Zaznacz stronę
Notifications
Clear all

Komu mało ZŁOMBOLA ?

31 Posty
13 Users
0 Likes
16.7 K Widok
(@limbowa-najlepsza-ulica-w-gdyni)
Noble Member
Topic starter  

jadę ponad 2,5 tys km od domu i kogo spotykam na sasiedniej plaży ??

CHŁOPCY Z PRL

takie znajomości daje tylko ZŁOMBOL !!

Podstawą elektryki są dobre styki !

OdpowiedzCytat
(@chlopcy-z-prl)
Honorable Member

Hehe. Złombol potęgą jest i basta B) . Przy następnym spotkaniu my Wam wisimy browara. A tak przy okazji, skusiliście się na Kupari?

Polonez nie gubi oleju. On znaczy swoje terytorium.

OdpowiedzCytat
Noble Member
Topic starter  

Zgodnie z " NOWĄ ŚWIECKĄ TRADYCJĄ " ruszamy na majówke do Albanii jak zwykle do Sarandy !
wyjazd w piątek 29 kwietnia z Gdyni powrót 8 maja

Saranda i Ksamil sa przecudne i wyjątkowo tanie, tylko podróż jest niewiarygodnie długa...............

Jeżeli ktoś chciałby się przyłączyć zapraszamy

OdpowiedzCytat
(@chlopcy-z-prl)
Honorable Member

Ehh, ja bym się zabrał. Ta taniość nie jest nic przesadzona. Ale niestety tegoroczny Złombol zapowiada się drogo i trzeba zrezygnować z majówki. Pozdrówcie ode mnie załogę tego rozlatującego się promu w Butrincie i zameldujcie ile powstało nowych stacji benzynowych :lol: Jak będziecie mieli czas pojedźcie SH20

OdpowiedzCytat
Noble Member
Topic starter  

znowu w Albanii, tym razem w celach nurkowych, jechaliśmy z Żywca 26h przez Budapeszt, Belgrad, Skopje, Bitola Janina Saranda
podróż dluga ale bardzo ciekawa, na granicy Albanii standardowo zielona karta i dow rejestracyjny musiał byc na osobe bedącą na pokładzie auta ! kolejek na granicach zero i trzepania też nie było
ON w Macedonii na złotówki 3,333 ( i to już po płatności kartą i bankowym przeliczeniem ) !!reszta ok 1 E
wszystkie kraje na dowód osobisty

P.S.ta Albanię tak polubiłem właśnie przez Złombol z 2012r gdyby nie ta wyprawa pewnie bym sie tu nie wybrał samochodem , a teraz jestem dwa razy w roku

ZŁOMBOL, jestem uzależniony od podróży :woohoo:

http://gdzieonikurdesa.pl/#39

OdpowiedzCytat
(@chlopcy-z-prl)
Honorable Member

A po ile teraz LPG w Albanii?

OdpowiedzCytat
(@duch-tamtych-czasow)
Reputable Member

Kurcze nie pomyślałem wcześniej o tym, że auto musi być zarejestrowane na kogoś z ekipy bądź muszę mieć upoważnienie od właściciela czy coś tam aby wjechać do Albanii. Zależy mai na tym aby odwiedzić ten kraj na powrocie. Mam czarne tablice i chciałem jeszcze na nich pojechać a tak to dupa. Auto kupione rok temu na mojego ojca który z nami nie jedzie... Oczywiście nie przerejestrowane, na zeszłym Złombolu miałem ze sobą umowę ale w UE nikogo to nie interesowało czyje jest auto.

OdpowiedzCytat
Ala montana
(@11-zlomboli)
Honorable Member

Dzięki KantYnie przebywającej w Bośni mamy info o Niemcach pomykających na wschód. Tu fajna aplikacja, która śledzi jak pędzą.

{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{ {{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{

OdpowiedzCytat
(@chlopcy-z-prl)
Honorable Member

Też mają fajną trasę.

OdpowiedzCytat
Noble Member
Topic starter  

w Sarandzie LPG po 60 Lekke, On 149 Lekke , benzyna Pb95 po 157, chleb 100 Lekke

przelicznik 136 Lekke to 1 Euro, jest on uczciwie wszędzie przestrzegany ..
przy Tobie licza i pokazują na kalkulatorze...

OdpowiedzCytat
(@chlopcy-z-prl)
Honorable Member

Ja raz musiałem sam sobie policzyć, bo trafiłem na autentycznego analfabetę, który tylko banknoty rozróżniał - a i tak przy wydawaniu bilonu odrobinkę pomylił się na swoją niekorzyść.

OdpowiedzCytat
(@barkasy-team)
Honorable Member

w Sarandzie LPG po 60 Lekke, On 149 Lekke , benzyna Pb95 po 157, chleb 100 Lekke

przelicznik 136 Lekke to 1 Euro, jest on uczciwie wszędzie przestrzegany ..
przy Tobie licza i pokazują na kalkulatorze...

A pogoda jak? Ciepło? Zazdroszczę, mnie od 3 tyg choróbsko męczy

OdpowiedzCytat
(@40procent-mocy)
Trusted Member

Czy sprawe z obecnoscia wlasciciela pojazdu na pokladzie w razie checi przejazdu przez Albanie mozna jakos ominac? Rowniez chcialem odwiedzic ten kraj na powrocie a wlasciciela nie bedzie w zalodze.

OdpowiedzCytat
(@duch-tamtych-czasow)
Reputable Member

Właściciel musi Ci wystawić upoważnienie które będzie podpisane przez notariusza. Jest trochę zabawy ale do ogarnięcia. Przypadkiem do Rosji i na UkraiEe czy Białoruś też nie trzeba takiego upoważnienia? Zapytaj wujka google, temat wałkowany wiele razy nawet nie tak dawno na tym forum.

OdpowiedzCytat
(@rezerwat-przygody)
Estimable Member

Na wschód od nas też trzeba takie upoważnienie. A nawet jak je masz to i tak potrafią się czepiać. Wiadomo.. kasa, kasa kasa ;)

OdpowiedzCytat
Strona 2 / 3
Share: