Zaznacz stronę
Notifications
Clear all

Polonez LPG czy Diesel?

46 Posty
13 Users
0 Likes
31.1 K Widok
(@limbowa-najlepsza-ulica-w-gdyni)
Noble Member

dwa 123 na pierwszym planie 1 ciemna 190 tka w głebi no i 207 - kaczka jedzie ....
piękny kraj dla miłośników

Podstawą elektryki są dobre styki !

OdpowiedzCytat
(@amarena-racing-team)
Trusted Member

A tam dalej to nie stoją jeszcze 2 gwiazdy ? My na filmie też mamy ulicę, gdzie około 70% samochodów to merce ... :P

Według statystyk, 80% WSZYSTKICH samochodów w Albanii to Mesie.

OdpowiedzCytat
(@amarena-racing-team)
Trusted Member

A tak apropo oryginalnego tematu, to sporo zależy od kierunku. Juz mialem jechac po Poldka gli+gaz, ale jak przeczytałem spekulacje na temat kierunku Skandynawia to sie zmartwiłem, ponieważ Gaz jest tam niedostepny a o cenach benzyny nawet nie wspomnę, wiec zdecydowałem sie poczekać az ogłoszą kierunek na 2013. Jezeli bedzie to skandynawia, to nie widze innej opcji od GLD

OdpowiedzCytat
(@zaloga-tarpaniatka)
Member Moderator

A tam dalej to nie stoją jeszcze 2 gwiazdy ? My na filmie też mamy ulicę, gdzie około 70% samochodów to merce ... :P

Według statystyk, 80% WSZYSTKICH samochodów w Albanii to Mesie.

To podobnie jak w Czarnogórze, tyle że tam taki procent samochodów to VW :lol:

"Nie bój się, że twoje życie się skończy - bój się, że nigdy się nie zacznie..."

OdpowiedzCytat
(@poganiacze-bydla)
Noble Member
Topic starter  

Wracając do tematu-który poldek, LPG czy Dieselek, będzie przyjemniejszy w prowadzeniu, również jeżdżąc na codzień: przyspieszenie, prędkość podróżna, hałas, itp.
Od dawna myślę, nad jednym z nich:
http://tablica.pl/oferta/polonez-caro-1-9-gld-stan-idealny-wzor-CID5-ID1Zynd.html#e3ac65790f;r:;s:
Tu cena mocno zjechała, z 3300 na 2300:
http://otomoto.pl/polonez-caro-perfekcyjny-nowy-22tys-idealny-C27221329.html

Sikor
NIE JESTEM PREZESEM NICZEGO

OdpowiedzCytat
Noble Member

Te ceny pobożnych życzeń zawsze mnie '' fascynują ''
to chyba kupujący decyduje ile dać za auto używane
najlepszy tekst to AUTO DLA PRAWDZIWEGO KONESERA !!
( ciekawe ilu ich jest ?)

OdpowiedzCytat
 Dzik
(@dzik)
Estimable Member

Co racja to racja, fura jest warta tyle ile klient chce za nia zaplacic. jedź zobacz jedno i drugie. Wróżenie ze zdjęć w autach za 2-3 tys zl. to tak troche śmiesznie. Poza tym auto na Złombol a nie na Gumball :)

OdpowiedzCytat
(@zaloga-tarpaniatka)
Member Moderator

Tylko wiesz, może się okazać, że ten za 2-3k zł może być w perfekcyjnym stanie i nie trzeba będzie nic przy nim robić a kupisz takiego za 1000zł i jak sam nie potrafisz sobie porobić auta, to za samo zawieszenie ( kompleksowo przód + tył ) z hamulcami będziesz musiał wyskoczyć około 1000zł a gdzie reszta. Już nie myśląc o blacharce jeśli ma zamiar potrzymać dłużej samochód. Czasem na prawdę lepiej dać tych "parę" złotych więcej a zaoszczędzić sobie czasu i nerwów.

"Nie bój się, że twoje życie się skończy - bój się, że nigdy się nie zacznie..."

OdpowiedzCytat
(@ha-nyska-team)
Estimable Member

Jeśli ten Poldon z LPG faktycznie byłby za 2,2 tyś to jest to chyba opcja warta rozważenia. Jeśli naprawdę jest w dobrym stanie - jak w opisie - to uciąć cenę do 2 k i brać. Sam koszt instalki gazowej to dobrze ponad tysiaka. Za pozostałego tysiaka Poloneza w dobrym stanie (bez LPG) , zwłaszcza z takim przebiegiem nie kupisz. Zastanawiam się tylko po co ktoś montował instalację LPG żeby przejechać kilka tyś. km i sprzedać wóz?

ha-nyska.blog.onet.pl

OdpowiedzCytat
(@zaloga-tarpaniatka)
Member Moderator

Różnie w życiu bywa. Mój kumpel wsadził do Poloneza pełną sekwencję za kupę kasy ( przewyższyła wartość samochodu) i sprzedał auto po nakręceniu coś około 20 tysi na gazie, tylko po to, aby kupić inne auto, które mu się bardziej podobało stylistycznie. To nic że obecnie poniewiera go finansowo bo jeździ na benzynie, grunt że jest zadowolony bo ma to co chciał mieć :)

OdpowiedzCytat
Noble Member

Co racja to racja, fura jest warta tyle ile klient chce za nia zaplacic. jedź zobacz jedno i drugie. Wróżenie ze zdjęć w autach za 2-3 tys zl. to tak troche śmiesznie. Poza tym auto na Złombol a nie na Gumball :)

Taaa.. tu jeszcze czasem wchodzą w grę koszty podróży na miejsce no i czas ...

OdpowiedzCytat
(@amarena-racing-team)
Trusted Member

Skoro juz wiemy gdzie jedziemy, to może warto spojrzeć na temat na nowo. Pamiętajmy ze nie gaz jest niedostepny w Norwegii i Finlandii.Mimo że w Norwegii zdarzają sie stacje to sprawdziłem pare serwisów internetowych i żadna nie wypada po droddze :/

OdpowiedzCytat
(@icaros)
Estimable Member

http://lpgnorge.no/stasjonsoversikt/lpg_alta/ - to jest stacja która jest w Norwegii "niemal" po drodze :)

OdpowiedzCytat
Noble Member

zwróćcie uwage jak jest czynna ....

OdpowiedzCytat
(@zaloga-tarpaniatka)
Member Moderator

Prawie jak w Grecji. Zjechaliśmy z Fiatem i Żukiem na stację coś po 22 a tam pustka. Skończyło się rozbiciem obozu na tyłach stacji a rano tankowaniem pod korek :lol:

OdpowiedzCytat
Strona 3 / 4
Share: