Zaznacz stronę
Notifications
Clear all

2 + 2

16 Posty
9 Users
0 Likes
9,039 Widok
(@stasiu)
Reputable Member
Topic starter  

jak że nie znalazłem żadnych chętnych do ekipy żukowej co doradzacie za samochód dla rodzinki 2 plus 2 synowie 14 i 9 lat jakieś pomysły najlepiej z spaniem w samochodzie :evil:

stasiu

Cytat
(@stasiu)
Reputable Member
Topic starter  

jak że nie znalazłem żadnych chętnych do ekipy żukowej co doradzacie za samochód dla rodzinki 2 plus 2 synowie 14 i 9 lat jakieś pomysły najlepiej z spaniem w samochodzie :evil:

a może coś takiego

stasiu

OdpowiedzCytat
(@tarhim)
Eminent Member

O, forman z nadstawką :) Drogie są, bo mają odliczenie VAT najczęściej.

Ale w sumie kombiak dowolny powinien być OK.
Albo polonez karawan...

OdpowiedzCytat
(@co-powie-ryba)
Trusted Member

polonez truck 5-osobowy do tego taka nadbudówka jak niżej
URL= /][/URL]

dokładnie takie coś:

Polub nas
Odwiedź naszą stronę

OdpowiedzCytat
(@defekt-motyla)
Reputable Member

takie coś plus dowolne autko z hakiem.

wystarczy zwykłe prawo jazdy na to, DMC ma w okolicach 700kg o ile pamiętam

yourij & krusza, nas nic nie rusza!

OdpowiedzCytat
(@zaloga-tarpaniatka)
Member Moderator

Jakbyście kupowali takiego Niewiadówka, zwracajcie uwagę na miejsce mocowania zawieszenia do reszty, często są spękane i trzeba je robić. Warto wtedy zrobić małą kratownicę z profili metalowych pod spód ;)

"Nie bój się, że twoje życie się skończy - bój się, że nigdy się nie zacznie..."

OdpowiedzCytat
(@stasiu)
Reputable Member
Topic starter  

Stanowczo przyczepy odpodaja nie mam zamiaru holować żadnego ustrojstwa za sobą

stasiu

OdpowiedzCytat
(@zemsta-krecika)
Estimable Member

W takim razie POLONEZ CARGO - części tanie a miejsca sporo i w razie stłuczki łatwiej wyremontować (wszystkie polonezowskie karetki a jest ich na szrotach sporo) niż tą formankę którą pokazałeś bo ich praktycznie u nas nie ma.

OdpowiedzCytat
(@stasiu)
Reputable Member
Topic starter  

doczytałem dopiero dzisiaj regulamin do końca :sick: no i jak widzę z wyjazdu raczej nici bo ja absolutnie nie nadaje się żeby poszukać sobie reklamodawców

stasiu

OdpowiedzCytat
(@rally-team)
Active Member

To zrób tak jak my, zapłać sam zamiast zbierać darczyńców. Kwota nie jest duża.

OdpowiedzCytat
(@stasiu)
Reputable Member
Topic starter  

To zrób tak jak my, zapłać sam zamiast zbierać darczyńców. Kwota nie jest duża.

jak dla parę osób to pewnie ,nie jest ,ale dla 4 osobowej rodziny to mało nie jest (paliwo w 1 stronę lub cena wyżywienia na całą imprezę )

stasiu

OdpowiedzCytat
(@blmotors)
Active Member

Stasiu, to jeszcze poczytaj FAQ:

7. KTO MOZE POJECHAĆ? ILE OSÓB NA POJAZD?
Ze względów bezpieczeństwa i specyfiki pojazdów (brak mocowań ISO....i nie tylko) nie dopuszczamy dzieci, które muszą jeszcze jeździć w fotelikach.

OdpowiedzCytat
(@nysagang)
Honorable Member

Akurat kwestia mocowania fotelików nie stanowi problemu - ja radzę sobie z przypinaniem fotelika sztywnym pasem w Maluszku z '79. Da się, trzyma doskonale.
Chodzi raczej o to, że nie każde dziecko wytrzyma pięć dni jazdy non stop, lub prawie, nie doprowadzając rodziców do szału, tudzież skrajnej nerwicy i rozpaczy. A po każdym dniu spędzonym w samochodzie, pozostaje jeszcze kwestia noclegu na campingu...
Dla dobra dzieci, rodziców i innych uczestników tej pięknej wycieczki, wydaje mi się że lepiej jednak trzymać się regulaminu.

My w każdym bądź razie, prędko się nie zdecydujemy na zabranie naszej Córeczki na tą akurat eskapadę. Byłaby obustronna męka.

OdpowiedzCytat
(@co-powie-ryba)
Trusted Member

Stasiu, to jeszcze poczytaj FAQ:

7. KTO MOZE POJECHAĆ? ILE OSÓB NA POJAZD?
Ze względów bezpieczeństwa i specyfiki pojazdów (brak mocowań ISO....i nie tylko) nie dopuszczamy dzieci, które muszą jeszcze jeździć w fotelikach.

Art. 39.
(...)
3. W pojeździe samochodowym wyposażonym w pasy bezpieczeństwa dziecko w wieku do 12 lat, nie przekraczające 150 cm wzrostu, przewozi się w foteliku ochronnym lub innym urządzeniu do przewożenia dzieci, odpowiadającym wadze i wzrostowi dziecka oraz właściwym warunkom technicznym.

Wiec jak już nie łapie się tylko syn w wieku 9lat(no chyba że macie fotelik), poza tym o ile dobrze kojarzę w załodze "zielonej krysi" w 2010 i 2011 był chłopak może 11-letni.

Natomiast dziwi mnie, że zarejestrowałeś się na forum, postanowiłeś wziąć udział w Złombolu, poszukujesz samochodu, a dopiero teraz "doczytałeś regulamin do końca" i dowiedziałeś się że musisz samodzielnie poszukać darczyńców, którzy by wpłacili kasiorę na dzieciaki z domów dziecka.:unsure:

Polub nas
Odwiedź naszą stronę

OdpowiedzCytat
(@stasiu)
Reputable Member
Topic starter  

to jest tak jak się nie wertuje strona po stronie dokładnie myślałem że wpisowe i nalepki płatne , a dla operatywnych jak poszukają sponsora to dodatkowa kasa dla dzieciaków w zamian za reklamę na aucie (nie wiedziałem że to obowiązek ), (myslałem że dzieciaki dostają z wpisowego od wszystkich i dodatkowo jak ktoś załatwi sobie sponsora

stasiu

OdpowiedzCytat
Strona 1 / 2
Share: