jak że nie znalazłem żadnych chętnych do ekipy żukowej co doradzacie za samochód dla rodzinki 2 plus 2 synowie 14 i 9 lat jakieś pomysły najlepiej z spaniem w samochodzie :evil:
stasiu
jak że nie znalazłem żadnych chętnych do ekipy żukowej co doradzacie za samochód dla rodzinki 2 plus 2 synowie 14 i 9 lat jakieś pomysły najlepiej z spaniem w samochodzie :evil:
a może coś takiego
stasiu
O, forman z nadstawką :) Drogie są, bo mają odliczenie VAT najczęściej.
Ale w sumie kombiak dowolny powinien być OK.
Albo polonez karawan...
takie coś plus dowolne autko z hakiem.
![]()
wystarczy zwykłe prawo jazdy na to, DMC ma w okolicach 700kg o ile pamiętam
yourij & krusza, nas nic nie rusza!
Jakbyście kupowali takiego Niewiadówka, zwracajcie uwagę na miejsce mocowania zawieszenia do reszty, często są spękane i trzeba je robić. Warto wtedy zrobić małą kratownicę z profili metalowych pod spód ;)
"Nie bój się, że twoje życie się skończy - bój się, że nigdy się nie zacznie..."
Stanowczo przyczepy odpodaja nie mam zamiaru holować żadnego ustrojstwa za sobą
stasiu
W takim razie POLONEZ CARGO - części tanie a miejsca sporo i w razie stłuczki łatwiej wyremontować (wszystkie polonezowskie karetki a jest ich na szrotach sporo) niż tą formankę którą pokazałeś bo ich praktycznie u nas nie ma.
doczytałem dopiero dzisiaj regulamin do końca :sick: no i jak widzę z wyjazdu raczej nici bo ja absolutnie nie nadaje się żeby poszukać sobie reklamodawców
stasiu
To zrób tak jak my, zapłać sam zamiast zbierać darczyńców. Kwota nie jest duża.
To zrób tak jak my, zapłać sam zamiast zbierać darczyńców. Kwota nie jest duża.
jak dla parę osób to pewnie ,nie jest ,ale dla 4 osobowej rodziny to mało nie jest (paliwo w 1 stronę lub cena wyżywienia na całą imprezę )
stasiu
Stasiu, to jeszcze poczytaj FAQ:
7. KTO MOZE POJECHAĆ? ILE OSÓB NA POJAZD?
Ze względów bezpieczeństwa i specyfiki pojazdów (brak mocowań ISO....i nie tylko) nie dopuszczamy dzieci, które muszą jeszcze jeździć w fotelikach.
Akurat kwestia mocowania fotelików nie stanowi problemu - ja radzę sobie z przypinaniem fotelika sztywnym pasem w Maluszku z '79. Da się, trzyma doskonale.
Chodzi raczej o to, że nie każde dziecko wytrzyma pięć dni jazdy non stop, lub prawie, nie doprowadzając rodziców do szału, tudzież skrajnej nerwicy i rozpaczy. A po każdym dniu spędzonym w samochodzie, pozostaje jeszcze kwestia noclegu na campingu...
Dla dobra dzieci, rodziców i innych uczestników tej pięknej wycieczki, wydaje mi się że lepiej jednak trzymać się regulaminu.
My w każdym bądź razie, prędko się nie zdecydujemy na zabranie naszej Córeczki na tą akurat eskapadę. Byłaby obustronna męka.
Stasiu, to jeszcze poczytaj FAQ:
7. KTO MOZE POJECHAĆ? ILE OSÓB NA POJAZD?
Ze względów bezpieczeństwa i specyfiki pojazdów (brak mocowań ISO....i nie tylko) nie dopuszczamy dzieci, które muszą jeszcze jeździć w fotelikach.
Art. 39.
(...)
3. W pojeździe samochodowym wyposażonym w pasy bezpieczeństwa dziecko w wieku do 12 lat, nie przekraczające 150 cm wzrostu, przewozi się w foteliku ochronnym lub innym urządzeniu do przewożenia dzieci, odpowiadającym wadze i wzrostowi dziecka oraz właściwym warunkom technicznym.
Wiec jak już nie łapie się tylko syn w wieku 9lat(no chyba że macie fotelik), poza tym o ile dobrze kojarzę w załodze "zielonej krysi" w 2010 i 2011 był chłopak może 11-letni.
Natomiast dziwi mnie, że zarejestrowałeś się na forum, postanowiłeś wziąć udział w Złombolu, poszukujesz samochodu, a dopiero teraz "doczytałeś regulamin do końca" i dowiedziałeś się że musisz samodzielnie poszukać darczyńców, którzy by wpłacili kasiorę na dzieciaki z domów dziecka.:unsure:
Polub nas
Odwiedź naszą stronę 
to jest tak jak się nie wertuje strona po stronie dokładnie myślałem że wpisowe i nalepki płatne , a dla operatywnych jak poszukają sponsora to dodatkowa kasa dla dzieciaków w zamian za reklamę na aucie (nie wiedziałem że to obowiązek ), (myslałem że dzieciaki dostają z wpisowego od wszystkich i dodatkowo jak ktoś załatwi sobie sponsora
stasiu

[/URL]