Jeśli mówisz o tej firmie :
To też mogę polecić. Ja robiłem u nich kilka lat temu do Tarpana wał. Jakby kto kiedyś tam planował coś robić do złombolowozu, to możecie przypomnieć że kiedyś wał do Tarpana kolega u nich robił, powinno być nieco taniej ;)
"Nie bój się, że twoje życie się skończy - bój się, że nigdy się nie zacznie..."
Tak to ten zakład. Na hasło polonez też jest zniżka :D
www.facebook.com/larumteam
W naszym Poldku tez jest problem z wibracjami, po wyżej 70 robi sie bardzo głośno, a czasu coraz mniej i pomysłów tym bardziej
W naszym Poldku tez jest problem z wibracjami, po wyżej 70 robi sie bardzo głośno, a czasu coraz mniej i pomysłów tym bardziej
Garść grafitu do mostu tak jak to robią w pksach i uciszy trochę sprawę, przynajmniej u nas załatwiło :cheer:
Problem rozwiązany, okazało sie ze nowa podpora wału była uszkodzona i przez to były wibracje
Garść grafitu do mostu tak jak to robią w pksach i uciszy trochę sprawę, przynajmniej u nas załatwiło :cheer:
niezbyt dobre to podejście, zobaczysz jak się będzie grzał most po graficie, dekiel będzie aż parzył. Poza tym grafit przyspiesza zużycie łożysk. Zamiast grafitu już lepiej kupić kilka saszetek suchego dwusiarczku molibdenu, rozpuścić w oleju i wpakować strzykwą taką maź do mostu.
Ja głupi kiedyś wycisnąłem tubkę smaru grafitowego do skrzyni biegów by ją uciszyć, jednak doczytałem conieco i dokładnie wypłukałem z niej swoją głupotę zanim było za późno :)