Zaznacz stronę
Notifications
Clear all

żenada w Loch Ness

20 Posty
10 Users
0 Likes
11.5 K Widok
 xxx
(@xxx)
Active Member
Topic starter  

Bravo - dla ćwoków z Rajdu... Wątpliwą przyjemność miałam zetknąwszy się z podchmieloną grupą uczestników w Strone/ Drumnadrochit...
Zapewne nie przypuszczając, że w domku może byc Polka urządzili sobie totalną imprezę pod oknami prywatnego domku, na solidnie zabezpieczonym terenie. Oczywiście, przeszli przez płot, powyrzucali zawadzające puszki po piwie i pogubili papierosy... Nie mieli też skrupułów prowadząc przed 2 w nocy pod samym oknem gadki w stylu: ja pierdolę, kurwa byliśmy nad samą wodą..., a po zapaleniu świateł nie zauważając roztropnie: bo bedzie policja... Idąc już w stronę bramki, równie nierozważnie darli się do siebie po imieniu, inforumjąc, ze wracają na Camping...
Wniosek:
Pilnujcie kultury.
Naruszono prywatną własność.
Naśmiecono na terenie prywatnym.
Polacy = brudzące prosiaki... - jak zaprzeczyć?
Nie róbcie obciachu!!!!

Cytat
(@cresta)
Eminent Member

Są ludzie i taborety - fajnie jakbyś nie generalizowała...

OdpowiedzCytat
(@bocian)
Reputable Member

Na takie zachowanie należy natychmiast reagowac telefonem do strazy miejskiej lub policji! A nie generalizować i obrzucać pozostałych oskarżeniami.

Dla kontr zachowania podam przykład, że we wtorek wieczorem na kempingu w Drumnadrochit, po wcześniejszej prośbie właściciela, o 22.00 wyłączyliśmy muzykę, by nie przeszkadzać innym.

"Tu jest ZŁOMBOL, tu się szczy do baku i LPG "bąkiem" napełnia!"

OdpowiedzCytat
 xxx
(@xxx)
Active Member
Topic starter  

To nie było odosbnione zachowanie - następnego dnia wracając samochodem na wynajmowany teren, ponownie zastałam radosną grupę rajdowców przełażącą przez bramę z napisem PRIVATE z paletą TYSKIE...znów naśmiecone pod domkiem.
Jak myślicie, jakie wspomnienie pozostawił po sobie "Rajd" ? Zapewniam, że niezbyt pochlebne. To nie jest kwestia generalizacji - jesteście grupą, jedziecie jako całość ...wspólnie wystawiacie świadectwo kultury Polsce i Polakom legitymując się wspólną inicjatywą.
W szkockiej swiadomości stworzyliście stereotyp Polaka - brudasa uprawiającego pijaństo, śmiecącego i naruszającego święte prawo prywatności.Może jak kiedyś bedziecie chcieli gdzieś poza Polską coś wynająć i usłyszycie, nie, bo jestś Polakiem, a wiadomo jacy oni są...To inaczej spojrzycie na takie zachowanie i będziecie piętnowali równie mocno jak ja ludzi, którzy nie umieją sprostać normom obyczajowym.
Nie rozumiem przykładu kontrzachowania - to chyba oczywiste, że wyłącza się muzykę przed 22 w takich miejscach - powód do dumy? Winszuję.
To nie oskarżenia - to fakty i smutna rzeczywistość.

OdpowiedzCytat
(@likwidatorzy-szkody)
Trusted Member

No i super mam nadzieje, że się porządnie wyżaliłaś, bo chyba nie myślisz, że przez forum kogoś kultury nauczysz.

A tak swoją drogą, co do świadectwa i stworzenia stereotypów Polaka to już dawno je wystawiła grupa zarobkowa, czyli Ty i Twoi znajomi....A przepraszam zapomniałem, że nie generalizujemy:)

OdpowiedzCytat
(@bocian)
Reputable Member

A pomyślałaś, że ta banda niechlujów, brudasów i pijaków - zebrała ponad 200.000zł dla dzieci z domów dziecka?
Że bezinteresownie pomaga innym?

Nie twierdzę, że takie zachowanie jest właściwe - podaję tylko Ci za przykład, że wśród Złombolowiczów są również osoby, które umieją zachować podstawowe kryteria kultury! Ale wszystkich Złombolowiczów łączy jedno - POMOC DZIECIOM Z DOMÓW DZIECKA.

Której TY w swojej zapyziałej i zakompleksionej Szkocji nie niesiesz!

"Tu jest ZŁOMBOL, tu się szczy do baku i LPG "bąkiem" napełnia!"

OdpowiedzCytat
(@cresta)
Eminent Member

A tak swoją drogą, co do świadectwa i stworzenia stereotypów Polaka to już dawno je wystawiła grupa zarobkowa, czyli Ty i Twoi znajomi....A przepraszam zapomniałem, że nie generalizujemy:)

Święte słowa...

Jeśli chodzi o godzinę 22.00 sprawa wyglądała tak, że pole CAŁE miało być dla Złombolu. Okazało się jednak że skąpy Szkot nie wytrzymał i wynajął je również innym - ta 22 to naprawdę tylko i wyłącznie nasz ukłon w jego stronę.

Swoją drogą DLACZEGO NIE ZWRÓCIŁAŚ UWAGI tym osobom które CI przeszkadzały? Wstydziłaś się odezwać po Polsku? Rozumiem, angielskiego mogli by nie zrozumieć bo to w końcu banda ćwoków...

Trzeba było swoje pretensje kierować PERSONALNIE.

OdpowiedzCytat
(@apolloxiii)
Estimable Member

Swoją drogą DLACZEGO NIE ZWRÓCIŁAŚ UWAGI tym osobom które CI przeszkadzały? Wstydziłaś się odezwać po Polsku? Rozumiem, angielskiego mogli by nie zrozumieć bo to w końcu banda ćwoków...

to nie tak stary, ona zapomniala jezyka polskiego, a nie zdazyla sie jeszcze nauczyc angielskiego :) i troche wstyd przed rodakami probowac sie dogadac w jakims tam jezyku blizej nie podobnym do niczego, znam mnostwo takich cwaniakow co wyjezdzaja i obrastaja (chwastami) :)

Pozdrawiam wyspiarzy :-)

OdpowiedzCytat
 xxx
(@xxx)
Active Member
Topic starter  

Primo: jeśli nie można zaatakować myśli, trzeba zaatakować jego właściciela?

Secundo:
Cudownie, że tak dbacie o dzieci..Szkoda, że moje własne, paroletnie zostało wystraszone i obudzone w nocy przez fantastycznych darczyńców z Polski...

Tertio: Następnego ranka poszłam na pole namiotowe i po imionach odnalazłam nocnych gości - jeszcze nie wytrzeźwieli, więc nie sądzę żeby skumali, co porabiali w nocy...

etc... -
Nie mieszkam w Szkocji, ani w Anglii...nie należę do grupy, którą niepochlebnie, ale niesprawiedliwie osądziliście w niniejszym temacie.. Oni przynajmniej pracują, a jak wstyd przynoszą to nie w tak anonimowy sposób, bo zazwyczaj mieszkają i pracują w danym środowisku, a nie włóczą się po cudzym terenie...

Zawarliście w swoich postach totalnie prawdziwy obraz buraka. Europeskiego - nowa odmiana...

OdpowiedzCytat
(@stasiu)
Reputable Member

nie brałem udziału w rajdzie ale nie wytrzymałem i odsyłam autorę wątku tutaj http://forum.mycork.org/index.php?topic=3339.0;wap2 jacy to polacy źli no patrzcie .

stasiu

OdpowiedzCytat
(@cresta)
Eminent Member

etc... -
nie należę do grupy, którą niepochlebnie, ale niesprawiedliwie osądziliście w niniejszym temacie..

A jak osądziłaś mnie? Moich kolegów? DLACZEGO NIE ROZMAIWAŁAŚ PERSONALNIE Z DELIKWENTAMI????

Oni przynajmniej pracują, a jak wstyd przynoszą to nie w tak anonimowy sposób, bo zazwyczaj mieszkają i pracują w danym środowisku, a nie włóczą się po cudzym terenie...

A my co leżymy? nie pracujemy? Twoje żale przypominają bardziej reklamacje do biura podróży z cyklu piasek był za ciepły a woda w basenie brudna i córka zaszła w ciąże.
Proszę jakby zrobili to Szkoci to stwierdziła byś że to jest normalne...

Naprawdę nie potrafię zrozumieć dlaczego nie zareagowałaś w chwili gdy Ci przeszkadzali???

Zawarliście w swoich postach totalnie prawdziwy obraz buraka. Europeskiego - nowa odmiana...

Obraz buraka hm... masz racje. Jesteśmy burakami, bo dbamy o swoje dobre imię i reagujemy jak ktoś nas obraża. Skoro znasz imiona kieruj pretensje personalnie a nie generalizuj. Podejrzewam, że jesteś osobą która wie wszystko najlepiej, może trzeba było wyjść do RODAKÓW i porozmawiać z nimi, może napić się piwa???

OdpowiedzCytat
 xxx
(@xxx)
Active Member
Topic starter  

STASIU - wiesz co to jest moralność Kalego? Taki chyba miał być sens zamieszczenia przez ciebie linka...

Co to za argument, że Angole rozrabiają w pubach - to znaczy, że Polacy mogą bezkarnie robić to samo gdzie indziej? Zapewniam, że takie informacje - dokładnie nawet ten sam tekst tłumaczyłam brytyjskim znajomym, żeby uświadomić im, jak ich krajanie zachowują się u nas... Dziwne, że reakcja była zgoła inna niż wśród zadufanych mnie atakujących tutaj. Dominował wstyd i poczucie żalu, że takie informacje o Anglikach pojawiają się w polskich mediach...Nie atak, nie odbijanie piłeczki, tylko autentyczny wstyd.
Poza tym jednak te wyjazdy są nastawione na eksplorację polskich pubów, hoteli i stricte rozrywek wszelkiej maści. Nie są urządzane pod płaszczykiem rajdu oldmobilowego i pomocy dzieciom. Wiele wyjazdów z Anglii do Polski jest organizowanych dla Brytyjczyków w kontekście odkrywania ważnych miejsc - ostatnio przede wszystim do Auschwitz, Wieliczki itp. - przewinęło się tam przez ostatnie dwa lata parę tysięcy Brytyjczyków - nie pamietam informacji o jakichkolwiek zniszczeniach czy naruszeniach z ich strony.
Pisząc na tym forum, chciałam zwrócić uwagę organizatorów na inne kwestie, które najwyraźniej umknęły...Prócz części wymiennych warto brać na rajdy jeszcze coś innego...

OdpowiedzCytat
 xxx
(@xxx)
Active Member
Topic starter  

CRESTA - czytaj ze zrozumieniem.
Infantylne komentarze pominę.
Uwagi skierowałam personalnie na polu namiotwym, niestety, wybrańcy byli zbyt nieprzytomni po nocnych harcach, by cokolwiek zakumac. Gdybym o 2 w nocy pod sypialnią mojego dziecka usłyszała angielską mowę od razu wezwałabym policję. Wiedząc, że są to ludzie z rajdu nie zrobiłam tego - mieliby bardzo poważne kłopoty - dobrze znam funkcjonowanie tego systemu, zwłaszcza bardzo wysokich grzywn ... Pisałam, aby organizatorzy...jak wyżej...

OdpowiedzCytat
(@stasiu)
Reputable Member

XXX - jeżeli nie zostanie wprowadzona prochibicja to takie zachowania będą na pożądku dziennym w wiekszości państw na świecie ,bo wiadomo co alkohol wyprawia z muzgiem pijącego ;) i na to już nikt nic nie poradzi bo jak wiadomo człowiek nie wielbłąd i napić się musi :D tym bardziej że spora grupa uczestników rajdu to ludzie młodzi którzy wyszaleć się muszą , ot takie prawo natury ;)

stasiu

OdpowiedzCytat
 BuSz
(@busz)
Active Member

echhhh k....a opisałem się na pół strony i wcięło mi to gdzieś... jak znajdę natchnienie to naskrobię to jeszcze raz ale generalnie, chociaż nie chcę to muszę powiedzieć że jest dużo racji w tym co napisała autorka tego tematu.
I nie żebym był święty czy coś w tym stylu i zachowywał się inaczej ale zamiast idiotycznie pyskować i obrażać innych czasem trzeba umieć posypać głowę popiołem Panowie.

A już teksty o obrastaniu chwastami i mowa o tym , że jak ktoś mieszka za granicą jest taki czy inny to w ogóle żenada, tym bardziej że nie widzę związku z problemem.

OdpowiedzCytat
Strona 1 / 2
Share: