Znowu nadrukowałem ale nie o sednie posta :P - za małe nie, taka sytuacja to kwestia dobrania felgi z dobrym offsetem. Tak jak piszesz koła z lublina tak jak zuk stoi nie spasują, samurajowe także z tego co pamietam.
Ale problem jest zmarginalizowany z tego wzgledu ,ze chyba i tak każdy wrzuca tarcze. Jeżeli ktoś zostaje na bębnach to trzeba dystans
Znalazłem po zdjęciach jaką mamy maglownicę od forda "7816501123" natomiast nie mogę znaleźć jak ją zamontowałem. Niestety auto stoi daleko ode mnie więc szybko tych zdjęć nie zrobię, z tego co pamiętam to wspawane są 4 płaskowniki dość grube oczywiście z przodu przed belką dwa do dolnej części i dwa od górnej. Co do kół to tak jak pisałem wcześniej zdecydowałem się na oryginalne poszerzone felgi, więcej jak 100 km/h nie jadę tym pojazdem bo faktycznie trochę bije na kierownicy ale chcę jeszcze dokupić 2 felgi i zostawić je w oryginalnej szerokości, zauważyłem że na pewno polepszyła się przyczepność i już tak autem nie buja na zakrętach. W, w tym roku chce wstawić stabilizator przód bo ktoś wywalił no i myślałem o jakimś na tył tylko że jak wstawię most od kia to raczej ten od lublina nie podejdzie i nie wim co tu wykminić
Ja zakupiłem 16tki 7 cali, ET0 na sucho pasują nic nie obciera. Muszę teraz poszukać jakiegoś kalkulatora żeby dobrać opony zbliżone średnicą 70cm.
Witam, wrzućcie zdjecia swoich Żuków w środku, potrzebuję inspiracji :-)
Ja zalozylem felgi z Daihatsu Fourtrack (Feroza) 15" prowadzi sie stabilniej ale hamowanie slabe, chce wymienic pompe ale u mnie brak takich czesci jak Lublin i moze od Vw T4 sprobuje i ucisnac to pod podloga jak stara byla. Niestety sprezyny przednie mam do wymiany a nigdzie tego nie moge znalezc, jeszcze potrzebuje przednia uszczelke do szyby razem z slupkami gumowymi? Tylny most w ciagu kilku dni bede mial ale od Suzuki GV, narazie do przymiarki bo nie wiem jak z szerokoscia. Wnetrze narazie wyglada jak poligon bo to etap demolki i pasowania roznych elementow z roznych aut.
Potrzebuje pomocy, jaka to twardość sprężyny przedniego zawieszenia? dwa nacięcia kolor zielony?
Żuk Budowa Eksploatacja Naprawa
https://drive.google.com/open?id=0B-VdX0LCaMLrOUpFUDY2ZUdJMFU
Strona 230
Puk, puk...
Kto tam?
Panewka i uszczelka
Czy ktos zna długości mostów od ia Sportage1 lub Suzuki Grand Vitara? Czy są szersze niż żukowski?
Witam, wracam do tematu wspomagania - jeżeli chodzi o maglownice od forda nie do dostania. Jest to Transit z lat produkcji 86-91 w zasadzie to nie maglownica tylko przekładnia ślimakowa, podobną przekładnie miał Polonez. Czy ktoś próbował dopasować ? Ja niestety teraz nie mogę tego zrobić gdyż Żuk się maluje, natomiast co do kół jeżeli zamontujemy tarcze z Lublina to obowiązkowo felgi 16r gdyż 15r obciera, przynajmniej ja tak miałem.
przekładnia transit chyba to jest ta sama co u mnie w żuku, co do rozmiaru kół niestety po przeszczepie hamulcy z lublina 15' nie wejdą bo zwrotnica ociera o felgę
Witam. Czy ktoś podeśle mi schemat instalacji elektrycznej Żuka?
Polecam most z Mitsubishi L 200. Tylna oś jest na resorach. Przełożenie: 3.9. Dyfer (czasami) posiada blokadę 100% , która może okazać się bardzo przydatna podczas jazdy poza asfaltem.
Ile cm ma żukowski most ? Od bębna do bębna ?
czołem pany, postaram sie za jakiś czas coś naskrobac w temacie. np. mamy dwa Tczewy 5MT i znaleźlismy różnice w wybierakach biegów. Przerobiliśmy ssanie na ręczne itp. patenty które moga sie kiedyś przydać.
Żuk długo czekał na swoją kolej ,ale w ten weekend omało stałby sie 5cio biegowy (mamy problem tylko z łapa skrzyni)
Witam
Czy macie jakieś poglądy, doświadczenia ze swap-em z BMW 2l do Żuka? : od czego w takim wypadku most?