Zaznacz stronę
Notifications
Clear all

Przygotowania

338 Posty
75 Users
0 Likes
102 K Widok
(@zaloga-tarpaniatka)
Member Moderator
Topic starter  

No to jak w zeszłym roku. Może ktoś chce się pochwalić postępami prac, zmotywować inne ekipy do działania ;)

Z mojej strony, mogę jedynie powiedzieć, że póki co szukam nowej głowicy do silnika :)

"Nie bój się, że twoje życie się skończy - bój się, że nigdy się nie zacznie..."

Cytat
(@czerwony-team)
Prominent Member

Zdobyłem zwrotnice, piasty, tarcze hamulcowe potrzebne do swapu na system lukasa. Szukam nowych wahaczy i wąskiej belki pod silnik OHV.

FSO Sekcja Śląsk
http://www.forum.sekcja-slask.pl/index.php
Blog załogi:
http://www.czerwonyteam.blogspot.com/

OdpowiedzCytat
 DBB
(@rtw)
Trusted Member

My jestesmy na etapie zakupu auta :)

Serdecznie pozdrawiamy

OdpowiedzCytat
(@ekipa-trapeza)
Estimable Member

Głowica zdjęta, nowa założona. Czekamy na brakujące części. Potem będą kombinacje z gazem. Nowy zbiornik, reduktor, sterowanie. Gumy stabilizatora czekają na założenie. Potem powalczymy trochę z rudym, bo wystawił łeb.

OdpowiedzCytat
(@babcia-wladzia)
Estimable Member

Rudego z imprezy nigdy nie wygonisz :evil:

http://babcia-wladzia.blogspot.com/
https://www.facebook.com/BabciawLadzia

OdpowiedzCytat
(@fiqu-miqu-sqad)
Active Member

A ja tam sie pochwale! Fura zakupiona - trafiła nam sie Skoda Forman i .... postawiony przed faktem dokonanym przez narzeczoną, pojechałem i zakupiłem. Niestety czeka mnie przerejstrowanie (kolejka w urzędzie- to co misie lubią najbardziej). W chwili obecnej rozrusznik rozebrany i czekam na części. Przede mną wymiana płynów, przegląd alternatora i hebli. Potem chlodnia czeka.... końca nie widać, nie widać, nie widac.... :)

OdpowiedzCytat
(@kurs-kolizyjny)
Estimable Member

Remont blacharki w Żuku, jednocześnie wymiana skrzyni na 5 biegową i hamulce tarczowe na przód....
...poszukiwanie dawcy hamulca górskiego, oraz dawcy foteli i chłodnicy, wstępnie przyglądam się Oplem Omega.
Poza tym próbuję wyrwać ze statku akumulatory trakcyjne, które teraz będziemy wymieniać.
No i blacharz dostał zapytanie ile będzie kosztował bagażnik dachowy.

OdpowiedzCytat
(@yourij)
Reputable Member

a my debatujemy nad nazwą i... zmianą pojazdu na starszy, do czynów długo nie dojdzie

+48 505 230 876
dEfekt Motyla

OdpowiedzCytat
(@los-iwiczna-locos)
Trusted Member

u nas trwają rozważania czym jechać, czy warczyburgiem, czy nowszym caro, dwa samochody, trzy osoby i cztery różne zdania :D

OdpowiedzCytat
NO NAME TEAM
(@no-name-team)
Reputable Member

U nas w sumie trwa debata jak jedziemy czy tak jak w 2014 na dwa poldki czy inaczej, a że flota złombolowa powiększona o Żuka, Fiata Kombi i Tucka to jest dylemat…. wiec na razie liczymy się.

`14 LLoret + (nr. boczny 189)
`15 Passo del Stelvio + (nr. boczny24 )
`16 Palermo + (nr. boczny 16)
'17 Kraj Basków + (nr boczny 40)
'18 Chalkidiki + ( nr boczny 03)
'19 Irlandia + ( nr boczny 15)
’20 stay In Home
'21 Burhaniye nr boczny 79
’22 Albania nr boczny 74
'23 Nazare nr boczny 323
’24 Atlantic Road - Norwegia nr boczny 372

OdpowiedzCytat
Pegazy
(@pegazy)
Honorable Member

My też mamy dylemat, czy odkurzać Poldka - czeka wymiana sprzęgła, i ogólny przegląd i kosmetyka, czy ze względu na trasę przerzucić się na Favorit/Forman/Samara :)

`14 LLoret + (nr. boczny 399)
`15 Passo del Stelvio + (nr. boczny 16)
`16 Palermo + (nr. boczny 5)
`17 Noja + (nr. boczny 5)
`18 Chalkidiki + (nr. boczny 02)
`19 Dublin + (nr. boczny 444)
`20 Stay in home + (nr. boczny 312)
`21 Turcja + (nr. boczny 218)
`22 Albania + (nr. boczny 25)
`23 Nazzare + (nr. boczny 02)
`24 AtlanticRoad + (nr. boczny 58)

OdpowiedzCytat
PREVENT
(@prevent)
Prominent Member

Mój Zlombolowoz właściwie non stop na standbaju. Wsiadać i jechać. Jeżdżę nim na codzień i właściwie wymaga tylko serwisu przed trasą. Wymiana oleju, płynu chłodzącego i hamulcowego, filtrów i klocków hamulcowych.

Ale, żeby nie było tak łatwo to rozważam wyjazd albo jednosladem WSK 125 KOS albo Warszawą 223. WSK może pójść w ruch jeżeli będę jechał sam, Warszawa niestety potrafi wychłeptac sporo benzynki i ekonomia może wziąć górę nad pokusą.

A już zupełnym wariactwem by było uruchomienie takiego cuda i zaliczenie tegorocznej edycji Nysa 501

Prevent-Złombol Stowarzyszenie FSO Pomorze

OdpowiedzCytat
(@katofuriaty)
Honorable Member

My w zeszłym roku byliśmy Poldkiem ponieważ brakło czasu aby przygotować Fiata. fot-2 Poldek właściwie stoi gotowy do wyjazdu. fot-1 Ale nazwa team-u powstała w oparciu o Fiata i mamy ambicje dokończyć i ruszyć nim w tym roku. fot-3

OdpowiedzCytat
(@polderari)
Noble Member

Poldek na chodzi. do tego lista rzeczy do zrobienia już zrobiona... kupiliśmy Pałac... miał być namiot ale przedobrzyliśmy. No i zastanawiamy się czy jechac...

OdpowiedzCytat
 Arek
(@dziadostwo)
Trusted Member

Nasza wawa dostała nowy most z tarpana 239D (1041) 4.1
czekam na hamulce tarczowe na przód z lublina i pompę ATE
felgi stalowe z vitary i w drogę

Warszawa 203 kombi
Wołga Gaz 24-02 kombi

OdpowiedzCytat
Strona 1 / 23
Share: