Zaznacz stronę
S-21 uszczelnienie ...

Notifications
Clear all

S-21 uszczelnienie wału

12 Posty
7 Users
0 Likes
7,563 Widok
(@zaloga-sputnika)
Estimable Member
Topic starter  

Blok i wał po szlifie, od poniedziałku zabieramy się za składanie silnika s-21. Powiedzcie mi jak poprawnie założyć sznur uszczelniający tak, żeby nie ciekło później?

Jest to możliwe?

Cytat
(@tlw-team)
Reputable Member

Z tego co się orientuje wcześniej czy później na sznurze zrobi się i tak szklisa twarda powłoka i na nowo zacznie lecieć. Oryginalnie spierdzielona konstrukcja :) Chyba, że nie mam racji lub ktoś ma jakieś inne patenty na to:)

TLW - Tylko Lublinem Wrócę :P

OdpowiedzCytat
(@zaloga-sputnika)
Estimable Member
Topic starter  

myślałem o jakimś mega grubym oringu w to miejsce. Ale jak oring padnie na złombolu to koniec.

OdpowiedzCytat
(@skazaninalade)
Reputable Member

Blok i wał po szlifie, od poniedziałku zabieramy się za składanie silnika s-21. Powiedzcie mi jak poprawnie założyć sznur uszczelniający tak, żeby nie ciekło później?

Jest to możliwe?

Uszczelnienie labiryntowe :D zdało by egzamin, ale to czysta teoria i eksperyment.
Może to śmieszne ale w jednym z odcinków Kup i zrób była nysa i fajnie przedstawiony montaż silnika włącznie ze sznurem. Polecam.

http://player.pl/programy-online/samochod-marzen-kup-i-zrob-odcinki,918/odcinek-10,nysa-522,S07E10,50322.html

OdpowiedzCytat
(@limbowa-najlepsza-ulica-w-gdyni)
Noble Member

zakładałem sznur łojowy kilka razy w DB 123 zawsze się udawało raczej na długo..
trzeba obciąć milimetr więcej niż połowa i najpierw wstępnie dociskac jakims okrągłym przedmiotem w 123 używało sie,tulei dystansowej wiatraka pasowała idealnie..

Podstawą elektryki są dobre styki !

OdpowiedzCytat
(@katofuriaty)
Honorable Member

Też mnie czeka taka operacja, jeśli wytrzyma 7000 km bez robienia śladów będzie sukces :P jeśli nie to pampers na dupkę :cheer:

OdpowiedzCytat
(@zaloga-tarpaniatka)
Member Moderator

Kiedyś kminiłem nad takim problemem ale czysto teoretycznie i wpadł mi do głowy pomysł zrobienia odrzutnika oleju. jak ktoś ma sporo czasu to można by spróbować.

"Nie bój się, że twoje życie się skończy - bój się, że nigdy się nie zacznie..."

OdpowiedzCytat
(@barkasy-team)
Honorable Member

Słuchajcie. Mam W-wę z silnikiem S21 i w tym roku po odpaleniu nie chcę wejść na obroty. Po dodaniu gazu charczy i gaśnie. Wiem, że nie ma tam wielkiej filozofii. Obstawiam gaźnik ale nie wiem czy mam rację

OdpowiedzCytat
(@zaloga-tarpaniatka)
Member Moderator

Jak długo to stało to zacznij od czyszczenia i regulacji gaźnika. Sprawdź też kąt zapłonu.

"Nie bój się, że twoje życie się skończy - bój się, że nigdy się nie zacznie..."

OdpowiedzCytat
(@zaloga-sputnika)
Estimable Member
Topic starter  

ludzie czy to temat o silniku nie wchodzacym na obroty?

OdpowiedzCytat
(@barkasy-team)
Honorable Member

O silniku S21. Po co zakładać nowy temat?

OdpowiedzCytat
(@zaloga-sputnika)
Estimable Member
Topic starter  

żeby ułatwic późniejsze wyszukiwanie i uniknąć bałaganu.

OdpowiedzCytat
Share: