Zaznacz stronę
Szlifiernia Wrocław...

Notifications
Clear all

Szlifiernia Wrocław?

11 Posty
5 Users
0 Likes
9,092 Widok
(@zastav-sie-a-postav-sie)
Reputable Member
Topic starter  

Potrzebuję jakichś namiarów, referencji odnośnie dobrej szlifierni we Wrocławiu. Zastavka mocy nie ma, kompresja rzędu 5-6.
W necie ciężko coś znaleźć, z resztą głównie fora motocyklowe wyskakują.
Ma ktoś jakieś doświadczenia?
Byłem u gościa na Wysokiej, chce 250 za blok. Dużo, mało?
Poradźcie, zwiększycie szanse mojego bolidu na start:)

Cytat
(@zaloga-tarpaniatka)
Member Moderator

Jeśli nie znajdziesz w swojej okolicy, to w Żorach (Śląskie) jest dobra szlifiernia działająca już kilkanaście lat (jak co pisz na PW dam Ci namiar). Robili tam ojcu szlif wału, cylindrów itd do malucha w bodaj 92 roku. Auto w momencie kiedy mi się kontakt z nim urwał miało nalatane po tym remoncie jakieś 150tyś i dalej jeździło bez jakichś oznak zużycia w stylu branie oleju, stuki czy coś takiego ;)

"Nie bój się, że twoje życie się skończy - bój się, że nigdy się nie zacznie..."

OdpowiedzCytat
(@angi)
Reputable Member

Również na Śląsku tj. w Pogwizdowie k. Cieszyna jest dobra szlifiernia. Zawożę tam wały, głowice do szlifowania z pracy i robią solidnie.

OdpowiedzCytat
(@mamrot-olawa)
Eminent Member

W WROCŁAWIU NA ULICY RAKOWEJ JEST SZLIFIERNIA W CENACH NIE JESTEM ZORIENTOWANY

OdpowiedzCytat
Reputable Member
Topic starter  

@ Mamrot, możesz coś więcej powiedzieć niż to, że jest? Blisko mam, na wschodzie Wrocławia mieszkam ale przydałyby się jakieś referencje:)

@ Załoga; Angi - wrzućcie mi namiary na PW, może się przydać. Tylko będę musiał jakoś silnik wyciągnąć z Zastvy coby w 2 auta nie lecieć :P

OdpowiedzCytat
Reputable Member
Topic starter  

Póki co, po 6 godzinach walki głowica wylądowała na warsztacie (jeszcze muszę z niej jakoś zawory wydobyć). Cylindry nie wyglądają źle, na jednym jest mały rancik tylko, więc może się obejdzie bez szlifowania:) Teraz muszę znajomego speca tylko ściągnąć coby obejrzał:)

OdpowiedzCytat
(@zaloga-tarpaniatka)
Member Moderator

Jak masz już próg to ja bym jednak zrobił szlif i dał tłok na nadwymiar z pierścieniami ;)

"Nie bój się, że twoje życie się skończy - bój się, że nigdy się nie zacznie..."

OdpowiedzCytat
Reputable Member
Topic starter  

Fachowiec po oględzinach stwierdził, że rzeczywiście jest wyjechane i w dodatku w jajo.

Po długiej walce silnik został wyjęty a największy problem sprawiła jedna mała śrubka przy rozruszniku.

Jutro będę rozkręcać potem na śląsk do szlifowania.

Mam tylko nadzieję, że jak jakimś cudem złożę to do kupy z powrotem to mi żadne śrubki nie zostaną...

OdpowiedzCytat
(@zaloga-tarpaniatka)
Member Moderator

Jak się wybierasz do tej firmy co Ci namiary dałem, to najlepiej weź cały silnik ze sobą, na miejscu ci panewki podobierają i poskładają korby z wałem, a całość osadzą ci w bloku.

OdpowiedzCytat
(@nadhira)
New Member

Troszkę po czasie, ale tak na przyszłość to na ul. Kamieńskiego we Wrocławiu jest szlifiernia - www.ht.com.pl
Strona internetowa jeszcze w dopracowywaniu. W razie pytań zapraszamy do kontaktu mailowego lub telefonicznego

OdpowiedzCytat
Reputable Member
Topic starter  

Kapitakla zrobiona na Smętnej od a do z. Póki co kilkaset km przejechałem "po" bez niespodzianek ze strony silnika

OdpowiedzCytat
Share: