Zaznacz stronę
Notifications
Clear all

Skodziarze - łączmy się!

51 Posty
20 Users
0 Likes
19 K Widok
(@skodzitsu)
Estimable Member
Topic starter  

Brzmi jak apel z epoki PRL B)
A tak poważnie: kto jedzie Favoritką (nasza gaźnikowa '94) i ma podobny plan do nas?
Tzn. jechać drogami niepłatnymi do mety. Zawsze jadąc tym samym modelem w kilka aut łatwiej coś doradzić/naprawić/wymienić części w razie W :)
My coś mamy (książkę, trochę części, narzędzia), Ty coś masz - wspólnie damy radę!
Jest ktoś chętny do wspólnego pokonywania Alp?

:woohoo:

www.facebook.com/skodzitsu
www.venioo.blogspot.com
Skoda Favorit

Cytat
(@forever-young)
Estimable Member

Łączymy się

OdpowiedzCytat
(@alfa-skodeo)
Active Member

To wątek do wszystkich Skodziarzy, czy tylko do Favoritowców? ;)

OdpowiedzCytat
(@forever-young)
Estimable Member

myślę że innych "sióstr" nie odrzucamy

OdpowiedzCytat
(@kurakteam)
Estimable Member

Raczej rodziców, a nie sióstr :) Serce to samo i wiele innych części, takie przekazanie genów ;)

OdpowiedzCytat
(@forever-young)
Estimable Member

myślę że siostry , tylko ojciec się zmieniał , matka czechosłowaczka ta sama...?

OdpowiedzCytat
(@alfa-skodeo)
Active Member

Spoko, nie wątpię oczywiście w kwestie ideologiczne, ale na myśli miałem praktyczną stronę podróżowania. Wspólne części to chyba można pominąć, bo tak na szybko to przychodzi mi do głowy chyba tylko rozrząd i kable WN. ;) Natomiast ogólny pomysł na trasę mam dokładnie taki sam, tyle że jest jeszcze kwestia sporo niższych prędkości optymalnych w przypadku 105tek i 4biegowej skrzynce. Wprawdzie ostatnio przeganiałem moją w trasie po 120-130km/h, ale radości w tym żadnej(poza powszechną grozą, jaką wzbudza "rozpędzona" 105tka z ryczącym wydechem i podniesionym przodem ;) ), a najprzyjemniej wydaje się być podczas turlania w okolicy 80km/h, moooże 90km/h.
Z drugiej strony, jadąc lokalnymi drogami, trudno jechać szybciej, no ale czasem może trafić się lepsza trasa, gdzie można przycisnąć...

OdpowiedzCytat
(@misio-zelki)
Trusted Member

Misio Żelki - obecni ;)

OdpowiedzCytat
(@duch-tamtych-czasow)
Reputable Member

My jesteśmy jak najbardziej ZA :-) Myślę też, że nasze prędkości przelotowe bedą w granicach 90km/h. Mniejsze prawdopodobieństwo awarii, mniejsze spalanie no i zobaczyć można więcej. Tak więc skody 100, 105, 120 itp nie powinny odstawać od favoritek :-)

OdpowiedzCytat
(@czeski-film_1683801137)
Eminent Member

Czesi się ucieszą na widok paki Skodovek nna pewno :) My oczywiście chetnnie byśmy dolaczyli ale musimy być lojalni wobec naszych ziomkow z Dacii również, wiec zobaczymy jak bedzie.

OdpowiedzCytat
(@butelkowicze)
New Member

My również wstępnie chętni na taki pomysł ale jest to jeszcze do obgadania wewnątrz naszej załogi :) . Pytanie , spis niepłatnych dróg będziecie mieli załatwiony? Jaką trasą planujecie gnać ? Czy ktoś myślał o "zaliczeniu Monachium w drodze do Bregencji ? :P

OdpowiedzCytat
(@druzyna-tlokowego-pierscienia)
Reputable Member

A ja proponuje w drodze powrotnej wparowac znowu wieksza ekipa do muzeum w mladej:) Ale to juz pewnie bedzie ciężej zrobic bo kazdy ma inne plany na powrot. Ktos wraca od razu po mecie do PL?

https://www.facebook.com/dtp.zlombol

OdpowiedzCytat
(@prowizorka-team)
Active Member

Witam, jeżeli pojadę w tym roku to chętnie bym się przyłączył bo pewno będę jednoosobową załogą. A na muzeum był bym chętny bo już w tamtym roku chciałem jechać :P

OdpowiedzCytat
(@forever-young)
Estimable Member

można zrobić mladą albo tam albo na powrocie ... tam to może już być zamknięte sobota popołudniu... na powrocie ... każdy ma inny plan powrotu i czas???cociaż piszą że do 17 codziennie myślę że jednak tamm... można by ich uprzedzić mooże jakoś pomogą tzn, oprowadzą pokażą coś więcej ????

OdpowiedzCytat
(@misio-zelki)
Trusted Member

popieram to jest myśl ;)

OdpowiedzCytat
Strona 1 / 4
Share: