No to zaczynamy spekulacje, czy jeszcze za wcześniej.
Może będziemy obstawiać ?
Podstawą elektryki są dobre styki !
to ja zaczne
Może jak było daleko w dół (ciepło) to teraz będzie daleko w góre (zimno)..Nordkapp
sugerowałbym powtórzenie kierunku Monte Carlo, wiem że już dwa razy był tam Złombol ale ilość załóg startujących w 1wszej i drugiej edycji była na tyle minimalna że nikt tego nie zauważył. Powtórzenie tego kierunku przy takiej ilość aut jak w tym roku na pewno mocno wpłynęła by na promocję akcji w Europie.
to ja zaczne
Może jak było daleko w dół (ciepło) to teraz będzie daleko w góre (zimno)..Nordkapp
też już było...
Finlandia przez Skt Petersburg...
Podstawą elektryki są dobre styki !
Monte Carlo - popieram, fajna sprawa ewentualnie kawałek dalej - Marsylia (no wiecie "taxi" Luc Besson i nasze bolidy :evil: ) Sorki trochę mnie poniosło ale Monte Carlo na TAK
Rajd dookoła Polski.
Sikor
NIE JESTEM PREZESEM NICZEGO
Na około Bałtyku, Katowice - Katowice, albo na księżyc :P
Puk, puk...
Kto tam?
Panewka i uszczelka
Wiem że jest zasada ciepło - zimno, ale fajnie by było zrobić trasę przez całą Europę na Gibraltar (ok. 3300 km w jedną stronę) lub Barcelona (2200km). Monte Carlo też super kierunek. Można też zrobić tour wokół Bałtyku lub Islandia (pewnie promy są mega drogie;) )
Myślę że kierunek ma duży wpływ na ilość załóg co również oznacza kasa dla Fundacji.
PS.
Tbilisi też jest opcją (2700km przez Ukrainę i Rosję).
Witam, jest mała podpowiedź w filmie "7 Dolin TV" gdzie Pani Martyna Kinderman mówi że przyszłoroczny ZŁOMBOL nie będzie tak "ciepły"
.. plan był taki że raz jest zimny raz ciepły złombol..
.. Szkocja miała być tym zimnym .. (a było w miarę ciepło.. :) )
.. wiec jeżeli Organizatorzy dalej będą trzymali się planu to mamy takie kierunki :
1. Złombol & santa claus - kierunek - wioska św mikołaja w finlandii. Akcja wielka.. dzieci z domów dziecka piszą listy już w lato... My jedziemy je zawieść do św mikołaja.. Organizatorzy w grudniu dają prezenty z listów.. Wioska nazywa się Rovaniemi i leży tuż pod kołem podbiegunowym. Można lecieć przez SktPetersburg.. wracać przez Szwecję...
2. Nordkapp
3. Murmańsk :)
hehehe... Złombol goes Rovaniemi, podoba mi się takie rozwiązanie :woohoo:
ewentualnie z nazwą "Złombol via Baltica 2013"
yourij & krusza, nas nic nie rusza!
Ja z uporem maniaka obstawiam KRYM (miałem nadzieję, że już w 2012 roku - zwłaszcza w kontekście wspólnej organizacji EURO pojedziemy na Ukrainę)
Jestem zdecydowanym zwolennikiem "ciepłych" klimatów. Co by nie było - startujemy bankowo. Jeśli jednak wygra opcja "chłodnego" złombolu to faktycznie Rovaniemi brzmi nieźle. Co do Finlandii - sprawdziłem ceny paliw i zobaczyłem coś takiego:
http://www.pzmtravel.com.pl/paliwa-w-europie.html
"LPG - niedostępny" Ktoś wtajemniczony mógłby to wytłumaczyć?
Jeśli brak jest możliwości tankowania LPG w Finlandii - to może taka sytuacja stanowić mały problem - podnosić znacznie koszty wyjazdu wielu ekip
ha-nyska.blog.onet.pl
Ha-Nyska zbudujesz większy zbiornik na podtlenek Lpidżi i po problemie :)