Pierwszy w temacie Złombol 2015! :)
Modowie, nie wywalajcie mnie od razu plis :)
A temat wdzięczny, odnośnie przepisów drogowych po drodze, co zabrać, dla nowych uczestników jak znalazł
`14 LLoret + (nr. boczny 399)
`15 Passo del Stelvio + (nr. boczny 16)
`16 Palermo + (nr. boczny 5)
`17 Noja + (nr. boczny 5)
`18 Chalkidiki + (nr. boczny 02)
`19 Dublin + (nr. boczny 444)
`20 Stay in home + (nr. boczny 312)
`21 Turcja + (nr. boczny 218)
`22 Albania + (nr. boczny 25)
`23 Nazzare + (nr. boczny 02)
`24 AtlanticRoad + (nr. boczny 58)
jak chodzi o przepisy to najpierw trzeba sie dowiedziec gdzie jedziemy;)
Witam :
No to z opisu jako wstęp historyczny oraz daty wyjazdu mi wyszło że wyjazd do góry .
Choć każdy kierunek będzie dobrym .
To ja wzorem ubiegłorocznej edycji przypomnę że nic tak nie psuje zabawy jak sraczka. Dlatego zabieramy dużo leków stopujących, w tym klasyczny węgiel. Ponadto polecam bardzo gorąco przy najbliższej wizycie u lekarza poprosić o receptę na AULIN w saszetkach. W razie porannego napadowego bólu głowy - jedna saszetka na jęzor, rozsmarować po podniebieniu i popić wodą po ok. 20 sekundach. Po mniej więcej 6-7 minutach wracamy do życia. Nie kupować zamienników - ma być Aulin w saszetce. 30 saszetek to jakieś 18 zł z receptą.
Grzmiący Rydwan, dowódca - Diesel
http://husariarally.eu/ - rajd do Gruzji - jeśli komuś mało wrażeń;-)
A Ty od razu takie nieprzyjemności :P
Jak Ci biegunka straszna, to wystarczy raz dziennie się odkazić i wszystko będzie w normie :)
członek teamu ŻulPanter
http://www.zulpanter.blogspot.com
Mnie interesują porady, jak sączyć do 3-ej cytrynówę a o 6-ej już być trzeźwym jak świnia i gotowym do kolejnego etapu :)
Mnie interesują porady, jak sączyć do 3-ej cytrynówę a o 6-ej już być trzeźwym jak świnia i gotowym do kolejnego etapu :)
Jest rada, co prawda połowicza, musisz mieć niepijącego kierowcę, ale trzeźwy to Ty nie będziesz :)
Panowie... wstrzymajcie się na jakiś czas... plissss, bo ja nie nadążam kasować starych tematów, a nowe już się pojawiają, które potem i tak trzeba będzie "przesiać" ;)
"Nie bój się, że twoje życie się skończy - bój się, że nigdy się nie zacznie..."
W Czechach nie wolno mieć żadnych numerów na samochodzie, grozą za to wysokie mandaty - tak poinformował mnie policjant z nieoznakowanego VW T4, który czaił się na nas chyba z 20km i zatrzymał przed granicą z PL. Na szczęście był miły, ponawijaliśmy makaron na uszy jaki to rajd charytatywny, i że przecież TYM się nie da brać udziału w wyścigach, więc życzył szerokiej drogi i kazał jechać dalej.
www.facebook.com/skodzitsu
www.venioo.blogspot.com
Skoda Favorit
Aulin to nimesulid. Najmocniejszy nie-opiatowy środek NLPZ. Jeżeli polecasz go na porannego kaca to powodzenia. Zmieszany z porannymi promilami robi sieczkę z wątroby do tego możliwe (dość często) biegunki i inne wrażenia od układu pokarmowego.
Ale fakt - po nim to już nic nie boli i działa bardzo szybko.
ale:
Nie ma badań dotyczących wpływu preparatu na zdolność prowadzenia pojazdów i obsługiwania urządzeń/maszyn. Preparat może powodować działania niepożądane, takie jak zaburzenia równowagi, senność, zawroty głowy lub inne zaburzenia ośrodkowego układu nerwowego. W razie ich wystąpienia nie należy prowadzić pojazdów ani obsługiwać urządzeń/maszyn, a także nie należy wykonywać innych czynności wymagających wzmożonej koncentracji.
Najbezpieczniejszy z lekkich i skutecznych leków to solpadeine musujący paracetamol z kofeiną i kodeiną.
U siebie nie obserwuję kompletnie żadnych skutków ubocznych po Aulinie, a zdarza mi się użyć go 3-4 razy do roku. Dzieki jednak za wyczerpujące informacje - to zawsze przydatne.
Grzmiący Rydwan, dowódca - Diesel
http://husariarally.eu/ - rajd do Gruzji - jeśli komuś mało wrażeń;-)
Aulin to nimesulid. Najmocniejszy nie-opiatowy środek NLPZ. Jeżeli polecasz go na porannego kaca to powodzenia. Zmieszany z porannymi promilami robi sieczkę z wątroby do tego możliwe (dość często) biegunki i inne wrażenia od układu pokarmowego.
Ale fakt - po nim to już nic nie boli i działa bardzo szybko.
ale:
Nie ma badań dotyczących wpływu preparatu na zdolność prowadzenia pojazdów i obsługiwania urządzeń/maszyn. Preparat może powodować działania niepożądane, takie jak zaburzenia równowagi, senność, zawroty głowy lub inne zaburzenia ośrodkowego układu nerwowego. W razie ich wystąpienia nie należy prowadzić pojazdów ani obsługiwać urządzeń/maszyn, a także nie należy wykonywać innych czynności wymagających wzmożonej koncentracji.Najbezpieczniejszy z lekkich i skutecznych leków to solpadeine musujący paracetamol z kofeiną i kodeiną.
Pozwolę się z Tobą nie zgodzić. Moim zdaniem, dużo prędzej będziesz miał jazdę po kodeinie (wg wiki :Jest zaliczana do grupy substancji opioidowych i ma silny wpływ na OUN) niż po Aulinie czy nimesilu lub innym preparacie nimesulidu.
Ogólnie fakt Nimesulid nie bardzo się lubi z wątrobą, ale głównie przy stanach gorączkowych - obecnie jedno z przeciwwskazań jego stoswania, ale jest bezpieczniejszy od chociażby Polopiryny czy ketoprofenu (np. Ketonal) w stosunku do przewodu pokarmowego.
już abstrahując od toksycznego wpływu Paracetamol na wątrobę w powiązaniu z alkoholem, Przedawkowanie Paracetamol to jedna z najczęstszych przyczyn niewydolności wątroby W USA i na zachodzie (ale spokojnie mówimy o dużych dawkach paracetamolu powyżej 4 g czyli 8 tabletek, w powiązaniu z alkoholem 2 g czyli 4 tabletki)
Ej, no bo naslę na Was 2 aptekarzy z mojej ekipy i będzie po zabawie... Zanudzą Was doszczętnie.
Jak już znamy cel, to chyba niezbędne będą dobre śpiwory
Nadmienie ze w austrii jest calkowity zakaz uzywania cb radia. W razie zatrzymania oprocz mandatu radio podlega konfiskacie. Malo tego nawet jesli podczas zatrzymania znajda u was radio w bagazniku to ono rowniez podlega konfiskacie... i nie liczylbym na wyrozumialosc austriackiej policji