Zaznacz stronę
Notifications
Clear all

oo impreza konkurencyjna !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

51 Posty
24 Users
0 Likes
23.3 K Widok
(@matek)
Active Member
Topic starter  

Witam!
Ja zastanawiałem się nad wyjazdem zlombol 2012 , ale powiem jedno proszę nie negować w tak prymitywny sposób innych pomysłów ponieważ pomysł zlombolu tez został skopiowany z anglii gdzie takie rajdy odbywają się już od ponad 30 lat więc idąc takim tropem zawsze możemy cos takiego zarzucić. Mnie osobiście bardziej przeraża ta " dzika ukraina" i chyba dla tego wybiorę ukraine ponieważ tutaj jest prawdziwa przygoda brak cywilizacji i liczy sie współpraca koleżeństwo a nie kasa jak to ma miejsce w przypadku wyjazdu do grecji .Wystarczy złapać jakiś mandat w GRECJI (np. 300 eur) i już mamy pozamiatane. Poza tym na krym jest około 1800 km po drogach ukrainy to chyba bardziej wymagająca trasa niż jazda autostradą po polach. Każdy ma wolny wybór i chyba po to jest forum aby dyskutować zapraszam do dyskusji ja jeszcze się nie zdecydowałem ale może zachacze dwie imprezki B)

OdpowiedzCytat
(@greypol)
Reputable Member

Miałem milczeć, ale normalnie śmiech ogarnia jak się czyta "przypadkowe" wpisy Panów z literką "m" na przodzie :lol:
Co za zbieg okoliczności, czasu i tematu
Ale w sumie trudno się dziwić - jeśli powstaje kontrinicjatywa to najłatwiej pożywić się tam, gdzie są już pozytywnie zakręceni sympatycy szczytnej idei Złombola.
Każdy niech sam oceni, zdecyduje...
Przymusu nie ma, bo jak powiedział osioł w Shreku: wolność rządzi :lol:
Do zobaczenia 15.09 w Katowicach :)

cwikas

OdpowiedzCytat
(@apolloxiii)
Estimable Member

. mogę przekonać Darczyńców bez większych problemów na rzecz dzieci z domów dziecka.. to że na śląsku .. trudno .. w końcu wszystkie dzieci nasze są ... ale jakbym poszedł i zaczął zbierać na Towarzystwo Przyjaciół Goworowszczyzny : ) to by mnie wyśmiali od razu..

no tak ale te 400 zl to mozna samemu zasponsorwac :) nie trzeba nikogo szukac, nie mowie ze to dobry pomysl kopiowanie ale mamy "Demokracje" ;)

OdpowiedzCytat
(@defekt-motyla)
Reputable Member

na Krym jest trochę za blisko..

mylisz się, Rapid ledwo przeżył wyjazd na Krym, mimo że był bardzo dobrze przygotowany :)
trasa długa i monotonna, przez to męcząca.
Swoją drogą to chłopaki mają hasło "nocujemy na kempingach".
Życzę im powodzenia, znaleźliśmy dwa kempingi na całej trasie, to stanowczo za mało. Oba w odległości około 100km od siebie.
No ale trzymam kciuki za "konkurencję" :cheer:

yourij & krusza, nas nic nie rusza!

OdpowiedzCytat
(@matek)
Active Member
Topic starter  

Nie wiem o co ci chodzi nie jestem przypadkowy gosc długo się zastanawiam nad wyjazdem znalazłem linka postanowiłem go pokazać.ale
teraz widze że niktóre załogi nie umieją czytać z zrozumieniem ani prowadzić dyskusji a szkoda chciałem zebrać za i przeciw ale to widac nie z wami

OdpowiedzCytat
(@nysagang)
Honorable Member

Jedni nie umieją czytać, drudzy pisać, więc w sumie jest ok. :P

OdpowiedzCytat
(@defekt-motyla)
Reputable Member

zdanie w naszej dwuosobowej ekipie jest podzielone.
Krusza jest na NIE
Yourij jest na TAK

w razie czego, proszę na PW, mogę dostarczyć trochę niezbędnych informacji co do Ukrainy, jako że byliśmy tam rapidem w zeszłym roku.
jedno ale tylko się nasuwa: po co ograniczenie pojazdów "PRL" ?
Złombol idzie w tym kierunku i nie wszystkim się to podoba, myślę że łatwiej wam będzie zdjąć to ograniczenie, bo było trochę ludzi chcących jechać wrakami zachodniej produkcji... i tutaj odpadli niestety.

Druga rzecz, to argument o 300eur mandatu w Grecji.
Polecam kontakty z ukraińskim wymysłem o nazwie DAI czyli drogówką.
Nazwa jest BARDZO adekwatna do pełnionej przez nich roli... na bank każda z ekip zaliczy 3-4 spotkania płatnicze :)

PS: temat trudny, proszę o unikanie kłótni, bo o to jest łatwo !!
PS2: font-family: Comic Sans MS => aaaaaaaaarghhh...!!!!!!! nieeeeeeee!!!!

yourij & krusza, nas nic nie rusza!

OdpowiedzCytat
(@apolloxiii)
Estimable Member

Nie wiem o co ci chodzi nie jestem przypadkowy gosc długo się zastanawiam nad wyjazdem znalazłem linka postanowiłem go pokazać.ale
teraz widze że niktóre załogi nie umieją czytać z zrozumieniem ani prowadzić dyskusji a szkoda chciałem zebrać za i przeciw ale to widac nie z wami

co racja to racja ;)
ale Kolega dEfekt Motyla ma troche racje po co ograniczac autka tylko to PRL-u jest duzo 20-latek co by sie nadawaly na takie imprezki :)

OdpowiedzCytat
(@sirus-team)
Trusted Member

Tak sobie czytam i się zastanawiam, czy przypadkiem pomysłodawcy "wyjazdu na wschód" nie wywodzą się właśnie z tego forum, z idei złombola. Pamiętam, że pomysł wyprawy na Krym miał spore poparcie. Być może ktoś niezadowolony z wybory Grecji - postanowił sam zadziałać i zrealizować wyjazd na Ukrainę. Przyznaję, ze sam byłem wielkim zwolennikiem kierunku wschodniego. Osobiście jestem daleki od oceniania - zgłasza negatywnie pomysłodawców wyjazdu. Życzę chłopakom powodzenia. Sam jednak wybieram się do Grecji ze złombolem...

OdpowiedzCytat
 DOHC
(@dohc)
Member Admin

Witojcie hanyski! A co ku-wa jest ślunsk jakaś czarna dziura że internetu nie i nie można sprawdzić gdzie znjaduje sie goworowo??? Ja jestem z mazowsza i nie mam z tym problemu . Poza tym ta wasza " sekta" nakazująca kupowanie jakiś bzdurnych naklejek w drukarni u rodziny założycieli i wy mówicie o szczytnym celu??? Hipokryzja do potengi entej. Byłem rok temu na zlombolu i to jest porażka opłaty z kosmosu regulamim który knebluje nam usta kompromitacja. W tym roku nie jade na żden zlombol ani na wschód juz się zraziłem!!!!!!!!!!!!!

Drogi Mmoto,
ciekawi mnie skąd Twoja wiedza o drukarni rodziny założycieli Złombolu. Jeżeli już sugerujesz iż organizatorzy się wzbogacają na naklejkach to proszę o fakty! Jeżeli nie to wypadało by się wycofać z takich wypowiedzi i przeprosić.
Marcin

P.S. Jeżeli byłeś na Złombolu to dlaczego korzystasz z nicku, który został dziś założony? Podobnie jak kolega Mikołaj i ten inny na M...

OdpowiedzCytat
(@zastav-sie-a-postav-sie)
Reputable Member

"W późniejszym terminie dla załóg ,które się zarejestrują prześlemy dane firmy gdzię będzie trzeba jeszcze zapłacić za naklejki startowe"

Tak samo można się doszukiwać rodzinnych powiązań...

OdpowiedzCytat
(@mieszko)
Eminent Member

W Złombolu jest jakaś magia... Wszyscy obstawiają kierunek przez pół roku, potem ogłoszony zostaje cel. Niektórzy marudzą, że nie Afryka, albo Krym, a potem i tak jadą razem ze Złombolem. Po prostu magia :-)

Pomysł można skopiować, ale magii - zdecydowanie nie!

A poza tym Polonez najlepszy na Peloponez :-)

Do zobaczenia 15 września w Katowicach ;-)

OdpowiedzCytat
 DOHC
(@dohc)
Member Admin

Od strony Pana Mmoto to jest konkretny zarzut a nie doszukiwanie się powiązań. Jeżeli ktoś sugeruje że organizatorzy coś na tym zarabiają to kończy się zabawa i wesołe dyskusje na forum.

Drogi Panie Mmoto,
zapraszam Pana do Katowic do wyjaśnienia wszelkich wątpliwości co do rozliczeń z naklejkami. Dokumenty z księgowości są do Pana dyspozycji. Proszę o maila na zlombol@o2.pl w sprawie ustalenia terminu.
Marcin

OdpowiedzCytat
(@sterteam)
Reputable Member

Od strony Pana Mmoto to jest konkretny zarzut a nie doszukiwanie się powiązań. Jeżeli ktoś sugeruje że organizatorzy coś na tym zarabiają to kończy się zabawa i wesołe dyskusje na forum.

Drogi Panie Mmoto,
zapraszam Pana do Katowic do wyjaśnienia wszelkich wątpliwości co do rozliczeń z naklejkami. Dokumenty z księgowości są do Pana dyspozycji. Proszę o maila na zlombol@o2.pl w sprawie ustalenia terminu.
Marcin

A może Panowie ( i Panie) dać sobie na wstrzymanie .
Ok jest alternatywa.Jak część chce jechać na Krym bo było sporo zwolenników tego kierunku to niech sobie jadą ci co chcą do Grecji to też niech sobie jadą do Grecji a jak są tacy co chcą to niech sobie jadą i na Krym i do Grecji.A na forum proszę o zero agresji bo widzę ,że już taka zaczyna się pojawiać.

OdpowiedzCytat
(@prudenter-team)
Reputable Member

.. ok Panie Władzo..
.. ja już będę grzeczny ..

OdpowiedzCytat
Strona 2 / 4
Share: