Pewnie tamat przewijal sie wiele razy ale spróbuję. ;)
Jedziemy na zlombol pierwszy raz , wiec mam sporo pytań;)
Mamy jeszcze co prawda pół roku ale wlasnie mamy zamiar zakupic autko:
Pomarańczowego żuczka, microbus, 5 osób, 2.4 diesel, 1994, 4 biegi.
Pytania:
1. Co sprawdzić przed zakupem?
(Kompresja silnika, zawieszenie, blacha itd.)
2. Plusy i minusy żuczka w dieselu.
3. Jak zrobić wygłuszenie?
( silnik, nadwozie, itd.)
4. Jak zaaranżować wnętrze?
( kanapy, szafy, schowki, stoliki itd.)
5. Jaki sprzęt codziennego użytku wedlug was jest niezbędny?
6. Finanse. Ilość. Inne waluty. (Ogólnie)
Prosiłbym o nie wysyłanie na inne fora/wątki ;)
Z góry dziękuję!!
Nie mam Żuka, więc ciężko pomóc,
ale , ale ...
Jak poczytasz dogłębnie to forum, stronę oraz regulaminy znajdziesz odpowiedzi na wszystkie swoje pytania i wątpliwości
a nawet dowiesz się przy okazji jeszcze duuużo więcej.
P.S.
Że jeszcze do tej pory nikt przez tyle lat nie napisał takiej książki "Poradnik Złombolowy"
poprzez Ctrl+V najważniejszych wątków z forum. Byłaby to biblia z wyjaśnieniami wszystkiego
co dotyczy Złombola.
{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{ {{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{
19krzysiek913 - szukasz gotowego przepisu...
Jeżeli będziesz wykonywał kolejne punkty z listy którą ktoś Ci poda, to dużo stracisz. Wyjazd na Złombol to rozdział w Twoim życiu, to Ty jesteś jego autorem i gwarantuję Ci, że to będzie jeden z ciekawszych i niezapomnianych fragmentów :)
Ale musisz zakasać rękawy i wziąć się do roboty.
Zacznij od tego tematu Przygotowanie Żuka/Nysy
Potem przejrzyj wszystkie wątki w dziale Technikalia, potem pewnie trafisz na blog załogi Grzmiący Rydwan i forum Polskie Dostawczaki...
Mamy jeszcze co prawda pół roku
Rok na przygotowanie to zwykle za mało, a tym razem mamy TYLKO pół!
Nie zwlekaj z zakupem, przy każdym będzie coś do zrobienia, nim wcześniej zaczniesz tym lepiej.
Puk, puk...
Kto tam?
Panewka i uszczelka
Przeorałem cale forum :D
Zuczek zakupiony.
Teraz pytanie:
1. Czy kojarzycie ubezpieczalnie z racjonalnymi cenami? Ile płacicie za swoje Zuki i gdzie? Ja mam zniżkę ok 35-40%.
2. Jeżeli żuk jest zarejestrowany jako samochód ciężarowy, może być zarejestrowany jako osobowy?
Co do ubezpieczenia, to u mnie przy osobówce najlepiej wychodzi PZU z kartą PZMot.
Karta PZMot kosztuje mnie ~100zł / rok (członkostwo w jednym z warszawskich Automobilklubów, możliwe że są tańsze opcje żeby się w to wkręcić).
Za OC na Ładę z 1989 roku zapłaciłem teraz 250zł (ubiegłym roku na tych samych zasadach było 330).
Chyba tylko PZU ma coś takiego dla aut 25+, spróbuj zagadać do jakiegoś agenta u siebie na rejonie.
Puk, puk...
Kto tam?
Panewka i uszczelka
Dokładnie TAK. Tylko w PZU można uzyskać 80 % zniżki na ubezpieczenie OC pod warunkiem posiadania karty członkowskiej PZMot
i wieku ubezpieczanego pojazdu minimum 25 lat.