Witam wszystkich bede uczestnikiem tegorocznej edycji :) Mam pytanie gdzie znajde komputer sterujacy wtryskami w Polonezie kombi 1,6MPI
GSI / MPI ma kompa pod fotelem pasażera (schowany pod wykładziną).
Dzieki wielkie znalazlem :) a jest jeszcze jakis sterownik od wtryskow ?
To jest główny komp; obsługuje całą funkcjonalność samochodu.
Dodatkowo jest jeszcze moduł obsługujący sygnał IMMO; choć tak faktycznie współpracuje to z głownym kompem.
A czemu ci ten komp...potrzebny?
Witam jeszcze raz mam wielopunktowy wtrysk paliwa. Jest problem bo na kostkach wtryskow mam napiecie caly czas podpinajac diode powinna mrygac podczas krecenia rozrusznikiem aby wtrysk sie otwieral i zamykal.. a tu dupa dioda sie swieci caly czas :( ktos ma jakis pomysl ?
Sprawdź masę silnika oraz komputera...
Imobilajzer mógł się wysypać...
Miałem podobną usterkę....wina była po stronie pompy paliwa za słabe ciśnienie dawała...wymiana na nowa pomogło.
Pompa paliwa nowa :) imobilajzer wyrzucony juz:) a gdzie jest masa od komputera? Albo jaki kolor ?
imobilajzer wyrzucony juz:)
Nie żeby o szczegółach pisać, bo to nie miejsce na to, ale jak to zostało zrealizowane? Ingerencja w ECU?
W GSI są 4 elementy ze sobą współpracujące (ECU, sterownik immo, kluczyk i pierścień).
Wszystko po kablu do wiazki bylo wyciete. Iskra jest napiecie na wtryskach jest.
Nie jestem ekspertem, ale z tego, co kojarzę z lektrury fsoptk i innych for. dot. FSO, to z GSI nie jest trak prosto - potrzebna ingerencja w ECU.
No chyba, że jakieś nowe rozwiązanie się pojawiło.
Masa kompa.. to karoseria...
Jeśli chodzi o pompę to dwie różne sztuki kupiłem (Nowe zamienniki) i żadna nie wystartowała.
Dopiero trzecia jakaś taka co i w oplach była dala radę.
Więc walcz do skutku. Powodzenia.