Zaznacz stronę
Notifications
Clear all

Powrót przez Rosję (Nordkapp-Murmańsk-St.Peters.)

13 Posty
5 Users
0 Likes
9,502 Widok
(@rozbrykany-poldzer-squad)
Eminent Member
Topic starter  

Witajcie Złombole !!

Czy planuje ktoś POWRÓT z Nordkappu przez Rosję?
My planujemy trasę tak, żeby po Nordkappie od razu lecieć na Rosję, do Murmańska, potem w drodze do Sankt Petersburga kimnąć gdzieś (mamy nocleg w Belomorsku), a potem końcowo do Moskwy dojechać. I na koniec powrót przez Wilno do ojczyzny.
Czy ktoś jedzie podobną trasą? Szczególnie chodzi Nam o towarzystwo na M18'stce czyli drodze Murmańsk - Sankt Petersburg ;) Jezdnia po horyzont, z lewej las, z prawej las ;)

Pozdroooooo !!

Złombol 2012&2013&2014

Cytat
(@zulersi)
New Member

Cześć,

My wstępnie planujemy wracać przez Murmańsk do St. Petersburga więc pewnie uda się połączyć siły. :)

Pozdro,
Ż

OdpowiedzCytat
Eminent Member
Topic starter  

Śpicie w Murmańsku?

Złombol 2012&2013&2014

OdpowiedzCytat
(@trafisz-do-celu-team)
New Member

czy macie już wize na rosje bo to około trzy tgodnie czekania plus około 600 zł na osobe

OdpowiedzCytat
Eminent Member
Topic starter  

www.wizacenter.pl

cirka 10 dni, koszt 500zł / osoba. Robisz zdjęcia, wypełniasz wniosek, dajesz passport, dajesz $$$ i masz wizę ;)

Złombol 2012&2013&2014

OdpowiedzCytat
(@zaloga-tarpaniatka)
Member Moderator

Żebyście się na tej wizie nie przejechali ... mnie też mówili " ja wyrobisz wizę z 12 godzin" ( bo tyle do tej pory to zajmowało) ... i skończyło się tym, że utknąłem na lotnisku w Hong Kongu :lol: Na szczęście net działa, pod warunkiem że nie chcę zdjęć uploadować... cenzura działa ;)

"Nie bój się, że twoje życie się skończy - bój się, że nigdy się nie zacznie..."

OdpowiedzCytat
Eminent Member
Topic starter  

Wizy robimy w sprawdzonym miejscu, powinno być OK ;)

Złombol 2012&2013&2014

OdpowiedzCytat
(@zulersi)
New Member

Tak, planujemy wstępnie spanie w Murmańsku lub bliskiej okolicy ale wiadomo, może być różnie! :)

Podzielcie się info gdzie wyrabiacie wizy, jeśli to sprawdzony punkt.

Dzięki,
Ż

OdpowiedzCytat
Eminent Member
Topic starter  

www.wizecenter.pl

Polecona strona przez forumowego Złombola ;)

Złombol 2012&2013&2014

OdpowiedzCytat
(@banda-drombo)
Eminent Member

no to skąd te 600 zł? ja tu widzę że 85 pln na osobę tranzytówka plus polisa 19 pln

OdpowiedzCytat
Eminent Member
Topic starter  

85zł to opłata za SAM voucher turystyczny. A to jedna ze składowych wizy ;) Suma wychodzi około 500zł.

Złombol 2012&2013&2014

OdpowiedzCytat
(@banda-drombo)
Eminent Member

w konsulacie powiedzieli że wiza to 125 pln plus 25 euro wyrobienie. ciągle badamy temat, jesteśmy na dobrej drodze;)

OdpowiedzCytat
Eminent Member
Topic starter  

Zgadza się B) Ale musicie mieć vouchery turystyczne z chyba każdego miejsca gdzie będziecie nocować. Musicie dokładnie podać gdzie będziecie spać i ktoś to może/będzie sprawdzał. Nie wiem dokładnie, ale zachodu z tym mnóstwo i wg. opinii Złombola, który był w tym roku w Rosji, samemu za 1 razem nie do ogarnięcia. A ja wolę uniknąć niespodzianki na granicy w postaci nie ważnej wizy.

Te 500zł to cena za wizę z jej załatwieniem od a do z. Poszedłem, wypełniłem wniosek, dałem zdjęcie, pokazałem paszport i na 24 lipca mam odbiór wizy.

Złombol 2012&2013&2014

OdpowiedzCytat
Share: