.. plan był taki że raz jest zimny raz ciepły złombol..
.. Szkocja miała być tym zimnym .. (a było w miarę ciepło.. :) )
.. wiec jeżeli Organizatorzy dalej będą trzymali się planu to mamy takie kierunki :1. Złombol & santa claus - kierunek - wioska św mikołaja w finlandii. Akcja wielka.. dzieci z domów dziecka piszą listy już w lato... My jedziemy je zawieść do św mikołaja.. Organizatorzy w grudniu dają prezenty z listów.. Wioska nazywa się Rovaniemi i leży tuż pod kołem podbiegunowym. Można lecieć przez SktPetersburg.. wracać przez Szwecję...
Wyjąłeś mi ten kierunek z ust, ale jak z doświadczenia wiemy, my swoje, org. swoje i nie zdziwię się jak kierunek będzie zupełnie inny
Polub nas
Odwiedź naszą stronę 
http://www.pzmtravel.com.pl/paliwa-w-europie.html
"LPG - niedostępny" Ktoś wtajemniczony mógłby to wytłumaczyć?
Jeśli brak jest możliwości tankowania LPG w Finlandii - to może taka sytuacja stanowić mały problem - podnosić znacznie koszty wyjazdu wielu ekip
LPG niedostępny dla osób prywatnych, gdzieś czytałem, że tylko niektóre firmy i instytucje mają pozwolenie, wiec chyba jedyna rada jak ktoś napisał "większa butla" albo disel
Ew. w stronę do jechać przez SWE a wracać przez ROS,EST,ŁOT,LIT
O takie cóś:
http://goo.gl/maps/s0Txo
Polub nas
Odwiedź naszą stronę 
Rovaniemi, Finlandia mógłbym być za :) ciekawe kiedy się dowiemy dokąd jedziemy w przyszłym roku :)
Jeśli jeszcze nie wiecie - jedziemy autosanem w przyszłym roku :D
Złombol 2013 - JEDZIEMY AUTOSANEM
www.facebook.com/Autozlombolsan
...
"LPG - niedostępny" Ktoś wtajemniczony mógłby to wytłumaczyć?
...
Ogólnie w "tamtych" krajach jest problem z LPG i jeśli jest to w dużych ( na prawdę dużych miastach). Znajomy siedzi w Szwecji i z tego co mi mówił 2 lata temu, jest tam w sumie na cały kraj coś około 20 stacji LPG. A cenę benzyny czy ropy... może przemilczmy ;)
"Nie bój się, że twoje życie się skończy - bój się, że nigdy się nie zacznie..."
moje skromne zdanie. Wszystkich zafascynowała albania pozytywnie czy negatywnie ale jednak ją będąą najdłużej wspominać. Ja jestem zdecydowanie za wschodnim kierunkiem. Puścił bym nawet wodzę fantazji o gruzji:)
no tylko że w przypadku Gruzji trzeba mieć wizę od Ruskich, przez Turcję nie będzie można ze względów bezpieczeństwa.
A znowu Finlandia... to też te cholerne ruskie wizy chyba, że po prostu krótszą niż zwykłe 2500km. Z promem Talin-Helsinki wychodzi jakieś 2100-2200 km asfaltem
yourij & krusza, nas nic nie rusza!
Przez Rosje to lepiej jechać konwojem po kilka kilkanaście aut, z kamerami na przedniej szybie...
ale trzeba tam w końcu pojechać żeby to poczuć na własnej skórze jak tam jest ...
k
Podstawą elektryki są dobre styki !
my jesteśmy za opcją KRYM, ciepełko i niezłe wyzwanie
Krym tez i nam sie marzy ;)
Mongolia, to byłby hardcore:D
www.facebook.com/BlacharzeZlombol
Nie ukrywam, że nam też się marzy Gruzja :-)
Już nawet dwóch mieszkańców Rumunii namówiliśmy do wspólnego wyjazdu :-)
www.krokodylteam.blogspot.com
w tym roku Albania dała nam wszystkim nieźle popalić, więc ten Krym, albo Gruzja to spore wyzwanie....
ale ...
czemu nie !!:P
Podstawą elektryki są dobre styki !
ee tam popalic :) albanskie krajowki to pikuś, Barkas przecisnal sie przez góry z Telepene do Vlore ;)
No! Czesław i My niezłe ujęcie :-)
Co to była za droga? Pamiętasz numer? SH76 i SH100?
www.krokodylteam.blogspot.com
Nordkap przez Finlandie!!!