Zaznacz stronę
Ważna informacja o ...

Notifications
Clear all

Ważna informacja o tarczach w Żuku!

105 Posty
26 Users
0 Likes
33.7 K Widok
(@zulpanter-team)
Trusted Member

... i z przewodami hamulcowymi.

Słuchaj a od jakiego auta te przewody?

http://zulpanter.blogspot.com -> zapraszamy
FEEEEJSBUKKKK

OdpowiedzCytat
(@zaloga-sputnika)
Estimable Member

od matiza są w miare długie i z oczkiem po jednej stronie (będą pasowały, robiłem z nich przewód ciśnienia oleju do wskaźnika)

a te ze zdjęcia chyba jakas śkoda. Numer części podam przy okazji.
Chyba taki, tylko mam wersje bez tego metalowego pierdolnika na srodku przewodu http://allegro.pl/przewod-h-przod-skoda-roomster-1-2-1-4-1-6-1-9-tdi-i6000927789.html

Albo ten, 43cm (nie za krótki?) nr części skoda 1J0 611 701

Prowadnice zacisków też pasuja od innych aut (i sa tańsze niż te do lublina z allegro). Spytam Jacka o numery.

OdpowiedzCytat
(@zuk-kazik)
Reputable Member

To proszę bardzo o podanie numerów tych prowadnic :)

Ja tłoczki kupowałem też pod innym numerem, były o połowę tańsze :)

www.Zuk-Kazik.pl

OdpowiedzCytat
(@zaloga-tarpaniatka)
Member Moderator

Tłoczki i prowadnice pasują z Renault Safrane bo z tego auta pochodzą te zaciski w Lublinie. Numer prowadnic mogę Ci zorganizować jakoś końcem tygodnia bo obecnie leżę chory.

"Nie bój się, że twoje życie się skończy - bój się, że nigdy się nie zacznie..."

OdpowiedzCytat
(@zuk-kazik)
Reputable Member

OdpowiedzCytat
(@zuk-kazik)
Reputable Member

Tak to wygląda:

www.Zuk-Kazik.pl

OdpowiedzCytat
(@zaloga-tarpaniatka)
Member Moderator

Byłem w sklepie jednak numeru tych prowadnic nie dostałem. Wycofali je ze sklepu bo były jakieś problemy z ostatnimi partiami jakie dostali.

"Nie bój się, że twoje życie się skończy - bój się, że nigdy się nie zacznie..."

OdpowiedzCytat
(@zuk-kazik)
Reputable Member

Szkoda... :(

www.Zuk-Kazik.pl

OdpowiedzCytat
(@zaloga-tarpaniatka)
Member Moderator

Szukaj w Renault Safrane bo w tym aucie występują te zaciski. Zaglądnij na PW, odpisałem Ci na ostatnie PW ;)

OdpowiedzCytat
(@bez-roznicy)
Trusted Member

Również zamontowaliśmy dzisiaj serwo z pompą od lublina "lucas" i hamulec jest na dotyk, u nas dodatkowo maska nie chciała się zamknąć, trzeba było podciąć ramię i rura wentylacji nie daje rady się wpasować.

Hamulec dosyć szybko blokuje koła, tylko że przód miękki i auto za bardzo nurkuje.

Polecam tą operacje w 100%, teraz jazda jest o wiele przyjemniejsza.

OdpowiedzCytat
(@zaloga-tarpaniatka)
Member Moderator

Jaki macie silnik w Żukolocie ?

OdpowiedzCytat
(@bez-roznicy)
Trusted Member

S21, teraz jeszcze czas na wspomaganie, tylko trzeba je dobrze ukryć.

OdpowiedzCytat
(@zaloga-tarpaniatka)
Member Moderator

To przy S-21 możecie dać twardsze sprężyny od Andorii + do tego wymienić olej w amortyzatorach na gęstszy i na pewno będzie poprawa. Do tego podnieście dolne odboje wahaczy wyżej aby mógł się prędzej oprzeć. Bardzo to pomaga w łukach ;)

OdpowiedzCytat
(@popaprancza)
Active Member

Duzo podnosiles odboje? Przy okazji jakby ktos mial springi z andorii to chetnie zakupie. Jaka jest ich grubosc, 18mm ?

OdpowiedzCytat
(@zaloga-tarpaniatka)
Member Moderator

Nie pamiętam jaka grubość zwoju, ale na końcu jest oznaczenie. Takie nacięcia. Jak mnie pamięć nie myli to Andoria miała 4 kreski nacięte.

Co do odbojów to wg uznania. Ja mam skok koła obecnie jakieś 6-8 cm. Sam odbój jest bodaj 5-7 cm podniesiony, tyle że u mnie auto jest na max w gorze z przodu i jak stoi nie załadowany to leży na górnych odbojach.

OdpowiedzCytat
Strona 4 / 7
Share: