Zaznacz stronę
Ilośc miejsc, zmian...

Notifications
Clear all

Ilośc miejsc, zmiana ilości, rejestracja Żuk A 06B

24 Posty
19 Users
0 Likes
10.8 K Widok
 swbr
(@swbr)
Honorable Member

Dzieki za odpowiedzi! Mozna wie ktos gdzie w okolicach Katowic moglym zrobic cos takiego? Wlascicielka twierdzi, że z fabryki wyszedł osobowy - można to sprawdzić jakoś?

Możesz sprawdzić po Vinie.

OdpowiedzCytat
Pegazy
(@pegazy)
Honorable Member

Też ostatnio usłyszałem od diagnosty że szykują się zmiany przepisów, i polecał, żeby każde Swapy starać się legalizować jak najszybciej, mówił że zmiany mogą wejść od lipca przyszłego roku, choć bardziej prawdopodobny jest początek 2018.

`14 LLoret + (nr. boczny 399)
`15 Passo del Stelvio + (nr. boczny 16)
`16 Palermo + (nr. boczny 5)
`17 Noja + (nr. boczny 5)
`18 Chalkidiki + (nr. boczny 02)
`19 Dublin + (nr. boczny 444)
`20 Stay in home + (nr. boczny 312)
`21 Turcja + (nr. boczny 218)
`22 Albania + (nr. boczny 25)
`23 Nazzare + (nr. boczny 02)
`24 AtlanticRoad + (nr. boczny 58)

OdpowiedzCytat
(@krokodyl-team)
Reputable Member

jest bardzo podobny do niemieckiego. Z niemieckim miałem do czynienia ze zmianą miejsc 2 razy w mercedesie vito i sprinterze i powiem tylko tyle, że były jaja i jazdy takie, że oparło się o wydobywanie dokumentacji pojazdu od producenta.

Swego czasu oglądałem (z zamiarem kupna) LR-a już po przeróbkach w Niemczech. Na wszystkie zmiany był kwit (TUV), w tym tak prozaiczne (z polskiego punkt widzenia) jak wyższe sprężyny do liftu.

www.krokodylteam.blogspot.com

OdpowiedzCytat
(@chlopcy-z-prl)
Honorable Member

Też ostatnio usłyszałem od diagnosty że szykują się zmiany przepisów, i polecał, żeby każde Swapy starać się legalizować jak najszybciej, mówił że zmiany mogą wejść od lipca przyszłego roku, choć bardziej prawdopodobny jest początek 2018.

Potwierdzam. 2018 to będzie rok naprawdę dużych zmian, choć wprowadzanych stopniowo. Ale faktem jest, że przeglądy przestaną wyglądać tak jak dziś i naprawdę legalizujcie swapy jak najszybciej.

Polonez nie gubi oleju. On znaczy swoje terytorium.

OdpowiedzCytat
(@zaloga-tarpaniatka)
Member Moderator

Kolejny powód, dla którego warto się zastanowić czy dalej sens siedzieć w tym kraju ...

"Nie bój się, że twoje życie się skończy - bój się, że nigdy się nie zacznie..."

OdpowiedzCytat
(@zukatti_team)
Eminent Member

Potwierdzam. 2018 to będzie rok naprawdę dużych zmian, choć wprowadzanych stopniowo. Ale faktem jest, że przeglądy przestaną wyglądać tak jak dziś i naprawdę legalizujcie swapy jak najszybciej.

A jakieś szczegóły tych zmian ktoś zna?

Faster, Harder, ŻUKIEM!!!

OdpowiedzCytat
(@zukolaki)
Reputable Member

Też mnie to bardzo ciekawi

www.facebook.com/zukolak/

OdpowiedzCytat
(@zaloga-tarpaniatka)
Member Moderator

Pewnie potrzebny będzie biegły z zakresu motoryzacji.

"Nie bój się, że twoje życie się skończy - bój się, że nigdy się nie zacznie..."

OdpowiedzCytat
(@chlopcy-z-prl)
Honorable Member

Zmiany będzie można zrobić - tylko na stacjach Transportowego Dozoru Technicznego (szesnastu na początek) - życzę wszystkim powodzenia. W zasadzie przejdą tylko jednostki, które były montowane w danym modelu i była na to homologacja. Powodzenia z silnikami z BMW w Żukach itp. To od 2018 ale nieco się rozciągnie w czasie bo TDT nie ma jeszcze ani jednej swojej SKP. Ale pójdzie im błyskawicznie. Opiniami rzeczoznawców będzie sobie można u nich szyby powycierać. Od 2018 to będzie jedyna organizacja mająca nadzór nad całym sektorem badań technicznych w Polsce. I powiem wam, że bez względu na rządzącą opcję polityczną siła ich przebicia wciąż rośnie.

Polonez nie gubi oleju. On znaczy swoje terytorium.

OdpowiedzCytat
Strona 2 / 2
Share: