POGANIACZE BYDŁA nie chce się z Tobą kłócić ale jak jesteś taki mądry bo masz prace a jest bezrobocie i tam gdzie bys nie poszedł to ci powiedzą ze jesteś młody i bez doświadczenia to jest lipa. A jak zdobędę kase to myslie poojechac na złombol 2014.
I praepraszam ze na tym forum
POGANIACZE BYDŁA nie chce się z Tobą kłócić ale jak jesteś taki mądry bo masz prace a jest bezrobocie i tam gdzie bys nie poszedł to ci powiedzą ze jesteś młody i bez doświadczenia to jest lipa. A jak zdobędę kase to myslie poojechac na złombol 2014.
Ty nie rozumiesz,co się do Ciebie piszę.
Życzę Ci,żebyś znalazł stałą pracę i pojechał na Złombol, ale skoro za chwilę jest początek roku to kto da Ci po pół roku 2 tygodnie urlopu??? To wynika z przepisów i chciałem Ci to uświadomić i nie mu nic do tego moja mądrość...
PS. Czy Tobie nie podkreśla na czerwono wszystkich wyrazów z błędami?
Sikor
NIE JESTEM PREZESEM NICZEGO
Ludki nie ma się co kłócić:) A co do byków to jak na korridzie to fakt :P. Co do twojego wieku to myśle że to nie problem a to dlatego że ja mam 19 lat i w tym roku byłem na złombolu.:). Auto to fakt warto popytać ale myślę że poldek tak jak sam pisałeś jest spoko opcją. Na forum wątków miliard ale wiem jak to własny temat od razu idzie napisać co i jak:) Warto swoją ekipę stworzyć i od razu kupisz furę koszty się rozłożą na remont. A wyjazd na 4 osoby to około 2 tysi na głowę naprawdę taki spoko wyjazd. Nas nordkapp wyszedł około 6 tysięcy bez przesadnego oszczędzania. Pozdrawiam.
4xZłombol 2xPolonez i 2xŻuk
www.facebook.com/autOszolomy/
Podklej się pod jakąś ekipę, bo jeśli koledzy też nie mają pracy to z tym zapałem będzie tak, że najpierw będzie 4 chętnych a na miesiąc przed Złombolem zostaniesz sam jak palec. Znam to z autopsji. W 2011 rozleciały mi się tak 2 zespoły i w efekcie nie pojechałem w ogóle. Dało mi to nauczkę, żeby szukać poważniejszego załoganta, któy jest w stanie udźwignąć koszty. Złombol to nie tylko sam rajd. To zakup auta plus przygotowanie. W furze za 1000 zł jest zwykle sporo do zrobienia aby szanse dojazdu do mety były duże. Kupisz auto za 1000 zł, powiedzmy kolejny tysiąc włozysz w części plus ubezpieczenie. Na wachę przy LPG pójdą następne 2 tysiące o opłatach za przejazd i kempingach nie wspominając. W razie poważnej awarii auta dodatkowe koszty na trasie też mogą się pojawić. Jak fura sypnie się na amen w dzikim polu koszty złombola wzrastają i wtedy nie wystarczy mieć kasy na styk. To jest problem szczególnie w drodze powrotnej.Żaden assistance nie pokryje już w tej chwili kosztu lawety do Polski tylko bodajże do 500 km. Podklej się.
Polonez nie gubi oleju. On znaczy swoje terytorium.
Dawne PTU miało opcje złomowania i powrót ludzi do domu, teraz ta firma nazywa sie chyba Gothaer, holowanie chyba do 700km.W greckiej edycji korzystałem z assistance PTU.
Jak już całkiem padie na powrocie to lepiej zostawić tam gdzie leży zabrać tablice i zesłomować w PL. Bez sensu dodatkowo płacić za holowanie czegoś co jest warte tyle ile waży. Zatem młody kolego licz sie z tym że jak zdechnie całkowicie to tablice w łape, plecaczek i auto-noga :)
Cześć.
Z holowaniem w Gothaer to prawda, ale nie do końca i nie dla wszystkich :S
Holowanie jest faktycznie na odległość 700 km, ale... tylko dla tych, którzy mają OC w Gothaer :dry:
Sam kupiłem tam ubezpieczenie na Nordkapp,a po trasie żona wyczytała na ostatniej stronie tą interesującą informację :angry:
Więc można liczyć u nich co najwyżej na zwrot kosztów podróży powrotnej ;)
Spoko My też się pierwszy raz wybieramy autko już się powoli naprawia i przy okazji zarażeni inni i na obecną chwilę też są już w posiadaniu poldka ;) Więc jak zaczniesz robić coś w kierunku wyjazdu (choroba ZŁOMBOL szybko się rozprzestrzenia)to i chętni się znajdą.A zawsze masz wyjście awaryjne AUTOZŁOMBOLSAN :P
Czasami na drodze spotykam prawdziwych szaleńców, pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi.... Naprawdę.... Aż ciężko czasami ich wyprzedzić... :)
Ale nie ma co się bać przecież w razie jakiejkolwiek beznadziejnej sytuacji ktoś Ci pomoże jak nie zapasowymi częściami to holowaniem itp itd
Będzie dobrze ;)