nie rób tu burdelu
Cierpliwość sąsiadów kończy się równie szybko jak ilość miejsc parkingowych pod blokiem wiec szybka promka i do wzięca jest Łada 2107 za 4500PLN :)
Nie będę zapychał forum zdjęciami więc jedno na zachętę - reszta -> https://sprzedajemy.pl/lada-2107-lpg-1988r-idealna-na-zlombol-i-na-co-dzien-jastrzebie-zdroj-2-6bea9f-nr61784650
kontakt do mnie: misiek -694948147
Data ważności polisy OC 29.10.2020
Data ważności przeglądu: 14.05.2021
Auto w moim posiadaniu od 2016 roku. Uczestnik Złombol 2018 - Chalkidiki, kilkunastu zlotów i rajdów nawigacyjnych oraz mój daily car przez kilka miesięcy. Ze względu na nowy projekt i brak miejsca na parkingu czas aby auto zaczęło cieszyć kogoś innego.
W 2018: Nowy gaźnik, nowy alternator, nowy akumulator, nowe opony, parę elementów zawieszenia, klocki, szczęki, łożyska, przewody hamulcowe... Wszystkiego już nie pamiętam ale w auto zostało włożone sporo pracy i pieniędzy.
Zrobiona i zakonserwowana podłoga + podłużnice, wnętrze oczyszczone i oklejone matami butylowymi + pianka + wykładzina.
Stan licznika przed startem - 93271, obecnie 1139 co daje niecałe 8000 km przejechanych od tego czasu.
Instalacja LPG - zbiornik 50 litrów - realnie ~40 litrów. Instalacja wykonana tuż przed wyjazdem na złombol. Butla w bagażniku zaraz za tylnymi siedzeniami - praktycznie całe miejsce w bagażniku jest dostępne. Homologacja do 2028 roku. Wszystko oczywiście na legalu, z papierami. Auto pali w trasie ~10l/100km LPG
Auto ostatnie kilka miesięcy nieużywane na pewno wymaga regulacji i poprawek jednak na przeglądzie nie było problemów.
Do zrobienia:
Regulacja instalacji LPG - nie odpala na gazie choć wcześniej nie było to problemem. Moc jest. Do ogarnięcia hamulec w prawym tylnym kole i uszczelnienie mostu.
Wskazówka obrotomierza żyje własnym życiem.
Reszta to kosmetyka (centralny, linka szyby kierowcy)
Blacharsko średnio co widać na zdjęciach jednak na złombolu to nie jest najważniejsze ?
Wyposażenie:
centralny zamek z dwoma pilotami. Na chwilę obecna odłączony - konieczna weryfikacja połączeń bo świruje.
Nowa kierownica, relingi dachowe instalacja pod ładowarki samochodowe. Oryginalny ukraiński podłokietnik ze schowkiem, hak.
Części:
Do auta posiadam części które kupiłem "na zapas". Wszystko nowe! Są cylinderki hamulcowe, klocki, elementy zawieszenia (sworznie, końcówki, drążki, tulejki), pompa wody, przewody zapłonowe, świece, zapasowy alternator po regeneracji. Do tego sporo przydasiów. Wartość części oscyluje wokół 500PLN.
Szczerze polecam na następny złombol - jest sporo czasu żeby zapoznać się z autem a poważne problemy już dawno zostały rozwiązane i rozjechane.
http://czarnyjastrzab.blogspot.com/
Zostań przyjacielem Żuka :)
facebook.com/Zuk.Czarny.Jastrzab
Cisza straszna :)
Jako że zależy mi na sprzedaży a włożonych w to pieniędzy i tak nie odzyskam ustalam ostateczną cenę za powyższą Ładę na 3700PLN. Jak się sprzeda to dobrze, jak nie to poszukam jej miejsca i wystawię jak się sytuacja uspokoii i ludzie znowu zaczną kupować auta na złombol. Podejrzewam że na wiosnę bedzie wiadomo czy jedziemy do Turcji. Tylko wtedy nie będzie tyle kosztować ;)
Zainteresowanych prosze o kontakt, najlepiej telefoniczny 694948147
Sprzedana!
Do zobaczenia na starcie :)
Cześć,
Poszukuje Poloneza Kombi na złombol, niestety na OLX nie znajduje niczego ciekawego a może tutaj ktoś szuka nabywcy :)
-Najlepiej w co najmniej średnim stanie blacharskim - byle się nie wypadało przez dziury w podłodze
-Instalacja LPG nie jest warunkiem koniecznym, ale fajnie jakby była już na pokładzie.
Z góry dzięki
Maciej
Czesc
Ewentualnie rozszerz swoje poszukiwania o cargo/karete-sam takim jezdze.
W stosunku do kombi :
-wyzszy ,bardziej pakowny lub ,po zmianie aranzacji wnetrze mozna zrobic w srodku łużko-taki minikamper.
-rowniez ma z tylu reror-3 piorowy ,a wiec mozna wiesej gratow nabrac
-standartowo ma most o przełozeniu 4,30-troche bardziej zrywny /kosztem predkosci przelotowej/-ale na zlombolu jezdzi sie 100-120 km wiec to nie ma znaczenia
-jest troche ciezszy ok 80 kg
Nie wiem czy łatwiej kupic niz kombi-ale masz wiecej możliwosci
Pawel
Proponuje raz na jakis czas zajrzeć na AMW.com.pl, jakis miesiac temu byly dwie karetki polonez, cena wyjsciowa chyba koło 2tys.
Witam,
Posiadam całkiem niezłą bazę na złombolowóz - lublina 2 z 1998r. 9 osób w papierach. Wspoma, skrzynia KIA. Służył w wodociągach, żyje nadal i ma się nienajgorzej. Wymaga odszczurzenia po 22 latach w rękach pracowników. Uczciwa baza.
Więcej tutaj:
https://sprzedajemy.pl/lublin-2-1998r-2-4d-wspomaganie-9-osobowy-sprawny-krakow-2-6bea9f-nr62821307
Fotki na mail mogę podesłać.
Wiecie co przedwczoraj wdiziałem ? Pięknego starego fiata 126p, ależ pięknie było czuć benzynę, wydobywającą się z rury wydechowej ;D
Wiecie co przedwczoraj wdiziałem ? Pięknego starego fiata 126p, ależ pięknie było czuć benzynę, wydobywającą się z rury wydechowej ;D
Powiedz, co Twój post wnosi do tematu "Sprzedam / Zamienię samochód" ???
:S
{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{ {{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{
Do samej sprzedaży owszem nic, ale napisałem to jako ciekawtostkę ;) po prostu, razi CIę to ?