Czy po skróceniu można zastosować wał napędowy starszego typu? (jednoczęściowy)
Ja bym jednoczęściowy w ogóle odradzał. Kolejna sprawa, jak skrócisz wał, to kąty się zwiększą.
"Nie bój się, że twoje życie się skończy - bój się, że nigdy się nie zacznie..."
jednoczęściowy mamy w bdb stanie, chyba nie uda się przekonać własciciela do kupna kolejnego:P
Wał bedzie skrócony o kilka cm wiec kąty chyba znacznie sie nie zmienia..
Jak mnie pamięć nie myli o około 5cm skracany był przy łamanym jak przechodziło się na hipoidalny most
"Nie bój się, że twoje życie się skończy - bój się, że nigdy się nie zacznie..."
Nie pamiętam jak było u mnie z kia ale chyba podobnie jak w tczewie i to było coś 10,5 cm. ile Tobie wyszło?
www.facebook.com/zukolak/
Ale jedni tutaj piszą o zmianie wału pod zmianę mostu, a inni skracanie wału do skrzyni 5cio biegowej...
Sprecyzujcie się, bo trochę to ładu nie ma :)
www.Zuk-Kazik.pl
Mi chodzi o to, że dorwałem most hipo ale mam wał starego typu. I czy jak ten wał sobie skróce czy będzie to miało sens:D
Czyli czy bez stresu będzie można tak pojechac na sycylie.
Szukam i znaleźć nie moge. Jakie giętkie przewody dać na przód po przejściu na tarcze? wiem że z oczkiem - ale od czego?
Trochę info o wężykach masz w tym temacie
Grzmiący dorabiał, MaciekZ coś dopasował...
Puk, puk...
Kto tam?
Panewka i uszczelka
Jeśli macie wal dzielony, to najprawdopodobniej wystarczy kupić tylko tylną część z Lublina. Ja mam skrzynię Poloneza i do tego jeszcze przesuniętą w przód samochodu. Najprościej zmierzyć różnicę pomiędzy osią a flanszą w obu mostach i będziecie mieć różnicę.