Zaznacz stronę
regeneracja pompy w...

Notifications
Clear all

regeneracja pompy wtryskowej Żuk Andoria

20 Posty
12 Users
0 Likes
20.2 K Widok
(@zaloga-tarpaniatka)
Member Moderator

Jeśli są to pierścienie walnięte, to pytanie jaki bigos zrobiły z cylindrem. Najlepiej sprawdzić stan czy nie ma rys głębokich (na tłoki też koniecznie zwrócić uwagę ! ). Do tego średnicówka od razu i zmierzyć beczułkowatość cylindra ( zawsze w połowie długości się bardziej wyciera niż przy końcach), więc mierzysz w środku skoku tłoka oraz na końcach. Ogólnie ja osobiście przy takiej operacji, albo bym dłubnął silnik, zrobił mu kapę ( nowe panewki, pierścienie, cylindry w zależności czy zachodziłaby konieczność czy nie) i zaturbił bym to. Ale ja wiem, wszyscy mają mnie za "walniętego" któremu brakuje piątej klepki jeśli chodzi o samochody ;)

"Nie bój się, że twoje życie się skończy - bój się, że nigdy się nie zacznie..."

OdpowiedzCytat
(@user2)
New Member

Jak dobrze pamiętam też mi się wydaje że wymiary na nowych membranach odbiegają od wymiarów starych. Najprędzej puszcza na zewnątrz bo tam była na styk, a jak zaczęła pracować mogła się zruszyć i powstała szczelina między membraną a blokiem pompy. Co gorsze, wszystkie te nowe membrany są takie same. Może jak by je jakoś uplastycznić. Albo kupić arkusz gumy i wyciąć, lepiej dopasować co też raczej łatwe nie będzie. Jeśli się na tym nie znasz to polecam Ci firmę Dynamex. Oni to naprawią http://dynamex.pl/ofirmie.html

OdpowiedzCytat
(@zul_squad_1683801304)
Active Member

Koleżanki/Koledzy,

Czy polecacie jakiś zakład do uszczelnienia i regulacji sekcji tłoczenia w 4c90 w okolicach Ząbek-Wawy? :)

Druga sprawa, jak u Was wygląda kwestia przeglądów? Pojechałem ostatnio do faceta, który jak dowiedział się, że chodzi o Żuka to nawet nie wyszedł spojrzeć na auto - nie chciał mieć nic wspólnego ze sprawdzaniem auta :(

OdpowiedzCytat
(@gniotsa-nie-lamiotsa)
Member Moderator

Czy polecacie jakiś zakład do uszczelnienia i regulacji sekcji tłoczenia w 4c90 w okolicach Ząbek-Wawy? :)

Grzmiący Rydwan robił chyba pompę gdzieś w okolicy, zgadaj do niego.

Puk, puk...
Kto tam?
Panewka i uszczelka

OdpowiedzCytat
(@poldek-pawel)
Eminent Member

Podobno najlepiej pompy regenerują w Mielcu.

OdpowiedzCytat
Strona 2 / 2
Share: