Zaznacz stronę
Notifications
Clear all

Lubliny

294 Posty
64 Users
0 Likes
76.6 K Widok
 Smok
(@smok)
Active Member

Zastanawiam się co da lepszy skutek ? Nową chłodnica czy dodatkowy wentylator ?

OdpowiedzCytat
(@bondar-team)
Estimable Member
Topic starter  

Ja wypłukałem stara i założyłem dodatkowy wentylator. Użyłem go dosłownie raz, jadąc pod górę Transforgarską. Zakładałem przed wyjazdem do Tunezji. O dziwo w Tunezji nie był potrzebny.

OdpowiedzCytat
(@turbany)
New Member

Cześć w tym roku ekipa się powiększyła i startujemy Lublinem 2 2.4td trafił się nawet niezły okaz zdj. niebawem
Teraz kilka pytań technicznych:
-elektrownia ktoś zmieniał alternator na wydajniejszy planuje zamontować drugi akumulator a seria raczej nie wyda na dwa
- dodatkowy wentylator lepiej włącznik manualny czy automat na wężu od cieczy
-chodzi też po głowie dołożenie IC czy warto w to iść pewnie mocy nie przybędzie ale zawsze to mniejsza temperatura podawanego powietrza a co za tym idzie ciut lepsze warunki pracy silnika

OdpowiedzCytat
 Smok
(@smok)
Active Member

To jest również mój problem. Altek o mocy większej jak 120 A wymaga paska wielorowkowego. Mam w planach oczywiście drugie aku. Oryginalny alternator ma moc tylko 70 A. Z końcem przyszłego tygodnia może będę znał odp. na nurtujące nas pytanie.

OdpowiedzCytat
 Smok
(@smok)
Active Member

Ja daję tylny most z Mitsubishi L 200. 3.9 z blokadą. W aucie pojadą dwie osoby. Mam nadzieję że przełożenie nie będzie zbyt długie.

OdpowiedzCytat
(@bondar-team)
Estimable Member
Topic starter  

Czy ktoś ma wiedzę na temat węży gumowych z osprzętu silnika 4CT90 ? Chodzi Mi o to ile ich wszystkich jest ? Czy istnieje jakiś wykaz ? Chodzi o wszystkie jakie występują. Do chłodzenia, powietrz, oleju. Czy istnieja komplety, czy trzeba wszystkie kupować oddzielnie ?

OdpowiedzCytat
(@klamot)
Reputable Member

Mam i ja :)
Jestem w trakcie ogarniania, rzezba wychodzi :) Ale bardzo mi sie Lublinek podoba, fajnie sie prowadzi.
Bedzie jezdzil na codzien w firmie ale nie za duzo i pewnie Zlombol, a Zuczek odetchnie :)
Na razie zrobione podnosnik szyby, zamek, przeniesiona butla LPG, serwo, jada nowe kola 16 i caly wydech, nowe reflektory i regulacja uruchomona elektryczna, filtry i oleje, smarowanie ,..a w planach jeszcze duzo....

OdpowiedzCytat
(@klamot)
Reputable Member

Z zakupu

OdpowiedzCytat
Strona 20 / 20
Share: