Był do wzięcia fajny Żuk z silnikiem BMW, ale nie tanio. Na allegro sporo ciekawych ofert, szczególnie ten:
http://allegro.pl/zuk-i4798513247.html
Ale jego zrobienie to worek dukatów i to taki spory...
Tutaj nieduży woreczek, auto warte uwagi, widac ze dbane i doinwestowane - lepsze takie niż szrot za 1400 zł w którego trzeba 10 tys włożyć.
Grzmiący Rydwan, dowódca - Diesel
http://husariarally.eu/ - rajd do Gruzji - jeśli komuś mało wrażeń;-)
no można jeszcze na to zajrzeć, żuk ze złombolową przeszłoscią
http://loboss.otomoto.pl/zuk-inny-bardzo-ladny-stan-zadbany-C34446805.html
`14 LLoret + (nr. boczny 399)
`15 Passo del Stelvio + (nr. boczny 16)
`16 Palermo + (nr. boczny 5)
`17 Noja + (nr. boczny 5)
`18 Chalkidiki + (nr. boczny 02)
`19 Dublin + (nr. boczny 444)
`20 Stay in home + (nr. boczny 312)
`21 Turcja + (nr. boczny 218)
`22 Albania + (nr. boczny 25)
`23 Nazzare + (nr. boczny 02)
`24 AtlanticRoad + (nr. boczny 58)
tam pod ogłoszeniem jest taka super sentencja ;
"*Ktoś kiedyś powiedział, że dawniej samochody były budowane z blachy i stali, drewno było dodatkiem, a plastiku używano do wysadzania mostów." :evil:
Podstawą elektryki są dobre styki !
Ten Żuczek to furgon - rejestrowany na 2 osoby niestety, spełnia bowiem VAT-1. Na Złombol owszem, ale dla dwóch osób wyłącznie. Nie da się go przerejestrować na większą liczbę osób bez wstawiania okien.
bez wstawiania okien.
No, to chyba akurat najmniejszy problem...
Sikor
NIE JESTEM PREZESEM NICZEGO
"*Ktoś kiedyś powiedział, że dawniej samochody były budowane z blachy i stali, drewno było dodatkiem, a plastiku używano do wysadzania mostów." :evil:
Mnie bardziej rozwaliło to co jest jeszcze poniżej wspomnianej sentencji...
Nazwa ulicy, że jeszcze się takie uchowały, brrr...
Sikor
NIE JESTEM PREZESEM NICZEGO
oj , nie doczytałem
mamy kogoś w Opolu ? :evil:
Podstawą elektryki są dobre styki !
bez wstawiania okien.
No, to chyba akurat najmniejszy problem...
Pozornie. Bowiem przepisy stanowią że przy zmianie liczby miejsc itp masz je zamontować w fabrycznych punktach. W Żuku takowych nie znajdziesz. O pasach które po takiej przeróbce będą wymagane - nie wspominam...
Dlatego czasy takich przeróbek się niestety skończyły.
Nazwa ulicy, że jeszcze się takie uchowały, brrr...
Potwierdzam, ul Obrońców Stalingradu dalej figuruje w spisie ulic Opola :evil: (ta teraz myślę, ze względu na lokalną historię i tutejszą ludność, to zastanawiam się o obrońców z której strony chodzi) :evil:
a a propos komisu, to tam są naprawdę fajne autka, widać tam na pierwszym zdjęciu nieźle wypicowanego Wartburga - choć cena zaporowa 30 tys :)
`14 LLoret + (nr. boczny 399)
`15 Passo del Stelvio + (nr. boczny 16)
`16 Palermo + (nr. boczny 5)
`17 Noja + (nr. boczny 5)
`18 Chalkidiki + (nr. boczny 02)
`19 Dublin + (nr. boczny 444)
`20 Stay in home + (nr. boczny 312)
`21 Turcja + (nr. boczny 218)
`22 Albania + (nr. boczny 25)
`23 Nazzare + (nr. boczny 02)
`24 AtlanticRoad + (nr. boczny 58)
Nazwa ulicy, że jeszcze się takie uchowały, brrr...Potwierdzam, ul Obrońców Stalingradu dalej figuruje w spisie ulic Opola :evil: (ta teraz myślę, ze względu na lokalną historię i tutejszą ludność, to zastanawiam się o obrońców z której strony chodzi) :evil:
a a propos komisu, to tam są naprawdę fajne autka, widać tam na pierwszym zdjęciu nieźle wypicowanego Wartburga - choć cena zaporowa 30 tys :)
Autka w tym salonie tylko na pierwszy rzut oka ciekawe po dokładniejszej analizie okazuje sie ze 80% z nich to odpicowane gruchoty. No ale chwali im sie , że wystawiaja polskie klasyki - szkoda tylko ze po takich cenach :)
Jak kto chce Wartburga to mam 1.3 do oddania i jakiś Barkas by się znalazł, Warszawa na chodach... a co....
Wrócę jeszcze do początku wątku. Otóż gdyby mój Barkas miałby oryginalny 2 takt i skrzynię biegów to nawet do Węgier mógłbym nie dojechać. Jak Grzmiący napisał liczą się dzieci. Nigdy nie zapomnę jak w Laigueglii gdzie przybyliśmy na sznurku za innym Barkasem trzeba było się obrócić żeby wjechać w wąską uliczkę do kampingu, Włosi byli zachwyceni. Nadmienię, że w moim Barku jest VW 1.6 z Passata B5 a u Przema 2.0 z Audi. Pomysł z Żukiem z jednostką z BMW baaardzo mi się podoba i przyznam się, że o tym myślałem wcześniej i uważam, że można by wszystko zaadaptować.
Kiedyś mój ojciec miał borewicza rządowego z silnikiem z Fiata 132 2.0. Marzy mi się taki ale chyba trudno będzie zdobyć. Miał 136 KM i był boski jak na lata 80te. Kupiliśmy go na giełdzie w Gliwicach za 1300 000 zł. 1979 r., jeden z pierwszych... Kompletnie zdewastowany, progów brak, 1 cylinder nie chodził bo zawór był wypalony ale kupiliśmy bo byliśmy zieloni jak trawa na wiosnę. Pierwsze auto więc sami rozumiecie. Po części jeździłem pociągami z przesiadkami do Lublina. Nie było łatwo o części do zachodnich marek ale wyremontowaliśmy i jeździł, jeszcze jak jeździł... tęsknię za nim
Wrócę jeszcze do początku wątku. Otóż gdyby mój Barkas miałby oryginalny 2 takt i skrzynię biegów to nawet do Węgier mógłbym nie dojechać. Jak Grzmiący napisał liczą się dzieci. Nigdy nie zapomnę jak w Laigueglii gdzie przybyliśmy na sznurku za innym Barkasem trzeba było się obrócić żeby wjechać w wąską uliczkę do kampingu, Włosi byli zachwyceni. Nadmienię, że w moim Barku jest VW 1.6 z Passata B5 a u Przema 2.0 z Audi. Pomysł z Żukiem z jednostką z BMW baaardzo mi się podoba i przyznam się, że o tym myślałem wcześniej i uważam, że można by wszystko zaadaptować.
Kiedyś mój ojciec miał borewicza rządowego z silnikiem z Fiata 132 2.0. Marzy mi się taki ale chyba trudno będzie zdobyć. Miał 136 KM i był boski jak na lata 80te. Kupiliśmy go na giełdzie w Gliwicach za 1300 000 zł. 1979 r., jeden z pierwszych... Kompletnie zdewastowany, progów brak, 1 cylinder nie chodził bo zawór był wypalony ale kupiliśmy bo byliśmy zieloni jak trawa na wiosnę. Pierwsze auto więc sami rozumiecie. Po części jeździłem pociągami z przesiadkami do Lublina. Nie było łatwo o części do zachodnich marek ale wyremontowaliśmy i jeździł, jeszcze jak jeździł... tęsknię za nim
W jakim stanie ten Barkas i jaka cena?