Myślę, że przy ogólnym hałasie jaki generuje Żuczek, ajkiś mały gwizd nie będzie problemem :P Ale dzięki - się pomyśli ;)
Los Żukeros – Żuk Adwenczer Rejli Tim
loszukeros.blogspot.com
Zróbcie sobie z przodu z laminatu owiewkę. Jak będzie wam gwizdać od powietrza bagażnik, to na czołowe rurki nałożyć piankę do termoizolacji instalacji CO ( koszt około 10-20zł).
Wtedy ocalicie wiele istnień. Owady będą miękko odbijały się od waszego bagażnika ;)
odwiedz kilka złomow kolo wiosek to znajdziesz ja mialem 3 do wyboru
Aby do przodu
Mamy już pospawany bagażnik, co prawda waży swoje ale za to będzie gdzie upakować rzeczy.
Noo i niestety na złomach już żuków nie ma :)
możecie dać zdjęcie tych zaczepów do rynien ? też sie zabieramy za bagażnik
w poniedziałek zrobie zdjęcia (jeśli o nasze Ci chodzi), i wysle
To ja wrzucę jedyne zdjęcie naszego zeszłorocznego bagażnika.
Patrzcie i podziwiajcie najlepszą inżynierię jaką widzieliście :P
https://picasaweb.google.com/108602612640802836025/ZOmbol2011Zukiem#5638083043555643042
to ja wrzuce nas projekt:) prawie na ukońćzeniu.. brakuje jeszcze "L-ek" montażowych ktore bedą trzymać bagażnik w rynnach i jakiejs podłogi.. Co polecacie na spod??
Ja położyłem na dół lekką płytę, żeby nic się na drogę za autem nie sypało. Ale w ogóle walczyłem o to, aby bagażnik nie był zbyt ciężki, a jednocześnie był zamykany z góry i miał wypełnienia po bokach. Z dołu mam płytę cienką z jakiegoś paździerza, boki wypełnione blachą perforowaną a z góry wypełnienie z niezbyt grubej blachy. Ogólnie zamykana trumienka. Znajomi śmieją się, że będziemy kury wozić. Najważniejsze, że pomimo masywnego wyglądu jest lekki i nie obciąża za bardzo dachu.
Polonez nie gubi oleju. On znaczy swoje terytorium.
u mnie w profilu jest link do fb gdzie sa zdjecia przerobionego bagaznika strazackiego
Aby do przodu
ja bagażnik zrobiłem skręcany na śrubach. Niestety nie robiłem zdjęć jego konkretnie ale można go zobaczyć np na tych.
Trzeba mieć Facebooka ;)
Generalnie to jest przeliczony w tę i z powrotem. Wytrzymały, średnio ciężki a na pewno bezpieczny. Taki idealny balans między sztywnością a zbyt dużym ciężarem. Wszystkie profile 30x30x2 i tej grubości się trzymaliśmy przy innych elementach łącznikowych. Rynienki nawierciliśmy i szerokie mocowania przykręciliśmy śrubami(śrubkami raczej, ale czterema żeby wspólnie pracowały na ścinanie).
Jak ktoś jest zainteresowany to mam projekt w AutoCadzie.