Mam w warbo zbiornik wyrównawczy od WV, więc poprosiłem na forum elektronicznym o jakiś sygnalizator który można podpiąć pod dwie elektrody, które owy zbiornik posiada.
Dla zainteresowanych tematem:
http://www.elektroda.pl/rtvforum/viewtopic.php?p=14855880#14855880
Za dużo kombinujecie i macie za dużo czasu. Kupujesz gotowy czujnik ze zbiorniczka np. samochodu Citroen BX, Peugeota itd. Rozbierasz ustrojstwo ( w sensie obudowę. Podłączasz masę, zasilanie po stacyjce, oraz masę kontrolki z deski rozdzielczej. Natomiast dwie sondy które są w tym czujniku odlutowuje się i podpina zamiast nich styki które masz zatopione w zbiorniczku VW. Całość kosztuje Cię jakieś cirka 20zł bo za tyle da się wyrwać na allegro taki układ ( czujnik) wraz z przesyłką.
Jak zaczniesz liczyć kasę na części z elektrody ,paliwo żeby jeździć za tym po sklepach elektronicznych żeby kupić wszystko, trawić płytkę, lutować itd... Nieopłacalne, chyba że traktowane hobbystycznie ;)
Edit, tak wygląda z Xantii/XM ( w C5 jest nieco inna obudowa) - te dwa bolce w dół to sondy, zamiast nich podpinasz to co masz zatopione w zbiorniczku):

"Nie bój się, że twoje życie się skończy - bój się, że nigdy się nie zacznie..."
niestety pod żadnym wymyślnym hasłem nie mogę sie tego doszukać na alledrogo... masz jakis numer czy cos?
Wpisz "czujnik poziomu płynu XXXXX" zamiast XXXXX wstawiając samochód typu C5, AX itp
Z resztą tu masz :
Całe 20zł z przesyłką ;)
"Nie bój się, że twoje życie się skończy - bój się, że nigdy się nie zacznie..."