Zaznacz stronę
Notifications
Clear all

Norwegia, granice oraz kontrole.

9 Posty
7 Users
0 Likes
7,433 Widok
(@bandziorracingteam)
Trusted Member
Topic starter  

Chcialem zapytac czy jest sporo osob ktore juz podrozowaly po Norwegii.
Jak kazdy wie sa limiti na napoje wyskokowe oraz papierosy i do tego czesto Norwegowie to wnikliwie kontroluja.
Wyczytalem na www.toll.no ze mozna na osobe wwiesc 1L wodki oraz 7 piw wiec patrzac na te upaly i potrzeby smarowania bolidow oraz mechanikow limity sa wysrubowane a wiadomo ze na miejscu ceny sa stosunkowo wysokie.

Mamy kolegow/kolezanki ktorzy wiedza jak ogarnac te sprawe?
Szkoda byloby placic astronomiczne kary czy akcyze za 1 lub 2 piwka ktore beda ponad stan.

Cytat
(@forever-young)
Estimable Member

a może w tej edycji Złombola sobie odmówimy "smarowania'????!

OdpowiedzCytat
(@limbowa-najlepsza-ulica-w-gdyni)
Noble Member

Przekraczałem 4 razy granicę szwedzką norweska w Svinesund
Szwedzi nie sprawdzaja nic Norwegowie nawet jak jechałem po zielonej lini skierowało mnie na kontrole i po prostu zapytali ile wwożę
moja pewność wzroku spowodowała że dalej nie sprawdzali i pojechałem...

Jednak podkreślam i powtarzam z całą MOCĄ wiekszość uchybień uchodzi na sucho ale na punkcie alkoholu, prochów i prędkości to maja fioła !!! więc ....
odradzam :sick:

Podstawą elektryki są dobre styki !

OdpowiedzCytat
(@project-u8)
Eminent Member

no to skrzynke wodki teraz musze wypic przed startem :D

Lepiej być znanym pijakiem niż anonimowym alkoholikiem

OdpowiedzCytat
(@vica-druzynaleopolda)
Active Member

niezła masakra dla pasażerów...

O ile bez piwka czy gorzałki można wytrzymać te 2 dni (w moim przypadku) w Norwegii to powrót na pusto przez pozbawioną dostępem do alkoholu i drogą Szwecję będzie trudny:))

OdpowiedzCytat
(@arendi)
Estimable Member

Ale nie rozumiem, ile tej wódy macie zamiar wwieźć do Norwegii i wypić . Po 50 litrów na głowę w jeden wieczór ??? :huh:
Paliwa pójdzie setki litrów, paliwa kupowanego za twardą walutę i po kosmicznych cenach i nikt się aż tak nie przejmuje. :unsure:

Żuk das AUTO

OdpowiedzCytat
(@limbowa-najlepsza-ulica-w-gdyni)
Noble Member

no to skrzynke wodki teraz musze wypic przed startem :D

"- To wódka? - słabym głosem zapytała Małgorzata.
- Na litość boską, królowo - zachrypiał Behemot - czyż ośmieliłbym się nalać damie wódki? To czysty spirytus."

Z książki "Mistrz i Małgorzata"
Autorstwa Michaiła Bułhakowa
(Wydanie w 1966r.)

:whistle:

Podstawą elektryki są dobre styki !

OdpowiedzCytat
(@bandziorracingteam)
Trusted Member
Topic starter  

Kazdy wezmie tyle ile chce.
Piszac posta chcialem zapytac oraz zasugerowac iz Norwegia to byc moze troche inny kraj (kolega ktory mieszka mowil to i owo) ale zapytalem czy inni maja pozytywne/negatywne doswiadczenia.

Po co ma ktos zaplacic extra podatek ze 3 puszki piwa ktore zabral za duzo. To mialem wlasnie na mysli.

OdpowiedzCytat
(@zaloga-tarpaniatka)
Member Moderator

Ale nie rozumiem, ile tej wódy macie zamiar wwieźć do Norwegii i wypić . Po 50 litrów na głowę w jeden wieczór ??? :huh:
Paliwa pójdzie setki litrów, paliwa kupowanego za twardą walutę i po kosmicznych cenach i nikt się aż tak nie przejmuje. :unsure:

Czyżby kolega pierwszy raz jechał ? :lol:

"Nie bój się, że twoje życie się skończy - bój się, że nigdy się nie zacznie..."

OdpowiedzCytat
Share: