z ciekawości zrobiłem profil trasy,
część pierwsza: Start - Davos

część druga: Davos - Meta

toteż zawczasu wolałem sobie to namalować w rzeczywistości :D
a wiecie , że Gdynia jest chyba najbardziej "wysokogórskim" miastem w Polsce ?
różnica wzniesień w granicach administracyjnych miasta wynosi 205,7 m - to góra Donas, a z drugiej strony poziom morza :woohoo:
Podstawą elektryki są dobre styki !
Tak wiemy :D,
Kack Wielki, Kack Mały, Wielkopolska i te klimaty ;p
małe sprostowanie: trasa poglądowa którą wrzucili orgowie nie obejmuje Stelvio na które pewnie każdy się wybiera. Dlatego u ciebie max wysokość wyszła 2300 a na Stelvio masz >2700
Trzeba w Bormio odbić na SS38:

MotoBee... coś ci linkowanie nie działa, wrzuć obrazek gdzie indziej.
Tak, nie ma stelwio, ale ten profil pokazuje dyproporcję na "ostatnich kilometrach" i to mnei najbardziej interesowało, w razie jakby warczyburg nie dał rady, żeby poszukać alternatywy
Tak wiemy :D,
Kack Wielki, Kack Mały, Wielkopolska i te klimaty ;p
a na dole, boczna od Wielkopolskiej, jest Limbowa, na moim domu w ściane jest wbity taki znak geodezyjny 24m npm
taki stary dowcip mi się a propos przypomniał
w 1972 r było zimowa olimpiada w Sapporo
facet poszedł w Gdyni do kasy po bilet
- na olimpiade poprosze
- gdzie ?
- no do Sapporo
- nie mamy takich biletów..
jakoś w końcu dojechał..
wraca idzie do kasy w Sapporo
- do domku poproszę
- a gdzie pan mieszka ?
- no, w Kacku ..
pani spojrzała w komputer ;
- Mały Kack , czy Wielki Kack zapytała uprzejmie :lol:
Podstawą elektryki są dobre styki !
U mnie obrazek wygląda dobrze, ale masz z innego hostingu, może będzie lepiej:

a powiedz mi: jak to wyznaczałeś? jest gdzieś taka opcja w google maps ?
Teraz widać, ty widzisz, bo masz pewnie w cache w przeglądarce,
a profil wyznaczam tu http://www.navime.pl,
Moto-Bee jak masz Google Earth na komputerze zainstalowane to też jest tam opcja wyznaczenia profilu wysokości :)

Złombol'18 - Statystyki stan na 01.09.2018
Mam drobny problem z planowaniem trasy, ostatni dzień tzn. z Colico Piano, do METY google maps na siłę pcha mnie z powrotem przez Szwajcarię.
Czy to błąd Google, czy trasa przez Włochy (Tirano i Bormio) jest nie możliwa, albo ekstremalnie trudna???
Na Street View wygląda ok...
Czy ktoś rozważał ten odcinek trasy???
Faktycznie nie pozwala ale tam właśnie jest to do czego w tym roku dążymy... co jest esencją tegorocznego wyjazdu
Passo dello Stelvio czyli droga SS38
Może nie pozwala bo jest zima i ma wpisane że zimą niet
A może ludzie z Googla uznali że ta droga jest zbyt przerażająca dla zwykłego śmiertelnika i ich wyznaczanie trasy zawsze ją omija
O widzisz a HERE, Microsoft, NAVTEQ i Nokia już tak stanowczy nie są :) Bormio - Passo dello Stelvio - Stelvio choć też na początek przez Szwajcarię chcieli i ostrzegają że SS38 jest okresowo zamknięte
PS. o fajna miejscowość Isolaccia :D

Złombol'18 - Statystyki stan na 01.09.2018
Dziękuję. O tym, że droga może być zamknięta to nie pomyślałem.
Droga na Passo dello Stelvio z Bormio jest okresowo zamykana na zimę. Dodatkowo np drogi w Berneńskim Oberlandzie czyli przełęcz Susten przy dolinie Haslital wiedzie jedna z najbardziej lubianych, górskich dróg w Szwajcarii również jest zamykana na okres zimy i otwierana ponownie w czerwcu.
FSO Sekcja Śląsk
http://www.forum.sekcja-slask.pl/index.php
Blog załogi:
http://www.czerwonyteam.blogspot.com/