)
2. Skoda 110R (setkowe coupe)
3. Skoda 105-136 (modele 105/120/125/130/135/136 lata '80 - sedan)
4. Garde/Rapid (coupe oparte na budzie 120/130)
5. Favorit/Forman (lata '90 sedan i odpowiadający mu kombi).
6. Skoda 1203 jako osobna kategoria rzecz jasna :)

Oczywiście stwierdzenie "lata '70/'80/'90 jest przybliżone, dla przykładu kat.3 czyli 105-136 to lata produkcji '77-'90 ale sensu tego rozgraniczać dokładniej nie ma chyba

+48 505 230 876
dEfekt Motyla

OdpowiedzCytat
(@moto-bee)
Reputable Member

podzielam zdanie @Moto-BEE co do rozdzielenia skód.
Proponuję uproszczony podział, chyba rozsądny bo "po budzie":

1. Skoda 100/110 (czyli sedan lata '70)
2. Skoda 110R (setkowe coupe)
3. Skoda 105-136 (modele 105/120/125/130/135/136 lata '80 - sedan)
4. Garde/Rapid (coupe oparte na budzie 120/130)
5. Favorit/Forman (lata '90 sedan i odpowiadający mu kombi).
6. Skoda 1203 jako osobna kategoria rzecz jasna :)

Oczywiście stwierdzenie "lata '70/'80/'90 jest przybliżone, dla przykładu kat.3 czyli 105-136 to lata produkcji '77-'90 ale sensu tego rozgraniczać dokładniej nie ma chyba

@yourij ale czym się różni Rapid od 135/136 bo nie rozumiem czemu to rozdzieliłeś?

edit: ok, chyba już wiem o co ci chodzi, ale ja bym wrzucił garde/rapid/130rapid/135rapid/136rapid do jednego wora bo to zbyt skomplikowane przy uwzględnianiu statystyk, tymbardziej ze nie każdy poda tak szczegółowe dane
za to osobno zrobiłbym
-105
-120
-125
-130

OdpowiedzCytat
(@yourij)
Reputable Member

oj, niejasno się wyraziłem. Chodziło mi o osobną kategorię dla sedanów i osobną dla coupe (czyli wspólną dla Garde i wszystkich wersji Rapida)

--edit--
czekaj, żeby nie było nieporozumienia.

Wszystkie sedany: 105, 120, 125, 130, 135, 136
Wszystkie coupe: Garde, Rapid, Rapid 130, Rapid 135, Rapid 136

(dodatki literowe w sedanach typu L, S, LS, GLS pomijam).

+48 505 230 876
dEfekt Motyla

OdpowiedzCytat
Strona 1 / 7
Share: