Bry!
Czy ktoś już dostał fakturę za drogi z Norwegii? My ciągle czekamy z niecierpliwością, czy kwota przypadkiem nie wbije nas w ziemię =D
My narazie nie dostaliśmy. Mam nadzieję, że ich system komputerowy nie potrafi rozpoznać marki samochodu i że się poddali:)
Na pewno przyjdzie
pisałem o tym chyba w temacie koszty
nie zwali Was z nóg bo przychodzi w uczciwym przeliczeniu tylko tyle o tam było na tablicy przelewem do banku u nas
mają umowę z jakąś firmą windykacyjna i czerpią z polskiej ewidencji pojazdów
aha i przychodzi na raty bo różne gminy te po drodze różnie to wysyłają nawet 8 miesięcy ...
Podstawą elektryki są dobre styki !
LIMBOWA, a wiesz jak się to płaci?
Przelew czy Paypal? I przede wszystkim czy da się to wszystko na raz machnąć czy do każdej z gmin trzeba wykonać płatność z osobna? Pytam, żeby koszty ewentualnych przelewów mnie nie "zabiły".
My staraliśmy się płacić opłaty drogowe na bieżąco, ale zdarzyło nam się kilkukrotnie nie zauważyć budki opłat.. a jak już opuściliśmy jakiś region, to w kolejnym nie można było zapłacić za ten wcześniejszy.. w sumie bez sensu, jakby się nie mogli dogadać :P
www.krokodylteam.blogspot.com
Tak jak już wcześniej pisałem ;
-jeżeli była budka lub opis manual a nie opłaciłeś to przyjdzie z dodatkową karą !!!
-niestety każda gmina ma osobne rozliczenia i trzeba płacić każdy list osobno, my jesteśmy dla nich tematem drobnym i niszowym tam wszyscy mają transpondery ,
mam konto w banku bez opłat za przelewy ... więc tego nie poczułem
ja od 2009 roku niczego nie dostałem a kojarzę, że przez jakieś bramki jechaliśmy w drodze powrotnej a z kasą mieliśmy krucho wtedy z kumplem
+48 505 230 876
dEfekt Motyla
Czy to możliwe, żeby faktura nie dotarła?
Stary podaj adres to pośle Ci tam jakąś fakturę jak tak Cię to męczy :)
LK
Do mnie jeszcze nic nie dotarło.
Czy ktoś z Was już otrzymał rachunek?
www.krokodylteam.blogspot.com
my jeszcze nie dostali ale czekamy az przyjdą
Mam gorącą i "cenną" informację, jeżeli chodzi o budki i fotografy od punktów poborów opłat w Szwecji-mianowicie stamtąd nic nie przyjdzie, ponieważ te opłaty nie dotyczą aut na zagranicznych numerach rejestracyjnych. Mówiąc inaczej-turyści nie płacą...
Sikor
NIE JESTEM PREZESEM NICZEGO
My na razie nic nie dostaliśmy...
pozdr
Dzisiaj dostalismy fakture zbiorową za drogi z Norwegi łacznie 13 bramek na kwote 123,88zl
Trochę im zeszło
ale lepiej zapłać, bo będą Cie potem nękać jakąś windykacją i dodatkową karną opłatą :evil: