Zaznacz stronę
Notifications
Clear all

Cesja darowizny.

7 Posty
3 Users
0 Likes
3,582 Widok
(@poganiacze-bydla)
Noble Member
Topic starter  

Mam od dawna darczyńcę, który naciska na mnie, żeby zrobić przelew na fundację w związku z moim wyjazdem. Powstrzymuję Go, bo nie mam pewności, czy zbiorę załogę na rajd. Pytanie-czy jeśli będę miał darowiznę na moją załogę, a będę chciał pojechać z inną, która nie będzie miała darczyńcy, czy będę mógł w jakiś sposób odstąpić swoją darowiznę???

Sikor
NIE JESTEM PREZESEM NICZEGO

Cytat
(@zaloga-tarpaniatka)
Member Moderator

Gadasz darczyńcy jak sprawa stoi i proponujesz mu przelew "na twoją" załogę zaznaczając, że jak nie da ci się wystartować, to przekazujesz naklejki reklamowe innej ekipie i pieniądze "przesuwasz" na inną ekipę. Ja temat tak ogarnąłem z moim tegorocznym darczyńcą.

"Nie bój się, że twoje życie się skończy - bój się, że nigdy się nie zacznie..."

OdpowiedzCytat
(@poganiacze-bydla)
Noble Member
Topic starter  

Tu nie chodzi o mojego darczyńcę, bo on o tym wie i nie robi mu to różnicy. On nawet nie chce żadnych naklejek, bo to prywatna osoba (wpłaca 1000 PLN).
Tu chodzi o to, jak zrobić, żeby wpłata na moją ekipę była zaliczona komuś innemu, jeśli nie uzbiera wymaganej kwoty...

Sikor

OdpowiedzCytat
(@zaloga-tarpaniatka)
Member Moderator

No to mówię ci, robisz wpłatę na twoją ekipę, a po prostu jak ci się nie uda, to informujesz o tym organizatorów i przekazujesz dowód wpłaty innej ekipie. Nie sądzę aby robili z tego problemy ;)

"Nie bój się, że twoje życie się skończy - bój się, że nigdy się nie zacznie..."

OdpowiedzCytat
(@poganiacze-bydla)
Noble Member
Topic starter  

OK, rozumiem, dzięki!

Sikor

OdpowiedzCytat
(@ladaco)
New Member

Hej,

Nigdzie nie mogę znaleźć informacji gdzie darczyńcy mają przelewać pieniądze ?
dać ekipie w gotówce ?
przelać na konto ekipy ?
przelać na konto fundacji ?
Jak na konto fundacji to jaki ma być tytuł wpłaty aby Fundacja rozpoznała, darczyńcę i powiązała go z ekipą ?

Z góry dziękuję za informacje

Pozdrawiam

OdpowiedzCytat
(@zaloga-tarpaniatka)
Member Moderator

Przelew idzie na fundację. W tytule należy wpisać nazwę załogi, "Złombol" i rok startu, z resztą poczytaj w FAQ:

https://zlombol.pl/informacje/faq-darczycy.html

OdpowiedzCytat
Share: