Witam!
Ja zastanawiałem się nad wyjazdem zlombol 2012 , ale powiem jedno proszę nie negować w tak prymitywny sposób innych pomysłów ponieważ pomysł zlombolu tez został skopiowany z anglii gdzie takie rajdy odbywają się już od ponad 30 lat więc idąc takim tropem zawsze możemy cos takiego zarzucić. Mnie osobiście bardziej przeraża ta " dzika ukraina" i chyba dla tego wybiorę ukraine ponieważ tutaj jest prawdziwa przygoda brak cywilizacji i liczy sie współpraca koleżeństwo a nie kasa jak to ma miejsce w przypadku wyjazdu do grecji .Wystarczy złapać jakiś mandat w GRECJI (np. 300 eur) i już mamy pozamiatane. Poza tym na krym jest około 1800 km po drogach ukrainy to chyba bardziej wymagająca trasa niż jazda autostradą po polach. Każdy ma wolny wybór i chyba po to jest forum aby dyskutować zapraszam do dyskusji ja jeszcze się nie zdecydowałem ale może zachacze dwie imprezki B)
Miałem milczeć, ale normalnie śmiech ogarnia jak się czyta "przypadkowe" wpisy Panów z literką "m" na przodzie :lol:
Co za zbieg okoliczności, czasu i tematu
Ale w sumie trudno się dziwić - jeśli powstaje kontrinicjatywa to najłatwiej pożywić się tam, gdzie są już pozytywnie zakręceni sympatycy szczytnej idei Złombola.
Każdy niech sam oceni, zdecyduje...
Przymusu nie ma, bo jak powiedział osioł w Shreku: wolność rządzi :lol:
Do zobaczenia 15.09 w Katowicach :)
cwikas
. mogę przekonać Darczyńców bez większych problemów na rzecz dzieci z domów dziecka.. to że na śląsku .. trudno .. w końcu wszystkie dzieci nasze są ... ale jakbym poszedł i zaczął zbierać na Towarzystwo Przyjaciół Goworowszczyzny : ) to by mnie wyśmiali od razu..
no tak ale te 400 zl to mozna samemu zasponsorwac :) nie trzeba nikogo szukac, nie mowie ze to dobry pomysl kopiowanie ale mamy "Demokracje" ;)
na Krym jest trochę za blisko..
mylisz się, Rapid ledwo przeżył wyjazd na Krym, mimo że był bardzo dobrze przygotowany :)
trasa długa i monotonna, przez to męcząca.
Swoją drogą to chłopaki mają hasło "nocujemy na kempingach".
Życzę im powodzenia, znaleźliśmy dwa kempingi na całej trasie, to stanowczo za mało. Oba w odległości około 100km od siebie.
No ale trzymam kciuki za "konkurencję" :cheer:
yourij & krusza, nas nic nie rusza!
Nie wiem o co ci chodzi nie jestem przypadkowy gosc długo się zastanawiam nad wyjazdem znalazłem linka postanowiłem go pokazać.ale
teraz widze że niktóre załogi nie umieją czytać z zrozumieniem ani prowadzić dyskusji a szkoda chciałem zebrać za i przeciw ale to widac nie z wami
Jedni nie umieją czytać, drudzy pisać, więc w sumie jest ok. :P
zdanie w naszej dwuosobowej ekipie jest podzielone.
Krusza jest na NIE
Yourij jest na TAK
w razie czego, proszę na PW, mogę dostarczyć trochę niezbędnych informacji co do Ukrainy, jako że byliśmy tam rapidem w zeszłym roku.
jedno ale tylko się nasuwa: po co ograniczenie pojazdów "PRL" ?
Złombol idzie w tym kierunku i nie wszystkim się to podoba, myślę że łatwiej wam będzie zdjąć to ograniczenie, bo było trochę ludzi chcących jechać wrakami zachodniej produkcji... i tutaj odpadli niestety.
Druga rzecz, to argument o 300eur mandatu w Grecji.
Polecam kontakty z ukraińskim wymysłem o nazwie DAI czyli drogówką.
Nazwa jest BARDZO adekwatna do pełnionej przez nich roli... na bank każda z ekip zaliczy 3-4 spotkania płatnicze :)
PS: temat trudny, proszę o unikanie kłótni, bo o to jest łatwo !!
PS2: font-family: Comic Sans MS => aaaaaaaaarghhh...!!!!!!! nieeeeeeee!!!!
yourij & krusza, nas nic nie rusza!
Nie wiem o co ci chodzi nie jestem przypadkowy gosc długo się zastanawiam nad wyjazdem znalazłem linka postanowiłem go pokazać.ale
teraz widze że niktóre załogi nie umieją czytać z zrozumieniem ani prowadzić dyskusji a szkoda chciałem zebrać za i przeciw ale to widac nie z wami
co racja to racja ;)
ale Kolega dEfekt Motyla ma troche racje po co ograniczac autka tylko to PRL-u jest duzo 20-latek co by sie nadawaly na takie imprezki :)
Tak sobie czytam i się zastanawiam, czy przypadkiem pomysłodawcy "wyjazdu na wschód" nie wywodzą się właśnie z tego forum, z idei złombola. Pamiętam, że pomysł wyprawy na Krym miał spore poparcie. Być może ktoś niezadowolony z wybory Grecji - postanowił sam zadziałać i zrealizować wyjazd na Ukrainę. Przyznaję, ze sam byłem wielkim zwolennikiem kierunku wschodniego. Osobiście jestem daleki od oceniania - zgłasza negatywnie pomysłodawców wyjazdu. Życzę chłopakom powodzenia. Sam jednak wybieram się do Grecji ze złombolem...
Witojcie hanyski! A co ku-wa jest ślunsk jakaś czarna dziura że internetu nie i nie można sprawdzić gdzie znjaduje sie goworowo??? Ja jestem z mazowsza i nie mam z tym problemu . Poza tym ta wasza " sekta" nakazująca kupowanie jakiś bzdurnych naklejek w drukarni u rodziny założycieli i wy mówicie o szczytnym celu??? Hipokryzja do potengi entej. Byłem rok temu na zlombolu i to jest porażka opłaty z kosmosu regulamim który knebluje nam usta kompromitacja. W tym roku nie jade na żden zlombol ani na wschód juz się zraziłem!!!!!!!!!!!!!
Drogi Mmoto,
ciekawi mnie skąd Twoja wiedza o drukarni rodziny założycieli Złombolu. Jeżeli już sugerujesz iż organizatorzy się wzbogacają na naklejkach to proszę o fakty! Jeżeli nie to wypadało by się wycofać z takich wypowiedzi i przeprosić.
Marcin
P.S. Jeżeli byłeś na Złombolu to dlaczego korzystasz z nicku, który został dziś założony? Podobnie jak kolega Mikołaj i ten inny na M...
"W późniejszym terminie dla załóg ,które się zarejestrują prześlemy dane firmy gdzię będzie trzeba jeszcze zapłacić za naklejki startowe"
Tak samo można się doszukiwać rodzinnych powiązań...
W Złombolu jest jakaś magia... Wszyscy obstawiają kierunek przez pół roku, potem ogłoszony zostaje cel. Niektórzy marudzą, że nie Afryka, albo Krym, a potem i tak jadą razem ze Złombolem. Po prostu magia :-)
Pomysł można skopiować, ale magii - zdecydowanie nie!
A poza tym Polonez najlepszy na Peloponez :-)
Do zobaczenia 15 września w Katowicach ;-)
Od strony Pana Mmoto to jest konkretny zarzut a nie doszukiwanie się powiązań. Jeżeli ktoś sugeruje że organizatorzy coś na tym zarabiają to kończy się zabawa i wesołe dyskusje na forum.
Drogi Panie Mmoto,
zapraszam Pana do Katowic do wyjaśnienia wszelkich wątpliwości co do rozliczeń z naklejkami. Dokumenty z księgowości są do Pana dyspozycji. Proszę o maila na zlombol@o2.pl w sprawie ustalenia terminu.
Marcin
Od strony Pana Mmoto to jest konkretny zarzut a nie doszukiwanie się powiązań. Jeżeli ktoś sugeruje że organizatorzy coś na tym zarabiają to kończy się zabawa i wesołe dyskusje na forum.
Drogi Panie Mmoto,
zapraszam Pana do Katowic do wyjaśnienia wszelkich wątpliwości co do rozliczeń z naklejkami. Dokumenty z księgowości są do Pana dyspozycji. Proszę o maila na zlombol@o2.pl w sprawie ustalenia terminu.
Marcin
A może Panowie ( i Panie) dać sobie na wstrzymanie .
Ok jest alternatywa.Jak część chce jechać na Krym bo było sporo zwolenników tego kierunku to niech sobie jadą ci co chcą do Grecji to też niech sobie jadą do Grecji a jak są tacy co chcą to niech sobie jadą i na Krym i do Grecji.A na forum proszę o zero agresji bo widzę ,że już taka zaczyna się pojawiać.
.. ok Panie Władzo..
.. ja już będę grzeczny ..