Zaznacz stronę
Czujnik ubytku ciec...

Notifications
Clear all

Czujnik ubytku cieczy w zbiorniku wyrównawczym

4 Posty
2 Users
0 Likes
2,399 Widok
(@zaloga-sputnika)
Estimable Member
Topic starter  

Mam w warbo zbiornik wyrównawczy od WV, więc poprosiłem na forum elektronicznym o jakiś sygnalizator który można podpiąć pod dwie elektrody, które owy zbiornik posiada.

Dla zainteresowanych tematem:

http://www.elektroda.pl/rtvforum/viewtopic.php?p=14855880#14855880

Cytat
(@zaloga-tarpaniatka)
Member Moderator

Za dużo kombinujecie i macie za dużo czasu. Kupujesz gotowy czujnik ze zbiorniczka np. samochodu Citroen BX, Peugeota itd. Rozbierasz ustrojstwo ( w sensie obudowę. Podłączasz masę, zasilanie po stacyjce, oraz masę kontrolki z deski rozdzielczej. Natomiast dwie sondy które są w tym czujniku odlutowuje się i podpina zamiast nich styki które masz zatopione w zbiorniczku VW. Całość kosztuje Cię jakieś cirka 20zł bo za tyle da się wyrwać na allegro taki układ ( czujnik) wraz z przesyłką.

Jak zaczniesz liczyć kasę na części z elektrody ,paliwo żeby jeździć za tym po sklepach elektronicznych żeby kupić wszystko, trawić płytkę, lutować itd... Nieopłacalne, chyba że traktowane hobbystycznie ;)

Edit, tak wygląda z Xantii/XM ( w C5 jest nieco inna obudowa) - te dwa bolce w dół to sondy, zamiast nich podpinasz to co masz zatopione w zbiorniczku):

"Nie bój się, że twoje życie się skończy - bój się, że nigdy się nie zacznie..."

OdpowiedzCytat
(@zaloga-sputnika)
Estimable Member
Topic starter  

niestety pod żadnym wymyślnym hasłem nie mogę sie tego doszukać na alledrogo... masz jakis numer czy cos?

OdpowiedzCytat
(@zaloga-tarpaniatka)
Member Moderator

Wpisz "czujnik poziomu płynu XXXXX" zamiast XXXXX wstawiając samochód typu C5, AX itp

Z resztą tu masz :

http://allegro.pl/listing/listing.php?order=p&string=czujnik+p%C5%82ynu+c5&bmatch=engagement-v6-promo-sm-sqm-uni-1-5-0629

Całe 20zł z przesyłką ;)

"Nie bój się, że twoje życie się skończy - bój się, że nigdy się nie zacznie..."

OdpowiedzCytat
Share: