My zabieramy mniej więcej:
paski,
zapasowy wąż chłodzenia,
cybanty,
łapę silnika + poduszka,
podpora wału,
krzyżak wału,
linkę sprzęgła,
stary pasek rozrządu na wieszaki
dwa koła zapasowe
olej, płyny,
bezpieczniki, przewody, lutownicę
alternator i rozrusznik pożyczamy od znajomego :)
A czy coś więcej to jeszcze nie wiem. Na pewno wymienimy cylinderki z tyłu, przewody elastyczne przód więc hamulce odpadają :)
Robiliśmy próbę zdolności naszego wozu w wekend i przejechaliśmy dokładnie 944km- odległość zrobiona na jednym kotle paliwa, wróciliśmy na rezerwie.
Prędkość przelotowa 80-90 km/h, wyprzedziliśmy aż 4 auta, 2 kombajny i jeden traktor! :)
WGR- Wiejska Grupa Rozpoznawcza!
Największy Sad Europy!
My zabieramy mniej więcej:
paski,
zapasowy wąż chłodzenia,
cybanty,
łapę silnika + poduszka,
podpora wału,
krzyżak wału,
linkę sprzęgła,
stary pasek rozrządu na wieszaki
dwa koła zapasowe
olej, płyny,
bezpieczniki, przewody, lutownicę
alternator i rozrusznik pożyczamy od znajomego :)A czy coś więcej to jeszcze nie wiem. Na pewno wymienimy cylinderki z tyłu, przewody elastyczne przód więc hamulce odpadają :)
Robiliśmy próbę zdolności naszego wozu w wekend i przejechaliśmy dokładnie 944km- odległość zrobiona na jednym kotle paliwa, wróciliśmy na rezerwie.
Prędkość przelotowa 80-90 km/h, wyprzedziliśmy aż 4 auta, 2 kombajny i jeden traktor! :)
Tankowaliście do pełna go ponownie żeby zobaczyć średnie spalanie?
TLW - Tylko Lublinem Wrócę :P
Nie, ale nic straconego bo od powrotu stoi w garażu.
Jak liczyliśmy to zmieścił się 9-10l przy założeniu że zbiornik ma 85l pojemności :)
Największy Sad Europy!
Cały czas myślałem, że lublin ma zbiornik 100 litrów.
czyli myliłem się?
Nie, ale nic straconego bo od powrotu stoi w garażu.
Jak liczyliśmy to zmieścił się 9-10l przy założeniu że zbiornik ma 85l pojemności :)
Po tankowaniu z rezerwy byłem przekonany że ma ok 75l ale wyczytałem w czeluściach internetu że dwójka z plastikowym zbiornikiem ma 85l :)
Największy Sad Europy!
Mój to też II z plastikiem pod ramą
Kurde może zamontować drugi dodatkowy? Za granicami będzie sporo drożej, a zakup dodatkowego zwróci się przy pierwszym tankowaniu.
Po tankowaniu z rezerwy byłem przekonany że ma ok 75l ale wyczytałem w czeluściach internetu że dwójka z plastikowym zbiornikiem ma 85l :)
Mój to też II z plastikiem pod ramą
Kurde może zamontować drugi dodatkowy? Za granicami będzie sporo drożej, a zakup dodatkowego zwróci się przy pierwszym tankowaniu.Po tankowaniu z rezerwy byłem przekonany że ma ok 75l ale wyczytałem w czeluściach internetu że dwójka z plastikowym zbiornikiem ma 85l :)
A ja mam dwie 50 ki w swoim Honku więc powinienem z Katowic do Wenecji dolecieć na Polskim paliwku.
Nie zagłębiałem się w montaż drugiego kotła:) ja tam nie będę kombinował, jadę na tym co mam, zresztą czasu też zbytnio nie ma żeby objechać taki wynalazek.
Pompkę paliwa elektryczną jedynie założę na zapas :)
Największy Sad Europy!
Nie zagłębiałem się w montaż drugiego kotła:) ja tam nie będę kombinował, jadę na tym co mam, zresztą czasu też zbytnio nie ma żeby objechać taki wynalazek.
Pompkę paliwa elektryczną jedynie założę na zapas :)
Elektryczną pompę zakładasz jako dodatkową ?
jak by ktoś miał pytania odnośnie swapów do lublina to służę pomocą mój juz ukończony prawie lublin z mercedesem 2,5d 115KM 
jak by ktoś miał pytania odnośnie swapów do lublina to służę pomocą mój juz ukończony prawie lublin z mercedesem 2,5d 115KM
Aż żałuję że nie jadę i nie zobaczę go w akcji;-)
Grzmiący Rydwan, dowódca - Diesel
http://husariarally.eu/ - rajd do Gruzji - jeśli komuś mało wrażeń;-)
tym razem pasek nie spadnie turbo tez nie ma więc nic nie może się wydarzyć
tym razem pasek nie spadnie turbo tez nie ma więc nic nie może się wydarzyć
Dobrze wyczułeś że to było w podtekście;-)
Grzmiący Rydwan, dowódca - Diesel
http://husariarally.eu/ - rajd do Gruzji - jeśli komuś mało wrażeń;-)
Pompkę paliwa elektryczną jedynie założę na zapas :)Elektryczną pompę zakładasz jako dodatkową ?
Tak, kupiłem jakiś czas temu ale płynie z chin niestety... Pompa do ON od ciągników kubota lub yanmar, elektryczna, ciśnienie takie jak w membranówce, regulator ciśnienia wbudowany :) wrzucę w obieg ją, postaram się tak aby nie odłączać membranówki może na razie. Chyba że się nie da to jakoś to poogarniam :)
Największy Sad Europy!
W sprawie dodatkowego paliwa, to mogę załatwić kanistry plastikowe certyfikowane za darmoche. Lejecie paliwo w pl dolewacie na trasie a pojemnik do wyrzucenia co by miejsca nie zabierał.
"jak nie urok, to sraczka" :woohoo: