Jak odkręcić zaślepki felg?
W grudniu 2018 nabyłem Formana Silver Line (centralny zamek, spryskiwacze reflektorów).
Kupiłem go w zasadzie dla felg. Auto postało, spryskałem śruby WD-40, ale nie mogę odkręcić zaślepek i zdjąć kół, żeby w końcu je zreanimować.
Czy ktoś z Was ma sposób?
Dziękuję i pozdrawiam.
No musisz miec taki kluczyk na trzy wypustki, nic innego w tych zaslepkach nie ma.
Miałem takie felgi w 2009r w swifcie GTI, one są jakieś unikatowe?
Wielka prośba, wrzucisz zdjęcia przeprowadzeń przewodów do drzwi? Nie chcę czegoś spierniczyć jak będę montował u siebie.
Przykro mi, tym razem nie pomogę.
Nie mam takiego zdjęcia.
na pewno musisz mieć taki kluczyk lub dorobić go , a następnie poprzez jakiś pręt lub "wybijak" popukaj młotkiem te śruby ażeby odbiły powinno puścić albo wiercić te śrubki a potem po zdjęciu dekla wykręcać je , możesz jeszcze delikatni podgrzać je palniczkiem
Dekle z tego co pamiętam to są plastikowe więc podgrzewanie odpada totalnie.
Nie powinien pęknąć.. ale powiem ci że ja jeździłem bez tych dekli.. dużo bardziej mi się podobały (: nie mam na ten moment zdjęcia ale mam film (;
https://youtu.be/WvG6Jt8yhHw
Orientuje się ktoś jakie oznaczenie ma najmocniejszy silnik felicii 68KM?
Druga sprawa to czy oprócz przełożenia aparatu zapłonowego jest coś jeszcze do przełożenia? Ja posiadam 135b spi.
136M jak dobrze pamiętam.
Rozdzielacz zapłonu zamiast zaślepki z napędem pompy.
Chyba obudowa termostatu (tam była plastikowa) - może być niezgodność czujników; kol. ssący. ZTCP to czujnik położenia wału jest na skrzyni - kwestia znaków na kole zamachowym - by trzeba porównać.
Jaki masz pasek w SPI? Klinowy czy wielorowkowy? Bo MPI ma ten drugi.
Mam wielorowkowy, alternator z mpi feli przełożyłem do favo i pasował p&p.
Co do kolektora to chce zostawić stary, tak naprawdę to myślę żeby tylko słupek przełożyć.
W obecnej sytuacji na świecie, po długim odkładaniu tego na "po Złombolu", biorę się za rozbieranie Favority do gołej blachy i mam może głupie pytanie (a będzie pewnie ich więcej) - czy ktoś jest w stanie powiedzieć jak odkręcić tunel nawiewu? Sytuacja jak na zdjęciach - od kabiny brak łba śruby, od spodu (jeśli to to samo miejsce) okrągły "grzybek" - czy za słabo go oczyściłem i tam jednak jest jakieś wgłębienie na śrubokręt czy normalnie wykręca się od kabiny i mam po prostu zerwaną śrubę? :silly:
Wydaje mi się, że to po prostu można wyjąć na zasadzie wyrwania. Przy montażu to się wciśnie na tę nagwintowaną końcówkę.
Wieki temu Fav rozbierałem (kilka razy); nigdy nic od spodu nie odkręcałem.
Wydaje mi się że to jest zrobione jak linka sprzęgła(przynajmniej w mojej favo), żeby ją odkręcić od ściany grodziowej to trzeba było rozwiercić otwór który dawał dostęp do łebka śruby.
Wczoraj tak na szybko nie chciałem czegoś połamać, ale dzisiaj wdałem się w kontrolowaną szarpaninę z tunelem i faktycznie - wyszło na zasadzie wyrwania, także na szczęście obyło się bez wiercenia.