Witam
Mam do zaoferowania 2 miejsca w Syrenie 105
zainteresowanych proszę o kontakt noskuk@gmail.com
to będzie mój czwarty Złombol.
jestem z Gdańska
pozdrawiam
2 sów?? da rade??
Skoro Bosto objechała do Turcji. Kwestia jazdy z głową i dobrego oleju ;)
"Nie bój się, że twoje życie się skończy - bój się, że nigdy się nie zacznie..."
Była kiedyś taka wycieczka dwiema, czy trzema Syrenkami, chyba Bosto, na Nordkapp właśnie. Kilka lat temu. I wszystko się udało. Uczestnicy dojechali i wrócili zadowoleni. Syrenki dały radę.
Może gdzieś znajdę relację z wyprawy, to wrzucę linka.
Fajnie się czyta tą relację z tej wyprawy :)
miejsca już zajęte
bolid w przygotowaniu
pozdrawiam
świetne opisy, przeczytałem od deski do deski. było wszystko euforia :woohoo: , entuzjazm :cheer: , kłopoty :sick: , kłótnie :angry: :evil: , awarie :whistle: , przygoda :side: , przyroda ....fajnie:) B)
we wrześniu napiszesz swój reportaż ....
Podstawą elektryki są dobre styki !
2 sów?? da rade??
My jedziemy trabantem 601 też 2T. Zabieramy drugi silnik B)
i 15 l MIXOLU ?? :P
Odpuście mixol. To nie na takie dystanse gdzie silnik godzinami idzie na obciążeniu. Lepiej trochę dopłacić a wziąć sporo wydajniejsze oleje do pił spalinowych albo wysilonych silników 2T. Mixol jest kiepski - słabo smaruje.
"Nie bój się, że twoje życie się skończy - bój się, że nigdy się nie zacznie..."
masz racje :)
ale przecież na taki olej wymyślono te silniki :side:
ba , one jeździły nawet na oleju LUX :woohoo:
Tylko weź poprawkę na to, że normalnie to się robiło trasy góra po 100km.
Mam porównanie pomiędzy olejami do 2T jeszcze z czasów technikum kiedy kręciłem dość sporo kilometrów dwusuwami. Jak w motocyklu ustawiłem gaźnik na mixolu a nalałem Quaker State ( tanie to to nie jest), to musiałem na nowo ustawiać wolne obroty bo były tak wysokie, że miało się wrażenie, że zaciął się gaz.
Tu należy pamiętać o tym, że podczas tego wyjazdu w zasadzie silnik jest całą drogę mocno obciążony a jakość oleju tutaj ma o wiele większe znaczenie niż w 4T, bo łożyskowania wału, korby i pierścienie są smarowane z oleju zawartego w paliwie.
ale ...
standardowe Syreny startowały i kończyły Rajd Monte Carlo :oops: