Zaznacz stronę
żółte tablice , ube...

Notifications
Clear all

żółte tablice , ubezpieczenia , rzeczoznawca - szczecin - szukam kontaktu

8 Posty
5 Users
0 Likes
1,734 Widok
(@prudenter-team)
Reputable Member
Topic starter  

Szukam rzeczoznawcy prawdopodobnie ze szczecina, który jednocześnie pracuje w firmie ubezpieczeniowej. Kiedyś na forum oferował pomoc. ( nie pamiętam w jakim wątku i nie udało mi się tego wyszukać). Ktoś coś pamięta może ? : )

Cytat
(@go-fun)
Active Member

z ciekawości spytam w jakim celu poszukujesz rzeczoznawcy?

OdpowiedzCytat
(@zaloga-tarpaniatka)
Member Moderator

Treść tematu chyba wystarcza do wywnioskowania po co ;)

@ PRUDENTER TEAM, jakbyś nie znalazł w Szczecinie, to mogę dać namiar w Katowicach jeśli Cię to urządza. Mnie ogarniał gościu już jedno auto, a obecnie jest w toku kolejne.

"Nie bój się, że twoje życie się skończy - bój się, że nigdy się nie zacznie..."

OdpowiedzCytat
(@go-fun)
Active Member

nie do końca - dlatego pytam ;)
ihmo żółte tablice nie mają sensu - chyba, że ktoś chce po prostu auto totalnie "zahibernować" ;)

OdpowiedzCytat
(@prudenter-team)
Reputable Member
Topic starter  

..no to tak..
Żuka mam na czarnych jeszcze, bo jeżdżę na umowie kupna. Ale już się kończy miejsce w dowodzie i będę musiał jeździć na umowie i przeglądzie na kartce, co już mi się podoba mniej (raz już mi policjant zabrał dowód za to że na przegląd był nie w dowodzie tylko na karteczce bo niby 30 dni jest na wpisanie)..

I chciałbym już przerejestrować na siebie. Najchętniej zostawiłbym jakoś czarne tablice (ale na to sposobu nie znam : ) ). Białe mi się nie podobają, więc pomyślałem o żółtych.
Dodatkowa korzyść to przeglądy. Chciałbym zrobić raz i mieć z głowy. I tu też nie wiem jak to się ma do moich planów założenia instalacji gazowej do Żuka.

OdpowiedzCytat
(@zaloga-tarpaniatka)
Member Moderator

To udaj się do rzeczoznawcy z tym tematem ( ten z którym ja mam kontakt jest na bieżąco w takich tematach). Kilka lat temu, jedynym sposobem było zarejestrowanie na zabytek. Ma to masę minusów. Obecnie jest kilka kategorii które pozawalają uzyskać żółte blachy a nie trzeba robić wpisu u konserwatora zabytków. Z racji tego, że masz więcej "złomów", być może załapałbyś się na "kolekcję".

"Nie bój się, że twoje życie się skończy - bój się, że nigdy się nie zacznie..."

OdpowiedzCytat
(@chlopcy-z-prl)
Honorable Member

Olej żółte. Tanie OC powyżej 25 lat i tak w PZU dostaniesz a co do bezterminowego przeglądu to nie wiadomo, jak będzie w przyszłości. Jedyna korzyść żółtych to taka, że ci auta nie mogą zezłomować co jednocześnie może być przekleństwem jak gdzieś je porządnie sam rozwalisz i koszt remontu przekroczy granice zdrowego rozsądku. Instalka LPG na żółte blachy niedopuszczalna między innymi ze względu na bezterminowy przegląd i naruszenie oryginalności. Założyć możesz, ale legalizacja odpada. Po prostu jeździsz aż się ktoś nie przyczepi.

Polonez nie gubi oleju. On znaczy swoje terytorium.

OdpowiedzCytat
(@suzuki)
Eminent Member

co do pozostania na czarnych blachach to jest sposób jeśli poprzedni właściciel jest z tego samego powiatu. Dla tego auta to już może nie do ogarnięcia, ale na przyszłość - właściciel dopisuje ciebie jako współwłaściciela, a za jakiś czas zrzeka się swojej części na ciebie. Nie testowane, ale słyszałem że w ten sposób podobno da się to zrobić ;)

OdpowiedzCytat
Share: