Jeśli są to pierścienie walnięte, to pytanie jaki bigos zrobiły z cylindrem. Najlepiej sprawdzić stan czy nie ma rys głębokich (na tłoki też koniecznie zwrócić uwagę ! ). Do tego średnicówka od razu i zmierzyć beczułkowatość cylindra ( zawsze w połowie długości się bardziej wyciera niż przy końcach), więc mierzysz w środku skoku tłoka oraz na końcach. Ogólnie ja osobiście przy takiej operacji, albo bym dłubnął silnik, zrobił mu kapę ( nowe panewki, pierścienie, cylindry w zależności czy zachodziłaby konieczność czy nie) i zaturbił bym to. Ale ja wiem, wszyscy mają mnie za "walniętego" któremu brakuje piątej klepki jeśli chodzi o samochody ;)
"Nie bój się, że twoje życie się skończy - bój się, że nigdy się nie zacznie..."
Jak dobrze pamiętam też mi się wydaje że wymiary na nowych membranach odbiegają od wymiarów starych. Najprędzej puszcza na zewnątrz bo tam była na styk, a jak zaczęła pracować mogła się zruszyć i powstała szczelina między membraną a blokiem pompy. Co gorsze, wszystkie te nowe membrany są takie same. Może jak by je jakoś uplastycznić. Albo kupić arkusz gumy i wyciąć, lepiej dopasować co też raczej łatwe nie będzie. Jeśli się na tym nie znasz to polecam Ci firmę Dynamex. Oni to naprawią http://dynamex.pl/ofirmie.html
Koleżanki/Koledzy,
Czy polecacie jakiś zakład do uszczelnienia i regulacji sekcji tłoczenia w 4c90 w okolicach Ząbek-Wawy? :)
Druga sprawa, jak u Was wygląda kwestia przeglądów? Pojechałem ostatnio do faceta, który jak dowiedział się, że chodzi o Żuka to nawet nie wyszedł spojrzeć na auto - nie chciał mieć nic wspólnego ze sprawdzaniem auta :(
Czy polecacie jakiś zakład do uszczelnienia i regulacji sekcji tłoczenia w 4c90 w okolicach Ząbek-Wawy? :)
Grzmiący Rydwan robił chyba pompę gdzieś w okolicy, zgadaj do niego.
Puk, puk...
Kto tam?
Panewka i uszczelka
Podobno najlepiej pompy regenerują w Mielcu.