Zaznacz stronę
Żuk s21 a skrzynia ...

Notifications
Clear all

Żuk s21 a skrzynia 5 z lublina

3 Posty
3 Users
0 Likes
1,669 Widok
(@zuki-spod-zamku-2)
New Member
Topic starter  

Siemka, posiadam żuka z silnikiem s21 o skrzynia 3, na zlombol z 3 biegami może być lipa wiec będzie wymiana, miała wpaść 4 ale u kumpla leży skrzynia 5 z lublina i tu pytanie czy jest fizyczna możliwość dopasowania jej bez większych problemów

Cytat
(@matiz)
Eminent Member

są mega problemy, trzeba zrobić flanszę pośrednią, na polskich dostawczakach ktoś się za to zabrał ,ale nie wiem jak temat jest daleko, musicie poszukać. Wiem że już miał ładnie wyciętą flansze alu, chyba nawet już jeździło toto

OdpowiedzCytat
(@gwardia-faraona)
Estimable Member

Widziałem a nawet jeździłem wyżej opisanym Żukiem. Dokładny opis jest na forum polskich dostawczaków, więc nie będę powtarzał.
W skrócie - dorobiona jest flansza między silnik i skrzynię. Właściciel Żuka ma chyba jeszcze jedną do sprzedania. Trzeba oczywiście skrócić wał ,dobrać tarczę sprzęgła, trochę poprzerabiać... Nie jest plug and play ale Żuk jeździ tak już chyba drugi rok.
Jest duża różnica w porównaniu z oryginalną skrzynią więc zastanawiam się nad zrobieniem tego u siebie.
Ostatnio rzadko zaglądam na forum - jakby co pisz na profil facebookowy - Gwardia Faraona Złombol Team .

OdpowiedzCytat
Share: