Cześć nasza załoga już posiada pędzidło na tegoroczna edycję Złombolu.
Kupiliśmy Poloneza Caro rocznik 1991 1.5 GLE, kolor nadwozia L-80 czyli czerwony :)
Stan budy zadowalający, silnik ma 77000 km przebiegu.
Nasze przygotowania do startu można śledzić tu:
http://zlombol2012strus.blogspot.com/
https://www.facebook.com/pages/Stru%C5%9B-P%C4%99dziwiatr-na-Z%C5%82ombol-2012/237895286259641
To na razie tyle:) Pozdrawiam
no to czekamy na więej - postępy z prac.
(O==@==O) - Skoda 105S
Nowe zdjęcia na blogu.
http://zlombol2012strus.blogspot.com/
Wóz ma kilka ognisk rdzy, ale wszystko do opanowania.
no to gratulacje, ladne wozidlo nie tylko na zlombol mysle i na co dzien zdal by egzamin :)
... gratulacje ..
.. widzę, że w najgorszym stanie są podkładki przy śrubach trzymających tablicę rejestracyjną ..
No jak na rocznik i przebieg to stan na prawdę super, pogratulować :)
"Nie bój się, że twoje życie się skończy - bój się, że nigdy się nie zacznie..."
News…
Samochód po kilku próbach przy odpalił, jednak wcześniej zionął ogniem gaźnika… Dlatego też wóz zyskał nowy przydomek Red Dragon :D Podczas zakupu auta fotel pasażera samoczynnie opuszczał oparcie do pozycji leżącej, dziś po wyjęciu fotela wiemy już dlaczego – puścił spaw na mocowaniu drążka podnoszenia i opuszczania oparcia fotela. Została również wymieniona żarówka w prawym kierunkowskazie. Z kolejnych nowości mamy nowy akumulator.
Dziś został zaplanowany plan pracy przy polonezie.
1. Wymiana pompki paliwa.
2. Wymiana oleju i płynów.
3. Regeneracja rozrusznika.
4. Wymiana paska rozrządu.
5. Przegląd alternatora oraz regeneracja zapasowego na trasę.
..alternator dobra rzecz ...
Piękny poldas - jeśli to nie tajemnica to pochwal się ile za niego dałaś i skąd wyrwany?
Jak dobrze pamiętam - miałeś zamiar kupić 125p. Skąd ta zmiana decyzji?
Masz zamiar zagazować wóz czy do Grecji pojedziesz na PB?
Faktycznie - dobry alternator na zapas - bezcenny ;-)
Pozdrawiam Jacek
Żadna tajemnica skąd poldek wyrwany.:silly:
Historia poldka:
wóz miał trzech właścicieli(w tym pewien dziadek który był pierwszym właścicielem), ja jestem czwartym. Cena regulaminowa 650 zł na umowie :P a w rzeczywistości 1200 zł + 0,7l. Kupiony w Jaworznie. Będę chciał zagazować drania, ale najpierw trzeba ogarnąć silnik: wymienić olej + filtry, zmienić pompkę paliwa bo stara się nadaje na złom i tak jak już wcześniej pisałem trzeba też przejrzeć rozrusznik bo wczoraj coś mi skrzył przy odpalaniu. Sprawy lakiernicze zostawiam sobie na ciepłe dni bo trzeba pomalować doły drzwi do listwy bocznej. Na pewno trzeba pomyśleć o wymianie tłumnika końcowego bo kopci gdzieś z boku jak stary kuter, tłumnik już zamówiłem. Ma sobotę planuję wymianę oleju na Mobil Super M 15W-40 oraz pompki paliwa wraz z przewodami. Co do dużego fiata szukałem fajnego wozu - ze zdrową blachą i zdrowym motorem no i napatoczył się poldek. Sentyment do fiata oczywiście pozostał. Pozdrawiam
Tak czy inaczej, gratuluję zakupu. Z przyjemnością będę zaglądał na Twojego bloga. pozdrawiam
ooo poldek kupiony nie daleko cabanowa;),niezłą sztukę dorwałeś,pozdrawiam
Jacku czym czyściłeś wykładzinę w swoim DF ? Przydało by się trochę u mnie ją odświeżyć. Zobaczcie jak wyglądają u mnie progi i podłoga pod kanapą:
Resztę zdjęć i opis prac umieszczę na blogu ekipy.
Wanish do dywanów... czy jakoś tak...
najpierw odkurzyłem, później naniosłem piane, poszorowałem szczotka z twardym włosiem,poczekałem aż wyschło (czyściłem latem, więc pozostawienie wozu na kilka godzin na słońcu wystarczyło) i na koniec ponowne odkurzanie.
Idealny to ten materiał nie jest, ale różnica - znaczna w porównaniu do punktu wyjścia.
Jak kolega wyżej pisze. Ja tak czyściłem boczki w dupowozie bo były mocno zbrudzone. Efekt na prawdę dobry.
"Nie bój się, że twoje życie się skończy - bój się, że nigdy się nie zacznie..."