Zaznacz stronę
Notifications
Clear all

Postulat STARTUJMY WCZEŚNIEJ !!!

66 Posty
31 Users
0 Likes
32.8 K Widok
(@do-odcinki-team)
Eminent Member

Dyskusja nad zmianą miejsca startu trochę bez sensu. Katowice to dobre miejsce.

Irytuje mnie coś innego i chciałbym aby na przyszłość "stara gwardia" to uszanowała. Rozumiem że Złombol zaczynał jako mała akcja znajomych, ale w tym momencie to jest już duża akcja i trzeba to zaakceptować. Nie może być tak, że KAŻDA sugestia, pomysł spotyka się z komentarzem "nie wierzę co czytam" czy "nie musisz jechać". Czytam forum od 2 lat i nie widziałem jeszcze żadnego pomysłu który nie spotkał z "nie bo nie".

Nie chcecie przeniesienia startu z Katowic, spoko, tylko błagam o racjonalne argumenty.

Dla mnie są takie:

1. Zbierane są pieniądze na domy dziecka na Śląsku to i start tam musi być.
2. Złombol jest zakorzeniony w Katowicach, próba załatwienia teraz takiej imprezy w Warszawie to niepotrzebna, dodatkowa robota.
3. Jest jak sądzę dużo tematów do załatwienia przed startem, skoro organizatorzy są z Katowic, to ciężko od nich oczekiwać że na kilka tygodni przeprowadzą się do W-wy.

OdpowiedzCytat
PREVENT
(@prevent)
Prominent Member

Tak jak w tytule chodzi mi tylko o godzinę, a nie miejsce :woohoo:

Prawda, temat dotyczy wcześniejszego startu nie zmiany miejsca!

Prevent-Złombol Stowarzyszenie FSO Pomorze

OdpowiedzCytat
(@defekt-motyla)
Reputable Member

problem jest nieco inny, jeśli chodzi o ten wcześniejszy start.
Tegoroczna trasa jest zbyt długa w stosunku do ilości odcinków, które będą.

yourij & krusza, nas nic nie rusza!

OdpowiedzCytat
(@zaloga-tarpaniatka)
Member Moderator

Czy ja wiem, kumpel jechał do Finlandii gdzieś tam na północ samochodem ( fakt dzisiejszym) o dojechał w 3 dni na spokojnie. Jechał przez Estonię itd.

Po za tym nie mówcie mi że długie odcinki, skoro moja ekipa w zeszłym roku od startu z domu, gnała bez przerwy aż do Dubrovnika ( postoje tylko na tankowanie + jeden na 40 minut żeby zrobić obiad) aby móc Was wszystkich spotkać jeszcze na trasie. Trzeba ścisnąć pośladki i jazda przed siebie, byle z głową coby auta nie zarżnąć. I nie mówić że się nie da, jak się da :evil:

"Nie bój się, że twoje życie się skończy - bój się, że nigdy się nie zacznie..."

OdpowiedzCytat
(@limbowa-najlepsza-ulica-w-gdyni)
Noble Member
Topic starter  

problem jest nieco inny, jeśli chodzi o ten wcześniejszy start.
Tegoroczna trasa jest zbyt długa w stosunku do ilości odcinków, które będą.

dlatego postuluję wcześniejszy start
będziemy wcześniej na 1 noclegu a rano trzeba znowu wcześniej "na koń" bo odcinki dłuższe i tak przez 5 dni

w ub roku z Katowic pojechaliśmy cięgiem do Sarandy w Albanii- 27h to trudne wyzwanie, podziwiam ZAŁOGĘ TARPANIĄTKA :whistle:

Podstawą elektryki są dobre styki !

OdpowiedzCytat
(@defekt-motyla)
Reputable Member

skoro moja ekipa w zeszłym roku od startu z domu, gnała bez przerwy aż do Dubrovnika ( postoje tylko na tankowanie + jeden na 40 minut żeby zrobić obiad)

no właśnie, nie ma rezerwy czasowej na nic.
Drobne usterki i już jesteś spóźniony, czasu też za wiele po drodze na "zwiedzanie" też nie będzie. A do tego w moim przypadku istnieje ryzyko, że znowu będę jedynym kierowcą na ekipę.
Jakoś mi się nie chce prowadzić po raz kolejny przez dwa tygodnie po 10 godzin dziennie.
Mam porównanie z kołem podbiegunowym, trasa była rozpisana na taki sam czas, ale była o tysiąc kilometrów krótsza. Do tego cały dzień w Trójmieście był na regenerację (prom o 18.00 startował) no i sam rejs trwał kilkanaście godzin, bo następnego dnia o 12.00 lądowaliśmy w Szwecji. No i wtedy było dwóch kierowców, ja i MistaDee.
Ostatnie boje albańskie średnio dobrze zniosłem, bo żona nie ma prawa jazdy niestety i musiałem prowadzić całą drogę sam. Sam nie wiem na chwilę obecną, czy to nie przeważy o starcie w naszym przypadku.

PS: jestem przeciwny zmianie godziny startu na wcześniejszą, żeby mnie ktoś źle nie próbował zrozumieć :)

OdpowiedzCytat
(@zaloga-tarpaniatka)
Member Moderator

Zrób tak jak my (o ile masz wystarczająco czasu). Staramy się w tamtą stronę lecieć ile się da ( choć co roku coś mnie powstrzymuje na starcie, ale to już tak chyba musi być :lol: ). Zwiedzamy dopiero w drodze powrotnej jadąc na spokojnie robiąc około 300km na dzień.

"Nie bój się, że twoje życie się skończy - bój się, że nigdy się nie zacznie..."

OdpowiedzCytat
(@time-bandit)
Active Member

Hej Ekipa

Wspólny Start ze Szczecina - z telewizją

Rzucam hasło czy ktoś chiciałby stawić się z Zachodniopomorskiego na wspólny start np. dzień wcześniej około 15.00 ze Szczecina?
Nam udałoby się zgrać 2 ekipy
Sprawa miejsca i mediów jest do omówienia bo nie chcę wszczynać niczego sam

pozdrawiam
time bandit

W tym roku 2012 jak zwykle jechaliśmy do Olimpii... Time Bandit nr boczny 139 w składzie Mariolka i borewicz
Autko Polonez 1600 z 1987 roku kupiony w lipcu 2012r i przygotowany przez naszego "mechanika Eda" do upalania...
Albania .... jak wszytstkim wiadomo... - w naszym przypadku komfortowa SH4...
Byliśmy na mecie w jednym kawałku bez map i navi ( polonez i załoga -dwoje)
około godziny 20.00.
Jechaliśmy na trasie z różnymi ekipami, przez Albany tez sami...
Szczególne podziękowania dla
Prudenter Team za 1 minutę
i że napie....li - bo nie dojechlibyśmy tam nigdy
Janas Team ze Świebodzina za atmosferę na tarasie...
Outsiders za olej do 20w50 - bo taki trzeba mieć i za fachową pomoc....
Dla Czasu Zapłonów, że wypchali nas z tunelu o 12 w nocy na autostradce w Grecji...
Dla Marasa z czerwonego Poloneza za kierowanie Watachą...
Tarpaniatek - z Tarpana za wiedzę i doświdczenie...
Chłopaków z Wejcherowa (MZ) za bezbłędną navi w Alabnii w nocy...
i dla Fiacior Team za półośkę do Polodota...

Dojechaliśmy w 2012 po przebyciu 6585km z Katowic do Szczecina... przez Olimpie

Pozdrawiamy serdecznie
Time Bandit

OdpowiedzCytat
(@defekt-motyla)
Reputable Member

Zrób tak jak my (o ile masz wystarczająco czasu). Staramy się w tamtą stronę lecieć ile się da ( choć co roku coś mnie powstrzymuje na starcie, ale to już tak chyba musi być :lol: ). Zwiedzamy dopiero w drodze powrotnej jadąc na spokojnie robiąc około 300km na dzień.

możliwe, że po prostu olejemy pierwszy nocleg, żeby nadrobić za wczasu, to tak na prawdę będzie trochę zależało od tego, czym w tym roku pojedziemy.
Jedno jest pewne, że nie będzie to Motylek ale to już inna historia.

OdpowiedzCytat
(@pogromcy-zielonej-krysi)
Reputable Member

panowie, panie, dzień przed oficjalnym startem jest jak zawsze last night check in (czy jakoś tak ;))) ) możecie oficjalnie się zarejestrować, odbębnić procedure rejestracyjną, pobrac naklejki, kimnąć (bądź nie) w katowicach i śmigać w trasę na pierwszy nocleg...

OdpowiedzCytat
(@defekt-motyla)
Reputable Member

no pewnie, kogo obchodzi, że darczyńcy nie zobaczą swoich reklam w TV :unsure:

OdpowiedzCytat
(@bandziorracingteam)
Trusted Member

inne miasto niz Katowice?? nie wyobrazam sobie!
wczesniejszy start?? po co by nasze hostessy rano marzly? :)

po co takimi drobnostkami sie zajmowac?? to ze bedzie dluugi dzien to plus poniewaz dojedziemy noca a wtedy piwko w samochodzie bedzie chlodniejsze bo bedzie zimniej hehe

chodzi by bylo ekstremalnie!! w Turcji after zaczynal sie o 5 rano i nikt nie narzekal :)

jak ktorys z narzekajacych dojedzie pozno na I nocleg to poczekam i poczestuje nerwosanem by byl spokojniejszy :):)

ma byc wyprawa a nie wyjazd zwiedzania kopalni w Wieliczce!

OdpowiedzCytat
(@poldj)
Trusted Member

no dobra ... :silly:
to może chociaż punktualnie !! :cheer:
jak 11 to 11,00 a nie 11,40 :evil:
przecież ostatnie auto wyjechało z linii startu po 12 tej :woohoo:

OdpowiedzCytat
PREVENT
(@prevent)
Prominent Member

"(...)

Złombol 7. edycja Nordkapp Edition – The end of the known world!....

Start: 10.08.2013

Meta: 14.08.2013

(...) "

Mamy 4 dni na dotarcie do mety w tym roku, w zeszłym było 5 dni z tego co pamiętam, więc naprawdę powinniśmy wystartować rano z Katowic. Średnia dzienna odległość to ponad 700km!!!

Prevent-Złombol Stowarzyszenie FSO Pomorze

OdpowiedzCytat
(@sprawny-burgund)
Active Member

PREVENT: Jeśli start jest 10-go a meta 14-go to jest 5 dni jechania a nie 4. Średnia na dzień ok. 570 km.

OdpowiedzCytat
Strona 3 / 5
Share: